Va multumesc pt răspuns! Nu mai dețin alte detalii, si sper ca am înțeles eu si soția mea greșit datele. Oricum cum spuneți si Dvs cel mai bine sa apeleze la un avocat. Daca valorile ar fi intradevar invers si ar fi vorba despre un dosar penal, poliția nu ar fi trebuit să-i ia niște declarații sau nu ar fi trebuit sa se întâmple alte proceduri când a fost oprit?
Buna ziua,
Aș avea nevoie va rog de niște recomandări in privința următoarei situații:
Socrul meu a condus sub influența alcoolului pe data de 19.2.2024 având rezultatul la etilotest cu alcoolemia aproximativ 1.3 la mie. A fost condus pt recoltarea probelor biologice unde a avut următoarele rezultate ( 0.56 la prima proba si 0,54 la a doua proba. Rezultatul analizelor de sânge a fost primit pe 6.3.2024, adică in mai puțin de 3 săptămâni de la recoltarea probelor biologice. Conform socrului meu, politistul din localitate a emis exact in aceeași zi de 6.3 documentele pentru încetarea urmăririi penale. Ei bine, din data de 6.3.2024 socrul meu nu a primit nici azi permisul si nu mai are niciun fel de informație legat de starea dosarului sau ori când va reintra in posesia permisului. Poliția din localitate i.-a confirmat faptul ca permisul va fi suspendat pt. 90 de zile, plus 30 de zile pt. ca nu s-a prezentat sa susțină examenul de teorie, numai ca deja au trecut 7 luni de la reținerea permisului si peste 6 luni de când a aflat rezultatele analizelor.
Ne-ați putea da câteva sfaturi cum s-ar putea urgenta închiderea dosarului si intrarea in posesie a permisului având in vedere ca și-a ispășit pedeapsa de 120 de zile de suspendare a permisului? Noi ne aflam in străinătate iar socrii mei nu sunt utilizatori de calculator si chiar nu știm cum am putea să-l ajutam in afara să-l trimitem la secția de poliție din localitate unde deja i s-a spus ca dosarul este la parchet si clasarea sau returnarea permisului nu mai tine de ei.
Un avocat l-ar putea ajuta sau daca s-ar prezenta personal la parchet l-ar bagă cineva in seama?
Multumesc!
Buna ziua,
In urma cu aprox. 2 ani am cumparat un apartament debransat de la radet si am centrala de apartament. Fostul proprietar a renovat si a schimbat toata instalatia si a configurat instalatia atsfel incat toata apa din apartament trece printr-un singur contor (din bucatarie ). Practic pentru toata apa consumata din casa, am un singur apometru care in opinia mea contorizeaza corect. Lunar dau indexul de apa dar in ultima vreme au aparut diferente intre contorul general de apa rece si citirea locatarilor. Unele persoane din comitet considera ca diferentele sunt din cauza faptului ca la mine in casa am un singur contor de apa. Am incercat sa le explic ca un singur contor de apa nu inseamna ca se pierde sau nu se contorizeaza apa pe care o consumam atata vreme cat toata apa de la toti robinetii, etc vine prin teava de la contor. Consumul meu pt 2 persoane este de 11-12 m3 pe luna ceea ce este mai mult decat media majoritatii apartamentelor similare cu 2 persoane si chiar cu 3 persoane cu 4 contoare. As vrea sa stiu daca este posibil conform legii sa ai doar un contor atata timp cat se inregistreaza corect apa consumata si se da lunar indexul. Mentionez ca tevile vechi au fost astupate de fostul proprietar. Practic oricine doreste poate verifica faptul ca oriunde ai porni apa in casa, apometrul inregistreaza sau daca inchizi robinetul de la apometru nu mai curge apa nicaieri.
Ma puteti ajuta va rog sa inteleg daca e conform cu legea sa ai un singur apometru? Avem 80 de apartamente si le-am sugerat sa verifice pe toata lumea, deoarece sunt apartamente cu 3 persoane cu mai putina apa consumata in total decat la mine, dar comitetul se leaga incontinuu de faptul ca am 1 apometru. Din 80 de apartamente poti fi unele cu probleme intentionate sau din neatentie.
As aprecia daca mi-ati putea oferi niste sugestii cum s-ar putea rezolva situatia legal, sa se verifice ca apa este contorizata corect.
Va multumesc!
Multumesc! am o copie, voi consulta.
Multumesc pentru raspuns! Mi-ati putea spune in ce ar putea consta acest mic risc?
Pretul este oarecum mai bune comparativ cu alte apartamente din blocurile respective.
