avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Activitate lucian23232

Activitate lucian23232

Buna seara
Am urmatoarea problemă:
Am câștigat intr o licitație o.masina veche de epocă nefunctionala! Preț achiziție 2900€
Masina se afla in Elvetia si trebuie ridicata/achitată personal! Fiind o masina de epocă la noi este scutita de impozit si taxe vamale odata restaurată! Insa am inteles ca se plateste vama la iesire din Elvetia!
Mi s au comunicat sume diferite calculate diferit, 10% 20% si 29% din valoarea contractului
Dar altii au spus ca din valoarea de catalog
In cazul.meu este vorba de o mașină din 1970 fabricată in UK !masina este radiata in Elvetia!
Cunoaste cineva procedura taxele exacte?
Nimeni?

lucian23232 a scris:

Buna ziua
In urmă cu ceva ani am avut un nr de condamnari pt infracțiunea de conducere fară permis(Menționez că nu am posedat niciodată permis) intr un final a ramas să execut o pedepsă de 2 ani si 6 luni cu un termen de incercare de 7 ani cu suspendarea pedepsei sub supraveghere!
Anul acesta s a incheiat termenul de 7 ani si am terminat executarea cu suspendare! In cazier insă condamnarea incă apare desi este executată! Am ințeles că e nevoie sa fac o cerere de reabilitare!Intrebarea mea este dacă pot face scoala de soferi si sustine examenul fară a face aceasta reabilitare avand in vedere ca pedepsa si termenul de incercare aunt executate
Dacă nu se poate care este procedura pt reabilitare ? Si ce costuri implică
Mulțumesc anticipat

Buna ziua ,in urma despartirii de mama copilului meu am decis de comun acord sa se stabilească domiciliul la mine prin un acord la mediator iar ea sa contribuie lunar cu o pensie de 500 de lei
Anul trecut aceasta a platit doar 5 luni cate 250 lei iar acest an a omis cateva luni iar suma a fost de 250 lei cand a platit!
Deoarece nu se implică deloc in cresterea copilului si nu se interesează de acesta as dori sa i pun o poprire pe salariu!
Menționez ca actul mediatic a fost apropat de judecatorie acum app 2 ani,insă pe hotărarea pe care o am acasă nu este trecută mențiunea defibitiva si irevocabilă ci scrie cu drept de apel,menționez ca nu a fost intentat nici un proces in apel astfel hotararea a ramas definitivă
Pot apela la un executor cu hotararea pe care o am deoarece imi este aproape imposibil sa umblu la tribunal pt a obține o noua copie cu acea mențiune datorita programului!
Sau care este procedura indicată? Ce ar trebui sa fac?
Multumesc
Buna ziua
In urmă cu ceva ani am avut un nr de condamnari pt infracțiunea de conducere fară permis(Menționez că nu am posedat niciodată permis) intr un final a ramas să execut o pedepsă de 2 ani si 6 luni cu un termen de incercare de 7 ani cu suspendarea pedepsei sub supraveghere!
Anul acesta s a incheiat termenul de 7 ani si am terminat executarea cu suspendare! In cazier insă condamnarea incă apare desi este executată! Am ințeles că e nevoie sa fac o cerere de reabilitare!Intrebarea mea este dacă pot face scoala de soferi si sustine examenul fară a face aceasta reabilitare avand in vedere ca pedepsa si termenul de incercare aunt executate
Dacă nu se poate care este procedura pt reabilitare ? Si ce costuri implică
Mulțumesc anticipat
Buna ziua
In luna octombrie 2017, m-am despartit de fosta mea concubina dupa o relatie de 10 ani!
In urma acestei relatii a rezultat un minor aucm in varsta de 7 ani!
in luna Noiembrie am semnat cu aceasta un acord la mediator in care se stabilea ca domiciliul minorului ramane la mine, custodia fiind comuna, mama avand drept de vizita de 3 ori saptamanal , si se poate interesa de starea lui, si de situatia scolara! Ultimul wekend din luna in intervalul Vineri 20;00pm, - duminca 20 :00 pm aceasta il poate lua la domiciliul ei,!
De asemenea aceasta s-a angajat sa plateasca o pensie lunara de intretinere in cuantum de 500 de lei ptr intretinerea minorului!
Mentionez ca in prima luna aceasta l-a vizitat si s-a interesat de el, l-a sunat etc... uilterior vizitele rarindu-se, aceasta nu a fost niciodata la el la scoala nici nu s-a interesat de situatia lui!
In ceea ce priveste pensia de intretinere aceasta a trimis bani doar pentru perioada ianuarie - mai 2018 , suma lunara fiind de doar 250 de lei!
Luna decembrie a omis-o iar din mai nu i-a mai trimis nimic!
IN wekend l-a luat doar cand a trebuit eu sa plec din oras si am insistat foarte mult, iar atunci cand il lua, illua vinerea la ora 23:00 si il aducea duminica dimineata!
Motivarea acesteia pt faptul ca nu a mai trimis bani a fost ca a primit o proprire pe salariu pt suma de 3000 de lei din partea companiei Provident, iar acestia i opresc o parte din salariu si nu isi mai permite sa plteasca nici cei 250 de lei lunar!
Mentionez ca aceasta lkucreaza la o ciorbarie, luand un salariu de 2000 de lei in mana , plus tipsuri si bani de taxi!
De asemenea mentionez ca acordul mediatic a fost aprobat de instanta si s-a dat o decizie definitiva!
I*ntrebarea mea este care ar fii cea mai buna solutie pt a ma asigura ca cel mic primeste macar drepturile materiale cuvenite daca aceasta nu mai isi de interesul in cresterea acestuia!~
Am fost sfatuit catre plangere penala pt abandon familiar sau executare silita pe salariu!
In cazul plangeri pt abandon stiu ca tre sa treaca o anumita perioada! daca ea a platit cateva luni jumatate din suma se mai ia in calcul? desi sunt 3 luni cumulate in care nu a trimis nimic...
IN cazul executari voi platii eu in avans taxele executorii? cum se calculeaza suma datorata ,si ce suma lunara se poate recupera?
Multumesc