Deci,imi cer scuze daca exprimarea mea nu este corecta,sau greu de inteles,dar daca sunteti avocat,cu studii,spunetimi cu ce drepturi organul de politie a deschis dosar pe niste articole de lege,in care nu pot fi incadrat,lasand la o parte ca am incalcat obligatia,art.86 spune ce trebuia sa faca organul de politie,acuma cat timp ei au deschis un dosar pe art 335 alin.2 mi sa retinut permisul,si mi-a dat dovada fara drept de circulatie,ceea ce este cu totul in afara legiii,la ce trebuia el sa faca(sa sesizeze serviciul de probatiune),cum am spus,lasand la o parte,incalcarea obligatiei,pentru care serviciul de probatiune va sesiza instanta(ca ulterior au anuntat)pe ce drepturi mi se retine permisul de conducere(pana la clasarea dosarului),neexistand fapta pentru care sunt acuzat,si pentru care sa retinut permisul?art 335. Alin.2
Precizez ca daca era permisul suspendat sau nu aveam drept de circulatie,masurile respective,erau luate de politistii de la n controale anterioare,plus doua p.v. care o data facute,si afland ca nu am drept de a conduce erau obligati sa procedeze la asemena demersuri,ca domnii plitisti care au deschis dosarul respectiv.
Legat de despagubiri,mam referit la faptul ca domnii politistii,au intocmit un dosar,care nu ar fi trebuit sa existe,si prin care ei m-au ingradit acum de dreptul de a conduce.
Art 298 specifica incalcarea din culpa de catre un functionar public,a unei indatoriri de serviciu,prin neindeplinirea acesteai sau prin indeplinirea ei DEFECTUOASA.
Ei avand de urmat procedura art.86,nu sa deschida dosar pentru niste infractiuni care in temei legal nu exista(incalcarea obligatiei nu constituie infractiune).
Astept parerea dumneavostra,va multumesc.
Nu a gresit,pentru ca la momentul ramanerii definitive,nu era publicata inca chestiunea legata de timp pentru obligatie,aceea,aparand ulterior ca sa se impuna pe toata perioada de supraveghere
Am inteles,dar revocarea se face daca este cu rea credinta,cu ce as fi de vina daca,cei de la rutiera mi-au restituit permisul si mi-au dat dreptul de a conduce?
Se poate revoaca daca,tot biroul rutier mia restituit permisul si mi-a dat drept de conducere?si pentru perioada asta in care sunt fara permis,pot cere daune statului,pentru ca au facut un dosar fara ca fapta sa existe?adica in baza art 297 sau 298?
Buna ziua,in urma unei hotarari judecatoresti,ramase definitiva pe data de 16.08.2023 cu amanarea aplicarii pedepsei,sa impus obligatia art.85 alin 2 lit g,de a nu conduce vehicule cu motor pe drumurile publice pe durata a unui an,ulterior ramanerii comunicarii respectivei hotarari,am primit acasa o decizie de la biroul rutier prin care mi se specifica ca am dreptul de conducere suspendat 120 de zile in anul 2021,cu respectivele am mers la biroul rutier pt a intreba care este situatia permisului,acestia spunandum ca se restituie si am drept de conducere,si am condus tot anul,am luat si 2 amenzi,si acum o saptamana oprinduma un echipaj de polite,si spunandumi ca nu am voie sa conduc si deschizand dosar pe baza art 335 alin 2,si art 287/1,si miau retinut permisul dandumi dovada fara drept de circulatie,intrebarea mea este,este legal ce au facut?luand in vedere ca ei mi lau restitui si au spus ca am drept de conducere,si pe parcursul acestui an,fiind oprit si verificat de nenumarate ori,si nespunandumi nimeni nimic! Lucrez ca sofer pe camion si acuma ma pun intr-o situatie dificila neputand sa imi continui munca.
Buna ziua,am avut un dosar deschis pentru conducere cu permisul suspendat in anul 2021,sa terminat cu amanarea aplicarii pedepsei,la care sa aplicat art 85 alin 2 lit g ca sa nu mai conduc vehicule cu motor pe perioada de un an,a ramas sentinta definitiva si de doua zile am primit acasa o comunicare de la serviciul rutier,dispozitia find in baza dosarului respectiv,si dispune suspendare pe o perioada de 120 de zile incepand cu data de 25.08.2021.
De ce sunt 120 de zile si nu un an,si de ce incepand cu 2021?
Buna ziua,deci daca am primit amanarea aplicarii pentru conducerea unui autovehicul cu permisul suspendat dupa ce se investeste hotararea definitiva pot merge sa imi ridic permisul?
Am fost la politia rutiera care ma are in evidenta iar ei mi-au spus ca permisul de conducere e la ei dar trebuie sa merg la politia rutiera din judetul in care am fost judecat,dupa care am fost si la politia din acel judet care mau pus sa complectez o cerere si sa le las copie cu hotararea definitiva dar eu nu stiu ce legatura are politia rutiera din judetul in care am fost judecat
Buna ziua,am si eu o problema va multumesc daca ma-ti putea ajuta.
Am fost judecat pentru conducerea unui autovehicul cu permisul suspendat la care am primit 4 luni de inchisoare la care sa dispus amanarea aplicarii pedepsei pe durata termenului de supraveghere de 2 ani,fapta a fost savarsita intr-un alt judet acuma am intrebarea in care judet trebuie sa merg cu hotararea ramasa definitava pentru a-mi putea ridica permisul?