Buna ziua,
Doresc sa cumpar un apartament de la un cuplu de romani care au plecat din tara la finalul anilor 80. Apartamentul le-a fost confiscat de stat, apoi in anii 90, sotii au dat in judecata statul si au primit inapoi apartamentul prin hotarare judecatoreasca definitiva. Apoi, sotii si-au schimbat numele de familie in tara in care s-au mutat, practic si-au frantuzit numele, probabil ca sa nu mai sune a nume romanesc, dar actele originale ale casei erau pe numele de familie initial. Intre timp, unul din cei 2 proprietari a facut demersurile si a modificat numele sau de familie in cartea funciara, unde e specificat clar, fostul si actualul nume. In prima faza cand am fost la notariat doamna proprietar nu apucase sa isi schimbe si dumneai numele in cartea funciara, si notarul a spus ca nu ne da opinia notariala pana nu va fi modificat si numele doamnei, sa fie practic actualizat cu noul nume de familie. Acum, ambii proprietari au numele actualizat in cartea funciara dar proprietara va vinde si in numele sotului apartamentul pe baza unei procuri. Initial, doamna obtinuse doar o procura notariala din Franta, care nu este acceptata la notariat in Romania, si in cele din urma sotul a reusit sa-i faca imputernicire la consulatul Romaniei din Franta astfel incat sa poata vinde apartamentul.
Cand in sfarsit au fost rezolvate toate aceste probleme, ne-am trezit la notariat ca proprietara nu avea la ea si decizia prin care se respinge recursul. Din pacate, din cauza intrebarilor notaritei, si proprietara si agentul imobiliar s-au cam enervat, la fel si notara si nu am mai continuat cu analizarea actelor si opinia notariala. Agentul si proprietara insista ca notarul ales de mine face exces de zel, avand in vedere ca proprietarii au hotarari judecatoresti si documente justificative.
Mentionez ca apartamentul il cumpar prin credit ipotecar.
Concret, as dori sa va intreb daca din ceea ce v-am povestit exista vreun risc pentru mine ca potential cumparator, in viitor din cauza acestor evenimente, documente etc etc.
De asemenea, as dori sa stiu daca as alege sa semnez contractul de vanzare cumparare la notarul cu care colaboreaza agentia imobiliara as fi expus la vreun risc, in sensul ca acel notar sa fie mai indulgent in privinta unor acte care fie ar lipsi fie ar fi in neregula. Agentia care vinde apartamentul imi sugereaza sa lucram cu notarii cu care colaboreaza ei, deoarece ne-ar trata cu prioritate si nu am mai fi nevoiti sa asteptam pe la cozi la notari necunoscuti.
Va multumesc!
Adrian
Buna ziua,
Logodnica mea este citata ca martor intr-un dosar de evaziune fiscala pe numele fostului ei patron / sef de la o firma la care a lucrat acum aprox. 9 ani. Daca am inteles bine, patronul este judecat pentru evaziune fiscala cat si pt. neplata contributiilor fostilor angajati.
Mentionez de asemenea ca logodnica mea era angajata in calitate de contabil dar nu avea functia de administrator al firmei si nu semna niciun document / declaratie fiscala.
In cei aprox 10 ani aproape toti martorii si cei implicati au plecat din tara si in momentul acesta numai logodnica si inca un martor se mai afla in Romania si sunt efectiv aproape hartuiti sa se prezinte la proces.
Logodnica mea initial nu a vrut sa se prezinte insa vazand ca nu se opresc notificarile si citatiile s-a prezentat la proces dar s-a amanat procesul dintr-un motiv necunoscut. Practic s-a dus degeaba. Problema este ca procesul se desfasoara in alta localitate si logdnicei mele ii este dificil sa se se prezinte mai ales daca se mai si amana.
As vrea sa va intreb, daca nu mai vrea sa se prezinte deloc la proces, in pofida citatiilor, ce anume se poate intampla?
Daca va fi amendata, sa presupunem ca achita amenda, va mai fi chemata la acest proces vreodata sau odata cu amenda vor inceta sa mai vina citatii?
Din pacate in acest proces sunt efectiv chemati ca martori oamenii care nu aveau nicio functie importanta in firma respectiva care doar invarteau o hartie din stanga in dreapta si pe langa asta avand in vedere ca au trecut aproape 10 ani de cand nu mai lucreaza la patronul judecat nici macar nu mai isi aminteste concret ce se intampla in firma.
Care este recomandarea dvs?
Multumesc,
Adrian
Multumesc pentru promptitudine!
Buna ziua,
As avea o intrebare, am fost promovat intr-o functie de conducere si am o perioada de proba de 120 de zile. Acum insa doresc sa demisionez si sunt curios daca sunt obligat sa stau in preaviz perioada de 45 de zile. Mentionez ca perioada de proba inca nu s-a terminat si ca eram deja angajat in aceeasi firma in momentul in care am primit postul de conducere. Din pacate situatia a devenit insuportabila si nu as mai rezista sa stau in aceeasi firma inca 45 de zile si vreau sa fiu sigur ca managerul si departamentul de resurse umane nu incearca sa ma pacaleasca sa stau atat de mult in preaviz.
Multumesc!
Cu stima,
Adrian