avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Va rog sa-mi spuneti, cum calculez termenul de 7 zile, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Va rog sa-mi spuneti, cum calculez termenul de 7 zile, intr-un ...

Va rog sa-mi spuneti, cum calculez termenul de 7 zile, intr-un dosar civil, lucrătoare sau calendaristice? Mulțumesc.
Termenul se calculeaza pe zile libere, adica fara a lua in calcul prima si ultima zi. Daca termenul astfel calculat se implineste intr-o zi nelucratoare, acesta se prelungeste pana la prima zi cand se lucreaza.
Nu înțeleg ce înseamnă “zile libere”. Socotesc zile calendaristice sau lucrătoare. Iau in calcul și zilele de weekend, sau nu? Va mulțumesc.

Cabinet de avocat "Elena Viorica Mavhima" a scris:

Termenul se calculeaza pe zile libere, adica fara a lua in calcul prima si ultima zi. Daca termenul astfel calculat se implineste intr-o zi nelucratoare, acesta se prelungeste pana la prima zi cand se lucreaza.

Zile libere inseamna zile calendaristice fara prima si ultima zi. Spre exemplu, pentru un termen care incepe sa curga pe 1 martie, termenul se implineste pe 9 martie. Daca 9 martie cade in week-end sau alta zi nelucratoare, termenul se implineste in prima zi lucratoare dupa data de 9.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs ContSters193525 ContSters193525 Pentru un apel sau recurs se iau zile calendaristice sau lucratoare (vezi toată discuția)
Recurs zahsor zahsor 10 zile pentru recurs inseamna, zile calendaristice sau zile de lucru ? (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza termenul de 10 zile de depunere la instanta a unui raspuns? cristiannegru cristiannegru - la data de 03.06.2014 am primit de la instanta o Comunicare a unei Intampinari in care mi se spune ca trebuie sa formulez un Raspuns in Termen de 10 ... (vezi toată discuția)