avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Activitate N.A.

Activitate N.A.

Buna ziua! Tatal meu a decedat anul trecut. El fiind divortat de mama mea de cand aveam eu 11 ani, timp de aproape vreo 10, inainte de deces, a trait cu o femeie si copilul ei (el avand alt tata), fara a fi casatoriti legal. Casa e pe numele mamei lui. Au vreun drept cei doi ramasi dupa moartea lui? Am citit ceva despre dreptul de uzucapiune, dar sunt putin informata despre asta.
Deci ea poate incepe procedura acolo? Inteleg ca ea are acte de scos de aici pentru a incepe ceva acolo. Certificat de cutuma de la ambasada si altele.

raluk0207 a scris:

Pai procedura e in Italia. Deocamdata nu aveti cu ce sa o ajutati aici.
Dupa ce se casatoreste acolo, va trebui sa isi transcrie certificatul de casatorie in Romania. Atunci o veti putea ajuta, daca va trimite o procura in acest sens.

Italia

raluk0207 a scris:

Unde se căsătoresc? In Italia sau în România?

Sa inaintez acte, sa incep eu procedura.

raluk0207 a scris:

Cu ce anume să o ajutati?

Mama mea e in Italia si vrea sa se marite cu un cetățean italian, pentru a incepe procedura de casatorie, este nevoie ca ea sa vina mai intai in tara? Pot ajuta eu cumva, inainte? Pentru a termina totul mai repede?
Discuție Poza nereguli
Pentru ce se face acea poza atunci cand cineva nu respecta legea? Ca de exemplu cand cineva nu poarta masca, dar nu te opreste nimeni sa iti dea amenda, sau atunci cand nu ai respectat niste reguli de circulatie. Si ce se face cu ea?
Discuție Alcool la volan
Care sunt urmarile unei persoane prinse cu o alcolemie de 0.95mlg la volan, care are si dosar penal?
Multumesc :)
"In conditiile art.1016 alin. 1 Cod Civil ca in cazul in care donatara predecedeaza donatoarei dreptul de nuda proprietate sa nu se intoarca in patrimoniul acesteia."
Răspuns la discuția Cadastru
Ai dreptate, este scris in extrasul de carte funciară si scrie ca este facut pe baza unui contract de vanzare-cumparare. Nu am fost atenta.
Mersi mult pt toate raspunsurile :).