avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Activitate Seby2193bv

Activitate Seby2193bv

Buna ziua, se da urmatorul caz

Lucrez in tara, am o poprire pe contul bancar de 1/3, si la cererea mea ,lunar ,imi este deblocat timp de 30 min restul de salariu
Doresc sa plec in strainatate pentru a lucra la o companie, mi se cere sa am un cont in Euro
,am deschis unul la banca unde am poprire..intrebarea mea este daca imi schimb angajatorul din tara, cu unul din strainatate pot avea in continuare acces la cota legala din salariu ,sau trebuie sa urmez alte proceduri pentru a nu ramane cu toata suma din salariu blocata.multumesc


Corina Capotã a scris:

Luati legatura cu cei doi executori numai daca vi se popreste lunar o suma mai mare de 1/2 din veniturile salariale. Atunci aveti deschisa si calea unei contestatii la executare ce trebuie introdusa in termen de 15 zile de la data la care ati aflat de poprirea aplicata peste maximul legal.
Aceasta masura a fost dispusa pentru ca, in situatia in care angajatorul nu vireaza banii creditorilor, sa ii poata lua de la celalalt tert poprit, banca.


Salariul este minimul pe economie, daca se retine 1/2 de la sursa, iar banca opreste si ea din restul ramas si virat alti 1/2, raman fara nici-un mijloc de intretinere , revin la intrebarea cum pot actiona rapid si eficient ca acest lucru sa nu se intample, poprirea pe cont trebuie ridicata de in data ce angajatorul a primit si a luat la cunostinta obligatia de a retine lunar din salariu cota impusa de lege.
salutare comunitate , am doua popriri salariale infiintate recent iar executorii (bej-uri diferite) mi-au pus poprire atat la locul de munca cat si la banca de unde imi ridic salariul , astfel se poate ajunge la o dubla retinere,practic tot salariul ,pe care nu o doresc fiind vorba de procentul maxim permis de lege de 1/2 din venitul net. Problema este ca in clipa de fata lucrez in alt judet fata de cel din buletin si stau tot acolo, care este metoda cea mai potrivita pentru a le solicita acestor executori ridicarea popririi de pe contul bancar fara a ma deplasa dupa hartii,pe care, in mod normal ei trebuie sa le trimita din oficiu catre unitatea bancara sa nu imi opreasca de 2 ori din salariu, tertul poprit devenind unitatea la care lucrez.....care sunt , deasemenea ,metodele legale prin care pot impiedica si/sau recupera furtul comis de executori in caz ca acestia nu dau curs solicitarii mele.. o zi buna sa aveti,multumesc!


Buna ziua, mi s-a instituit o poprire din partea unui Executor,
si cum era de asteptat, atat la angajator, cat si la Banca de unde imi ridic salariul de la angajator,
aceeasi suma, acelasi dosar.. E normal, executorul "n-are' de unde stie daca contul
acela bancar e doar pentru salarii, asa ca nu s-a tinchisit sa verifice, l-a poprit si pe acela.
Fiind o poprire si la angajator, as dori ca doar angajatorul sa transfere a cea cota de 1/3, nu si banca
si asta cat mai rapid posibil, inainte de a mi se plati urmatorul salariul,deoarece sunt constient
ca nimeni nu trimite notificari nimanuia ,multi romani au patit la fel, si odata banii luati din conturi
chiar si daca se depaseste cota de 1/3 nu ii mai recuperez, iar bani pentru onorarii la avocati de unde??
In consecinta vreau sa actionez cat mai rapid, va rog sa-mi spuneti ce pasi trebuie sa urmez, si eventual,
ce probe sa am asupra mea in cazul in care executorul se incapataneaza sa-mi deblocheze contul bancar
si imi opreste mai mult de 1/3, atat cat e scris in Codul civil, imi acept postura de debitor, dar nu doresc,
totusi nici sa fiu pagubit, e munca si sudoarea mea , nu a lor!!!
Buna ziua , doresc sa-mi aduc prietena
din filipine in Romania pana la sfarsitul anului pentru a convietui
impreuna. Locuiesc cu parintii, insa am loc de munca si un venit lunar stabil.
Sederea ei vreau sa se faca pe o perioada cat mai lunga (nedeterminata)
deoarece va locui cu mine,iar cu timpul vreau sa-i gasesc ceva de munca, si in acest timp sa ne acomodam impreuna cu posibilitatea sa ne casatorim fara a fi nevoiti sa ne despartim la expirarea vizei..
Asadar ce tip de viza sa-i recomand (turistica.vizita,etc) pentru ai face si rezidenta la adresa la care locuiesc si de a o putea incadra in munca,sa ne putem casatori,etc..
Exista cum spun multi, piedici in a intra in tara si intocmirea actelor? Din cate am inteles ambasadele romanesti ii trateaza pe straini cu dispret.. prietena mea nu cunoaste momentan limba dar vorbeste engleza, va putea comunica cu
reprezentantii de acolo in problema vizei romanesti ? Cum credeti ca e mai bine sa o faca online sau direct la ambasada?

Va multumesc anticipat pentru timpul
acordat si cu speranta ca imi veti da un raspuns la problema mea !