avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce se poate intampla daca sunt citat ca martor si nu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce se poate intampla daca sunt citat ca martor si nu ma prezint

Buna ziua,

Logodnica mea este citata ca martor intr-un dosar de evaziune fiscala pe numele fostului ei patron / sef de la o firma la care a lucrat acum aprox. 9 ani. Daca am inteles bine, patronul este judecat pentru evaziune fiscala cat si pt. neplata contributiilor fostilor angajati.
Mentionez de asemenea ca logodnica mea era angajata in calitate de contabil dar nu avea functia de administrator al firmei si nu semna niciun document / declaratie fiscala.
In cei aprox 10 ani aproape toti martorii si cei implicati au plecat din tara si in momentul acesta numai logodnica si inca un martor se mai afla in Romania si sunt efectiv aproape hartuiti sa se prezinte la proces.
Logodnica mea initial nu a vrut sa se prezinte insa vazand ca nu se opresc notificarile si citatiile s-a prezentat la proces dar s-a amanat procesul dintr-un motiv necunoscut. Practic s-a dus degeaba. Problema este ca procesul se desfasoara in alta localitate si logdnicei mele ii este dificil sa se se prezinte mai ales daca se mai si amana.

As vrea sa va intreb, daca nu mai vrea sa se prezinte deloc la proces, in pofida citatiilor, ce anume se poate intampla?
Daca va fi amendata, sa presupunem ca achita amenda, va mai fi chemata la acest proces vreodata sau odata cu amenda vor inceta sa mai vina citatii?
Din pacate in acest proces sunt efectiv chemati ca martori oamenii care nu aveau nicio functie importanta in firma respectiva care doar invarteau o hartie din stanga in dreapta si pe langa asta avand in vedere ca au trecut aproape 10 ani de cand nu mai lucreaza la patronul judecat nici macar nu mai isi aminteste concret ce se intampla in firma.

Care este recomandarea dvs?

Multumesc,
Adrian
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Recomandarea este sa se prezinte, se poate dispune si mandat de aducere pe langa amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie - angajare fara contract de munca ina120 ina120 Buna ziua! Deranjez cu un nou episod in povestea mea munca fara contract de munca. Dupa ce s-a intamplat povestea cu controlul ITM-ului (spusa anterior), ... (vezi toată discuția)
Citatie proces penal. neprezentare, consecinte RalucaAndrei RalucaAndrei Buna ziua! Am si eu o intrebare in legatura cu o citatie primita. Sa incep cu inceputul. La inceputul lunii iulie in anul 2011 s-au prezentat la mine acasa ... (vezi toată discuția)
Tot divort :( panseluta29 panseluta29 salut! sunt casatorita de 5 ani si avem un copil , am cerut divort exclusiv din vina sotului, procesul va fi in 7 ian. Am chemat 3 martori, dar unul dintre ... (vezi toată discuția)