avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cat este impozitul?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cat este impozitul?

Mama mea a decedat acum 5 ani. Nu am deschis succesiunea. Acum 2 luni a decedat si tatal meu. Suntem 3 frati. In urma parintilor nostrii au ramas urmatoarele bunuri: un apartament, pe care am hotarat sa il impartim eu si sora mea si o casa la tara, pe care o ia fratele nostru. Cum sa procedam sa scapam de costuri foarte mari ? Pe cale judecatoreasca sau la notariat? Cat este impozitul in situatia de fata?
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 17:52, 13 Mai 2008
Daca ar exista o cale prin care sa nu platiti taxe si ipozite, le-ar mai plati cineva? Care ar mai fi logica sa fie ele prevazute in legi?

Oricum, platiti mai mult decat ati fi platit daca dezbateati succesiunea dupa mama acum mai mult de 3 ani in urma.
Indiferent ce cale alegeti, cam aceleasi taxe.
Caci si pe cale judecatoreasca, la partajul succesoral, platiti taxele notariale... :P Si impozit, daca e...
Asa incat, doar diferenta intre onorariul de avocat si cel de notar poate fi ceva... Atat, altceva nu vad.
As zice ca ar fi diferenta de timp. La notar iese mai repede.

In rest, cum spune Liliana.
Taxa notariala, impozitele la zi pe cladiri. Impozitul de plata este in functie de localiate si zona.
Ultima modificare: Marți, 13 Mai 2008
ContSters42967, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune d_aliss d_aliss Tatal sotului meu a decedat in luna mai a acestui an. In urma lui au ramas mama sa,o sora si doi fii (unul dintre ei este sotul meu) . In momentul in care a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,as dori sa stiu ce acte implica o succesiune si daca ... John65 John65 Buna ziua,As dori sa stiu ce acte implica o succesiune si daca se poate sa cunosc un avocat care sa se ocupe de caz caruia sa nu i fie greu de ajuns la ... (vezi toată discuția)
Moștenire monique71 monique71 Mă aflu în următoarea situație: Acum trei ani au decedat atat mama mea cat și bunica de pe mamă. Aș vrea să știu dacă se putea face ... (vezi toată discuția)