avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Activitate An0n1m

Activitate An0n1m

Răspuns la discuția Proces verbal cu data gresita
Multumesc pt raspuns! Dar ramane intrebarea, cand se considera ca expira perioada de suspendare? Conform PV expira in 30 zile, de la 7.10.2021...as putea sa merg sa il ridic in 7.11?

ynocentta a scris:

Consemnarea eronata a datei de cand se aplica suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice,in situatia mentionata,nu este de natura sa atraga nulitatea PV
In perioada de 15 zile consemnata in dovada cu drept de circulatie,aveti dreptul sa va deplasati cu vehiculul pe drumul public,prezentati dovada cu drept de circulatie

Buna ziua! In data de 22.10.2021 mi s a intocmit un proces verbal prin care mi s-a retinut permisul pe o perioada de 30 zile. Problema este ca agentul de politie, a facut o greseala si a mentionat in PV ca suspendarea incepe de la 7.10.2021, in loc de 7.11.2021.
Intrebarea mea este, eu cand voi putea sa recuperez de fapt permisul? De asemenea, daca in perioada aceasta eu circul in baza dovezii de 15 zile, risc sa am probleme, tinand cont ca permisul apare deja suspendat din 7.10, conform procesului verbal? Se poate obtine anularea lui pentru aceasta greseala? Multumesc!
Răspuns la discuția Renegociere contract nunta
Bună ziua! Mulțumesc pentru răspuns.
Îmi este puțin neclar dacă pot de acum sa solicit restituirea arvunei.
Poziția lor este ca, momentan nu știm care vor fi prevederile legale din octombrie și nu avem decât sa asteptam, însă nu vor sa adăugăm o clauza în contract pentru lămurirea condițiilor în care se va mai organiza evenimentul.

Dacă merg în instanta, nu se considera prea devreme pentru stabilirea dacă exista sau nu, motive întemeiate pentru solicitarea de restituire?

Mulțumesc și o zi frumoasa!

CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Buna ziua,

Notificati societatea prin avocat.

Evenimentul poate fi reprogramat, pentru a data ulterioara, convenabila si pentru dumneavoastra.

Altminteri, arvuna remisa va poate fi restituita.

In cazul in care actionati in instanta societatea, aceasta poate fi obligata sa plateasca efectiv cheltuielile de judecata ocazionate de diferendul dedus judecatii, anume onorariu de avocat, taxa judiciara de timbru, eventual onorariul aferent notificarii.


Puteti solicita eventuale daune -interese, pentru prejudiciul cauzat, daca apreciati oportuna o astfel de solicitare.

O zi frumoasa,

av.Stoica Ioana.


Bună ziua,

Avem nunta programata în octombrie anul acesta pentru 120 persoane.
Localul ne a propus în contextul covid, sa ne alegem o data de rezerva pentru anul viitor, însă datele propuse nu sunt ok pentru noi, majoritatea fiind în zile de vineri și câteva duminici, ceea ce nu se potrivește cu dorințele noastre. Am propus sa facem o anexa care sa detalieze condițiile pentru realizarea evenimentului anul acesta, concret referindu-ne la numărul de persoane asumate și automat, valoarea contractului, ca fiind maximul permis de lege cu o luna înainte de eveniment. Deoarece dacă legea permite de ex, maxim 50 de persoane în septembrie, iar în octombrie permite 100, eu nu pot sa îmi asum ca pot în decurs de o luna sa mai cresc numărul de invitați. Știm cu totii ca o nunta nu se poate organiza de pe o zi pe alta.
Din păcate, organizatorul refuza aceasta renegociere.
Întrebarea este, exista vreo pârghie legala prin care sa fie "obligați" sa accepte o renegociere?
Mulțumesc!
Bună ziua,

Sunt într o situație similara. Voiam sa va întreb cum ați soluționat? Ați ajuns la o înțelegere cu locația, pe cale amiabila?

Mulțumesc!

mada2594 a scris:

Va multumesc frumos pentru raspuns!

Tocmai de aici vine întrebare. Nu îmi este clar dacă neexistând nicio proprietate comuna, ci doar un drum privat cu drept de servitute cedat fiecăruia dintre noi, se poate considera condominiu. Din punctul meu de vedere, de "nespecialist", as tinde sa cred ca nu...

