avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Activitate sprite_designer

Activitate sprite_designer

Buna ziua,

Sunt titularul unei II si as vrea sa ma inregistrez in scopuri de TVA pentru prestarea de servicii intracomunitare - mentenanta site-uri.

Conform acestui articol ar trebuie sa urmeze un control dupa depunerea cererii. www.avocatnet.ro/content/art...

Se face acest control si in cazul inregistrarii mele sau doar pentru inregistrare conform art. 153?

OMFP 1984 2011 mentioneaza 'solicită înregistrarea în scopuri de
TVA conform art. 153 alin. (1) lit. a) și c)'.

Cu aceasta ocazie, imi puteti spune va rog care sunt pasii necesari pentru inregistrare conform articolului 153^1, prestari de servicii intracomunitare?

Multumesc!
Buna ziua,

Ma poate lamuri cineva cum sta treaba in aceasta problema?

Multumesc!
Buna ziua,

II neplatitoare de TVA, neiregistrata in ROI, trebuie sa factureze catre o firma din Anglia, neplatitoare de TVA, neinregistrata in scopuri de TVA. Principala activitate va fi mentenanta site-urilor web, a nu se confunda cu gazduirea.

Trebuie eu, ca II, sa ma inregistrez in scopuri de TVA, iar mai apoi in ROI? Daca da, voi factura cu sau fara TVA?

Am primit pana acum diverse explicatii, cum ca plafonul pana la care NU trebuie sa ma inregistrez e cel de 10000EUR, iar mai apoi alta cum ca plafonul e cel de 65000EUR.

As vrea, daca se poate, un raspuns pe aceasta problema.

Multumesc anticipat!
Buna ziua,

Ce se intampla in cazul in care firma din Anglia nu este inregistrata in scopuri de TVA? Mentionez ca este vorba de o II platitoare de impozit pe venit.

Multumesc!
Buna ziua,

Pot tipari si atasa fisier din excel / google spreadsheets cu RJIP completat (aceleasi coloane) iar in registru sa trec doar totalurile (sau o alta modalitate)?

Mi-ar usura munca foarte mult.

Multumesc!

P.S. 1. Ce ar trebui sa trec la "Felul operatiunii"? 2. In cazul incasarilor prin banca, trec numarul tranzactiei sau numerotez in vreun fel extrasele de cont?
Modificand putin cazul - presupunand ca nu exista un contract de comodat (autoturismul nu este folosit in interesul intreprinderii frecvent) si deplasarea se face cu autoturismul proprietate personala sau autoturismul unei alte persoane dispuse la acest drum.

Luand in calcul urmatoarele:
Art. 16. - Deplasarea cu autoturismul proprietate personala se poate face numai cu aprobarea prealabila a ordonatorului de credite, atat pentru posesorul autoturismului, cat si pentru persoanele din cadrul aceleiasi autoritati sau institutii publice care se deplaseaza impreuna cu acesta. In acest caz, posesorul autoturismului va primi contravaloarea a 7,5 litri carburant la 100 km parcursi pe distanta cea mai scurta.

Pot deconta aceasta suma fara un bon de benzina? Insist pe aceasta intrebare intrucat un alt contabil mi-a spus acest lucru si caut sa obtin o confirmare/infirmare.

Legat de cazare, luand in calcul urmatorul articol:
Art. 28. - In situatia in care personalul aflat in delegare nu se cazeaza in conditiile prevazute la art. 26, cheltuielile de cazare se compenseaza prin plata, pentru fiecare noapte, a sumei de 30 lei.

Inteleg ca pot decondat 30lei/noapte chiar si in cazul in care cazarea se face in afara serviciilor hoteliere la o terta persoana. Puteti va rog confirma/infirma acest lucru?

Va multumesc!
Sarbatori Fericite!
Se poate extinde HG 1860/2006 si in cazul Intreprinderilor Individuale?
Buna seara,

Se poate deconta combustibilul (autoturism preluat in urma unui contract de comodat) si cazarea pe perioada unei delegatii fara bon/factura?

Am inteles ca o posibilitate ar fi asa:

Cazare = 30 lei / noapte;
Diurna = 29,25 lei/zi
Transport = nr km x 7,5% x Carburant lei/l

In situatia in care II delegati sau detasati se deplaseaza cu autoturismul din comodat, se accepta pentru decontare contravaloarea a 7,5 litri carburant la 100 km parcursi pe distanta cea mai scurta.

Astept cu interes parerea dvs.

Va multumesc!
Buna ziua,

Pot folosi contul PF pentru a incasa facturile unei intreprinderi individuale sau e necesar de un cont special?

Multumesc!
Răspuns la discuția Impozit Freelancer
Trebuie sa prezint vreun invoice in cazul in care merg pe varianta impozitului de 16% sau e o declaratie pe propria raspundere?

LE: Ceea ce trebuie sa completez e declaratia 200, cu termenul de depunere luna Mai 2011, pentru activitatile desfasurate pe perioada anului 2010.
Gresesc?