avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada proba loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada proba loc de munca

Buna ziua,

In calculul perioadei de proba din cadrul unui CIM pe perioada nedeterminată, se iau sau nu in calcul zilele libere legale sau zilele de concediu?
De exemplu: 15 august sarbatoare legala, o iau in calcul in numertoarea zilelor scurse din perioada de proba?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 15:53, 30 August 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se iau in calcul zilele libere legale sau zilele de concediu.
Ultima modificare: Joi, 30 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
In cazul CIM pe durata nedeterminata, perioada de proba se calculeaza pe zile calendaristice, deci se vor lua in considerare si zilele de sarbatoare legala.
Intrucat perioada de proba nu este asimilata preavizului, un CIM poate inceta, pe durata perioadei de proba, chiar daca salariatul este in CO.
Mai multe despre perioada de proba gasiti aici: [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie VaduvaL VaduvaL Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca am avut contract pe perioada determinata pe 3 luni adica 03.06.2016-02.09.2016,iar pe 02.09.2016 am primit act aditional ... (vezi toată discuția)
Întrebare în legătură cu demisia Robert96 Robert96 Bună ziua. Sunt într-un stagiu de practică încheiat pe o perioadă nedeterminată. Sunt mulțumit de angajator și de colegii de muncă, dar problema ... (vezi toată discuția)
Zile de sarbatoare legala marianpr marianpr In luna August 2012 am fost in concediu de odihna, iar data de 15 August a fost una ditre zilele mele de concediu. Am solicitat inca o zi de concediu pe ... (vezi toată discuția)