Mama mea a decedat acum 5 ani. Nu am deschis succesiunea. Acum 2 luni a decedat si tatal meu. Suntem 3 frati. In urma parintilor nostrii au ramas urmatoarele bunuri: un apartament, pe care am hotarat sa il impartim eu si sora mea si o casa la tara, pe care o ia fratele nostru. Cum sa procedam sa scapam de costuri foarte mari ? Pe cale judecatoreasca sau la notariat? Cat este impozitul in situatia de fata?
Daca ar exista o cale prin care sa nu platiti taxe si ipozite, le-ar mai plati cineva? Care ar mai fi logica sa fie ele prevazute in legi?
Oricum, platiti mai mult decat ati fi platit daca dezbateati succesiunea dupa mama acum mai mult de 3 ani in urma.
Indiferent ce cale alegeti, cam aceleasi taxe.
Caci si pe cale judecatoreasca, la partajul succesoral, platiti taxele notariale... :P Si impozit, daca e...
Asa incat, doar diferenta intre onorariul de avocat si cel de notar poate fi ceva... Atat, altceva nu vad.
Succesiune
d_aliss
Tatal sotului meu a decedat in luna mai a acestui an. In urma lui au ramas mama sa,o sora si doi fii (unul dintre ei este sotul meu) . In momentul in care a ... (vezi toată discuția)
Moștenire
monique71
Mă aflu în următoarea situație:
Acum trei ani au decedat atat mama mea cat și bunica de pe mamă. Aș vrea să știu dacă se putea face ... (vezi toată discuția)