avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Activitate alynam2013@yahoo.com

Activitate alynam2013@yahoo.com

Buna ziua! Va rog tare mult , am nevoie de ajutor.
Am o societate comerciala, unde am 2 angajați si cu mine suntem 3. Precizez ca sunt asociat unic. În decembrie 2021 îndeplinesc condițiile de ieșire la pensie. Imi puteti spune cum pot transforma S.C. in PFA, am voie? Ma gandesc ca , nu mai sunt salariat ...nu stiu cum este mai bine. Ce ma sfătuiți?
Multumesc anticipat!
Buna ziua!
Societatea cu activitatea de exploatare a jocurilor de noroc tip slot-machine, activitate scùtita de tva, fara drept de deducere, societatea având calitatea de organizator de jocuri de noroc, fiind autorizată de către ONJN, ce obligații fiscale are sa depună la organul fiscal în perioada 2016-2017.
Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Microintreprindere
Eu va multumesc tare mult!
Nu stăpânesc deloc acest subiect. Dacă înregistrez toate cheltuielile ce impact au asupra firmei, plătesc mai puțin la stat? Care sunt avantajele mele? VA rog mult.

Buna ziua!
Va rog , o SC care este platitor pe venituri microintreprindere,daca face modificari in magazin si investește pentru a aranja cumva marfa, își poate deduce cheltuielile?
Multumesc frumos!
Am o intreprindere individuala care a făcut achiziții fictive de la persoane juridice de deșeuri feroase și neferoase, în fapt s a dovedit ca de fapt proveneau de la persoane fizice, iar la rândul sau, II(întreprinderea individuala) a vândut către marile societăți colectoare. Perioada este cuprinsa între anii 2015- 2018. Va rog mult, îmi puteți spune dacă II trebuia sa plătească venituri din alte surse pe toată aceasta perioada? Dacă II trebuie sa plătească CAS ȘI CASS? Achizițiile sunt în valoare de 1.700.000 lei cu tva, venitul estimat 1.600.000 și livrările 1.785.000 lei. O a 3 a întrebare, veniturile din alte surse le calculez pentru venitul estimat? Mulțumesc și va rog mult sa ma ajutați, va rog....
Întreprindere individuala, cumpăra și vinde deșeuri aluminiu și fier vechi. În anul 2015 s a înființat și este scutit de TVA, în anul 2016 depășește în august plafonul, în 2018 se înregistrează cu opțiunea de a deveni plătitor de tva. Facturile sunt o parte cu taxare inversa, altele fără a fi specificat TVA pe factura. Intrebare:1. Facturile care nu au înscrisul taxare inversa cum le tratez?
2. Pe lângă declarația 300 și 394,ce alte declarații mai trebuiau depuse?
3. Cum se calculează CAS și CASS pentru întreprinderi individuale pentru anii 2015,2016,2017,2018?
Ce obligați de plata și declarare către organul fiscal are aceasta, în anu 2015 când este scutita de tva, în anul 2016 depășește plafonul, în anul 2017. Iar în anul 2018 optează ca plătitor de tva? Mulțumesc frumos!
Discuție Tva
Bună ziua! Dacă am un furnizor neplatitor de TVA, eu pot sa mi deduc tva ul? Va rog..
Discuție Obligatii
Cine răspunde într-o firma, contabilul sau administratorul.?Precizez ca, s a semnat o procura cu contabilul, procura ce i oferă drepturi contabilului în firma.
Unde se regăsește într-un document sau bazele de date anaf, vânzările de mașini ale unei persoane fizice către o persoana juridica? Mulțumesc!