Adolfina Pop a scris:

Vă lămuriţi dacă citiţi Legea Nr. 196/2018 din 20 iulie 2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor

Bună ziua! Se poate constitui o asociație de proprietari intr un complex de vile, unde nu exista proprietăți comune? Exista un drum privat, proprietatea dezvoltatorului imobiliar, pentru care s a cedat fiecărui proprietar de casa, drept de servitute. Personal, nu vad beneficiile unei astfel de asociații, ținând cont ca toate contractele cu furnizorii sunt individuale, dar vreau sa știu dacă pot fi forțată sa ma supun deciziilor unei asociații, în situația în care, ceilalți vecini ai mei inițiază demersurile în acest sens. Mulțumesc!
Bună ziua,

Sunt citata prin cererea de întâmpinare depusa de asigurător, însă am înțeles ca aceasta este procedura standard.
Legat de valoarea reala a autoturismului, cred ca se ridica la costul total al reparatiei - este vorba de o mașină destul de veche. Proprietarul a acceptat reparația bazându-se pe faptul ca va fi achitata prin RCA, ulterior a semnat un contract de cesionare a creanței către service, pt ca service ul sa se judece cu compania de asigurare....


Szekely Barna a scris:

Sunt multe lucruri de clarificat. Im primul rand valoarea (reala) de piata al masinii, fiind si cel mai important. Daca valoarea reparatiei depaseste aceasta valoare, e normal ca Asiguratorul sa nu mai poata sa plateasca integral. Daca totusi proprietarul a hotarat repararea masinii in astfel de conditii si-a asumat ca va plati si diferenta. Nu vad rolul sevice-ului de-a va cita pe Dvs in calitate de intervenient. Nu aveti nici o responsabilitate contractuala cu service-ul. Daca v-ar fi chemat Asiguratorul unde aveati RCA-ul era cu totul si cu totul altceva. Informatiine ce se va mai intampla.

Bună ziua! În urma cu aprox 6 luni am provocat un accident rutier din care a rezultat avarierea autoturismului personal și a unui alt autoturism. Am încheiat o constatare amiabila și în următoarea zi am mers împreună la constatare la asigurătorul meu. Nu am mai primit nici o comunicare referitoare la acest dosar pana astăzi, când am primit o citație pt procesul intentat de service ul auto care a efectuat reparația autoturismului pagubitului, societății de asigurare, care refuza plata integrala a despăgubire, pe considerentul ca este nejustificat de mare. Eu sunt citata, în calitate de "intervenient". La ce ar trebui sa ma aștept? Exista vreo posibilitate sa mi se ceara mie sa suport diferența dintre cererea de despăgubire din partea service ului și suma pe care societatea de asigurare e dispusa sa o plătească? Mulțumesc!
Nu i-am plătit încă nimic, pt ca deși mi am dat tot interesul la momentul respectiv, el nu a găsit 2 zile în aproape 5 luni sa lase mașina la service sa fie vopsita bara.
Dar el poate sa ma dea în judecata pt un accident care practic nu e constatat? La Politie nu a fost declarat în 24h, iar constatarea amiabila nu cred ca are vreo valoare, atata timp cât polita mea nu era încă valida.

cyan a scris:

In cazul incheierii constatarii amiabile nu mai este necesara anuntarea politiei.

Articolul 79_oug 195/2002
(1) Conducatorii de vehicule implicati intr-un accident de circulatie in urma caruia au rezultat numai avarierea vehiculelor si/sau alte pagube materiale sunt obligati:
a) sa scoata imediat vehiculele in afara partii carosabile ori, daca starea vehiculelor nu permite acest lucru, sa le deplaseze cat mai aproape de bordura sau acostament, semnalizandu-le prezenta;
b) sa se prezinte la unitatea de politie competenta pe raza careia s-a produs accidentul in termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru intocmirea documentelor de constatare.
(2) Se excepteaza de la obligatiile prevazute la alin. (1) lit. b) :
a) conducatorii vehiculelor care incheie o constatare amiabila de accident, in conditiile legii;

b) conducatorul de vehicul care detine o asigurare facultativa de avarii auto, iar accidentul de circulatie a avut ca rezultat numai avarierea propriului vehicul.

I-ati platit sau nu reparatia?
Daca nu ati facut-o atunci cel prejudiciat va poate da in judecata pentru repararea daunei.