avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Activitate nufar alb

Activitate nufar alb

cine ramburseaza suma ramasa in cazul unui credit neasigurat dupa ce titularul creditului a decedat? In contractul de imprumut nu exista nici o specificatie in acest sens, doar o referire la faptul ca sotul/sotia daca semneaza contractul in calitate de coplatitor raspunde pentru sumele restante, ceea ce nu este cazul, deoarece sotia titularului de credit era decedata la data incheierii contractului. Titularul avea 3 copii. Platesc acestia?
Mama mea a decedat acum 5 ani. Nu am deschis succesiunea. Acum 2 luni a decedat si tatal meu. Suntem 3 frati. In urma parintilor nostrii au ramas urmatoarele bunuri: un apartament, pe care am hotarat sa il impartim eu si sora mea si o casa la tara, pe care o ia fratele nostru. Cum sa procedam sa scapam de costuri foarte mari ? Pe cale judecatoreasca sau la notariat? Cat este impozitul in situatia de fata?
Discuție demisie
sunt functionar public ; mi-am suspendat raporturile de serviciu pe o perioada de o luna. Pe data de 8 mai se termina perioada de suspendare si as vrea sa demisionez. Ce modalitate de incetare a raporturilor de munca sa aleg ca sa scap de perioada de preaviz?
Răspuns la discuția cerere suspendare raport serviciu
revin cu mentiunea: cererea mea nu a ajuns la persoana care are competenta numirii in functie, in cazul de fata presedintele consiliului judetean, ci s-a oprit la secretarul judetului desi era adresata presedintelui . Are dreptul aceasta persoana sa ia decizii in locul sau? Nu are imputernicire!
Răspuns la discuția cerere suspendare raport serviciu
am cerut suspendarea pentru faptul ca am in ingrijire un copil in varsta de 3 ani si 8 luni si nu am posibilitatea sa-i asigur o bona, nu am parinti care sa ma ajute in aceasta situatie deoarece mama a decedat iar tata este grav bolnav . Pot sa le dau acte doveditoare dar declaratie pe proprie raspundere de ce este cazul?
Sunt functionar public am solicitat suspendarea raporturilor de serviciu in conformitate cu art.95 (2) . Am depus cerere motivata cf. legii , am respectat termenul de 15 zile anticipat. Desi aceasta suspendare se aproba cf. alin. 4 al art. 95 de catre persoana care are competenta numirii in functie cererea mea a fost repartizata de catre o anume sefa la serviciul juridic cu rezolutia : " rog a se face adresa solicitantei prin care sa se ceara acte doveditoare si declaratie pe proprie raspundere cf. C.penal " Ce am de facut? Unde scrie ca este nevoie de asa ceva pt. aprobarea unei cereri de suspendare pentru un interes personal legitim?
Răspuns la discuția donatie?testament?
nu ii doneaza tot, dar partea lui poate sa o doneze ceea ce inseamna destul de mult. Si apoi exista cai de atac pt. actul pe care il incheie?El in acest moment este foarte bolnav. Are ciroza in faza terminala. Se poate impiedica incheierea actului de donatie in vreun fel?
Problema e urmatoarea: mama mea a decedat in anul 2003. In timpul casatoriei cu tatal meu au dobandit un apartament si o casa la tara.Dupa decesul mamei nu am deschis succesiunea. Asadar teoretic tata are dreptul la jumatate + 1/4 din bunuri. In urma cu 2 ani a cunoscut o femeie si s-a mutat impreuna cu ea in apartamentul mai sus mentionat. Acum ne ameninta pe mine si pe fratii mei ca ii doneaza ei totul. Are vreo sansa ? Poate sa ii doneze ei jumatatea lui de apartament si jumatatea din casa de la tara ? Sau daca bunurile nu au fost supuse succesiunii nu se pot instaina, dona, etc.???