Buna ziua, stau intr- o curte comuna cu mai multi familii. As dori sa intreb daca vecinii sau unul din vecini poate sa tina caine in curte, fara aprobarea veciniilor? Ce ma deranjeaza pe mine ca cum las un pic usa mea deschisa pentru aerisire, cum intra cainea la mine! Celalalt lucru este ca desi vecinii nu au curte proprie, tot timpul stau gramada in fata apartammentului lor, desi curtea este comuna.
Buna ziua, am o problema cu un lot de pamant, care a fost a bunicii noastre, Nici pana acum nu am primit nici un fel de titlu de proprietar de la primara, nici macarul nu a fost plasat la prefectua de Municipiu, sau la Ocpi de resedinta. Intre timp copii (in numar de 5 } bunicii, adica parintii nostri au murit. Noi am solicitat acest pamant inca la prima lege a Fondului Funciar, dar nici pana aztazi nu avem nici un act in mana. Nu stim noi nepotii cum ar trebui sa actionam ca acest teren sa intre in posesia noastra? Mentionez ca primaria recunoaste ca acel pamant a apartinut familiei noastre. Multumesc frumos daca cineva pate sa- mi dea ceva sfat.
Da, la fiecare lege a retrocedarilor am depus actele la Primaria satului dar nici pana acum nu am primit nici un act, pentru ca terenul nu corespunde ce vor da ei si ce stim noi ca a exitat. Daca puteti sa- mi spuneti de unde pot afla exact cat au avut bunicii mei. Multumesc!!!
Buna ziua, Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu ceva sfat in legatura cu locuinta in care stam de 30 ani. Imobilul se afla in litigiu, dar momentan este a Statului Roman, administrat de Universitatea Oradea, pe care a obtinut- o prin absortie a SCDP Oradea. Imobilul a fost contruit in 1856 ultimul proprietar fiind Biserica Romano Catolica, care a rertocedat numai cauza nu este inca solutionata. Acum Universitatea ne -a dat in judecata pentru a ne evacua este vorba de 5 apartamente cu 5 familii ( unii stau de 50 ani aici), toti locatarii lucreaza sau a lucrat la SCDP, eu fiind angajatul Universitatii si la ora actuala. Totdeauna am platit chiria la timp, dar in 2010 ni sa terminat contractul si ei nu mai vor sa faca, dar chiria am platit pana azi. Procesul pe fond am castigat, dar Universitatea a facut apel. Va rog sa- mi spuneti ce parere aveti despe acest caz, noi am dori sa cumparam acest imobil dar nu stiu daca se poate si de la cine putem solicita. Multumesc!!