avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O clarificare a unei fraze pe care nu o inteleg
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O clarificare a unei fraze pe care nu o inteleg

"In conditiile art.1016 alin. 1 Cod Civil ca in cazul in care donatara predecedeaza donatoarei dreptul de nuda proprietate sa nu se intoarca in patrimoniul acesteia."
Cel mai recent răspuns: N.A. , utilizator 15:40, 30 August 2018
In cazul unui contract de donatie, exista posibilitatea ca partile sa prevada in contract ca in cazul in care donatarul (cel care a primit) moare inaintea donatorului (cel care a donat), bunul sa se reintoarca in patrimoniul donatorului.
In cazul de fata, partile nu au dorit acest lucru.
Astfel, daca donatarul (cel care a primit) moare inaintea donatorului, imobilul ramane dat.
Multumesc :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract donatie imobil Alexandrescuu Alexandrescuu Buna ziua, doresc sa ii donez apartamentul, proprietate personala, surorii mele. Eu nu sunt casatorita, nici ea la momentul de fata. 1. In cazul in care ea se ... (vezi toată discuția)
Modificare contract donatie James_Hetfield James_Hetfield Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate scoate o clauza de pe un contract de donatie printr-o declaratie notariala. Adica acea declaratie sa fie un fel de ... (vezi toată discuția)
Este posibil sa adaug un membru de familie ca proprietar al unui apartament si teren?? Eu si sora mea suntem proprietarele unui teren si construim 4 apartamente. Construim primele 2 ap si vom termina celelalte 2 cand vom avea mai multi bani. Eu ... (vezi toată discuția)