avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1967 soluții astăzi
Forum Activitate denisa.f

Activitate denisa.f

Buna ziua , soțul meu împreună cu cumnata (sora lui ) au un apartament împreună ,amândoi sunt trecuți în contract.Sora lui vrea sa ii vândă lui partea ei de apartament dar din lipsa de timp , deoarece soțul meu trebuie sa plece din țară , el i-am transfera banii la banca , la detalii scriind "cumpărare locuință" urma d că peste două luni când vor fi amândoi în tara sa termine de făcut actele pentru a fi trecut pe soțul meu. Credeți ca acest document cu transferul la banca e valabil ?ea poate acum sa nu mai fie de acord și să rămână și cu banii fara sa putem face nimic ? Nu au tem în legături foarte bune cu ea și ne așteptăm la orice.
Buna ziua , in Ianuarie urmeaza sa nasc .Am lucrat din 2015 fara intrerupere pana anul acesta in luna Mai când am demisionat . Voi beneficia de indemnizatie ? Stiu ca in ultimii 2 ani trebuie sa am 12 luni lucrate ( si le am ) , dar am auzit diferite pareri .
Sotul meu impreuna cu sora lui au impreuna o garsoniera . Sora lui, i-a propus sa ii dam 5000 de euro pe partea ei de garsoniera , si o cedeaza lui , sa fie doar pe numele lui . Garsoniera valoreaza aproximativ 30.000 de euro . E posibil sa ca la notar sa cedeze partea ei pe asa suma mica? Mai poate cumva mai apoi ataca contractul ?
Răspuns la discuția Dosar penal
Da,am depus plângere la momentul respectiv când au sosit pompierii și poliția.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Sa mergeti sa depuneti plangere. O sa fie cercetata penal sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere si amenintare.


Discuție Dosar penal
Bună ziua , azi de dimineață cumnata ,sora soțului meu cu care suntem în conflict de vreo 6 luni (conflicte pe care ea le face) a venit de la locuința ei și a dat foc la o mulțime de baloți și la șura unde erau depozitați care erau peste drum de noi .M-a amenințat pe mine cu moartea (eu sunt soția fratelui ei) , mi-a spus că dacă mă mai vede pe strada mă o omoara.Am primit de la ea o mulțime de mesaje de amenințări .Mai grav e că în momentul când a dat foc s-au dus cu fetița ei de mana de 7 ani.A fost nevoie de intervenția pompierilor ai a poliției . I-au făcut dosar penal.Pagubele sunt evaluate la aproape 1000 de euro .Cum credeți că va fi sancționată?Ea nu are nici un motiv valabil să ne facă așa ceva
Răspuns la discuția Dreptul la moștenire
Mulțumesc mult


MihailZC a scris:

Daca unul dintre soti decedeaza, bunurile ce raman in urma acestuia sunt mostenite de celalalt sot (1/4) si de copil/copii (3/4). Nu trebuie sa faceti nici un act, e suficient ca faceti un copil. :)

Bună ziua .Am o întrebare și citind pe internet am rămas confuza .Eu cu soțul meu dorim sa ne cumpărăm un apartament (abia ne-am căsătorit). Apartamentul va fi și pe numele lui și pe numele meu .Daca doamne ferește, s-ar întâmpla ceva cu mine sau cu soțul pe viitor (deces),soțul supraviețuitor ar avea în întregime apartamentul?Urmează să avem și un bebe .Vreau să facem niste acte sigure in așa fel încât să nu poată fi "atacat" din alte părți .Va mulțumesc!
Casa e pe numele sotului , are contract de vanzare-cumparare de la parintii lui .Ideea e ca nu are o dovada ca a platit casa si intre timp sotul a investit peste 20.000 de euro in casa si nu a pastrat facturile , bonurile necrezând ca se va ajunge pana aici . Sincer cu preotul nu e o solutie , e o femeie care uraste pe toata lumea , , se crede intangibila .In fiecare zi auzim ceva nou , vrea cu orice pret sa il bage la inchisoare pe sotul meu ( fratele ei ) ,doar asta o satisface ..De dimineata pana seara se gandeste cum sa ne mai faca rau.
Ea locuieste in apropiere de noi , adica pe strada vecina (la un minut distanta ) in mediul rural.In mesaje ne ameninta ca sotul va face puscarie 3 ani pentru maltratare de minor (fata ei) ceea ce este o acuzatie nefondata , neadevarata .Ieri de exemplu spunea prin vecini ca defapt sotul e violent cu tatal lui , ceea ce e fals , niciodata nu si-a permis ..Totul a pornit de la faptul ca a fost nevoita sa se mute sa nu mai stea cu noi in casa deoarece ne-am casatorit si avem si noi intimitatea noastra , ea avand casa in alta parte dar statea cu noi ca un ghimpe .Parerea mea ca starea ei mentala nu e tocmai buna .E o persoana irascibila , rautacioasa si mereu a vrut sa manipuleze pe toata lumea.Am ajuns sa imi fie teama când suna telefonul , mereu am impresia ca e ea
mesajele le am , si sotul meu are mesaje de la ea .Noi nu am raspuns la mesajele ei ca sa nu o provocam sa ne mai trimita si altele .Credeti ca o sa rezolv ceva daca fac plangerea penala ? Eu as vrea doar sa am pace in familie nu ma intereseaza altceva . Nu as face nici plangerea penala daca ea s-ar potoli.