avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Activitate Lavinia200

Activitate Lavinia200

Buna ziua,

In luna iunie, am schimbat locul de munca, fara a avea nicio zi de intrerupere. Incepand cu 15 oct am intrat in concediu de maternitate(concediu medical).

Cum se va calcula acest concediu medical?

Am citit ca se ia in calcul veniturile pe ultimele 6 luni. Dar eu cum nu am la aceasta firma 6 luni. se cumuleaza cu veniturile de la firma la care am lucrat anterior? Cum se procedeaza?
Buna ziua,

In calculul perioadei de proba din cadrul unui CIM pe perioada nedeterminată, se iau sau nu in calcul zilele libere legale sau zilele de concediu?
De exemplu: 15 august sarbatoare legala, o iau in calcul in numertoarea zilelor scurse din perioada de proba?
Multumesc
Buna seara,
Am primit o amenda prin posta de la politia comunitara din cauza intrării cu masina pe o strada cu acces interzis.
La momentul respectiv, eram langa masina si poliția mi.a cerut in mod agresiv documentele (permis/talon/buletin) pe care le-am înmânat fara obiectie. Nu mi s-a dat procesul verbal sa il citesc si nici nu am semnat nimic la momentul respectiv, comanicandu-mi ca va fi transmis acasa.
Citind azi procesul verbal, care era semnat si de un martor -de colegul din echipaj, se specifica ca este întocmit in lipsa mea (contraventei), lucru neadevărat. Nu ar fi avut cum sa detina toate datele mele personale adresa/CNP (adaugate si pe procesul verbal) tinand cont ca masina este pe numele sotului.
In aceste conditii, pot contesta amenda? Exista sanse sa castig?

Multumesc
Politia comunitara poate sa trimita acasa, prin posta, amenda pentru stationarea pe o strada cu acces interzis, in conditiile in care nu am vazut si nu am semnat procesul verbal?