avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Activitate mira1988

Activitate mira1988

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea speta: sunt parata intr-un dosar care are ca obiect pretentii; am castigat la fond si reclamanta a formulat apel; eu am raspuns cu intampinare unde am contestat sumele pretinse iar tribunalul a dispus efectuarea unei expertize contabile din oficiu; reclamanta a solicitat suspendarea cauzei pe motivul ca nu are fonduri pentru plata expertului iar eu am depus precizari in care solicit decaderea din proba a reclamantei. Tribunalul a admis suspendarea dar nu s-a pronuntat si asupra motivului din cererea mea. Temeiul invocat de tribunal a fost art.242 NCPC si art.155 (1).

Intrebari;
pot face recurs impotriva acestei incheieri la Curtea de Apel?
pot invoca o exceptie de genul celei care reglementeaza pasivitatea sau lipsa de interes a reclamanteiin solutionarea procesului?
ma pot lega si de faptul ca tribunalul nu s-a pronuntat si asupra motivului invocat de mine, cel al decaderii ?

Multumesc mult!
Va multumesc pentru raspunsuri! asociatia stie deja despre aceste demersuri si le-a aflat oficial, in scris, si de la primarie care le-a indicat modalitatea de rezolvare a diferendului. Eu voi atasa la cerere toata corespondenta avuta cu furnizorul de servicii, cu primaria si emailurile adresate administratorului de asociatie in care il anuntam despre toate aceste lucruri.

O sa solicit instantei sa dispuna din oficiu o expertiza tehnica si una contabila pentru ca nu vreau sa apara situatia in care sa-mi fie contestata o expertiza extrajudiciara.
Buna ziua!
As dori o indrumare din partea dv in urmatoarea speta:
- stau intr-un bloc cu patru etaje si vecinul de la etajul 4 si-a instalat o centrala termica dar a umblat si la tevile prin care circula agentul termic si a blocat returul ajungandu-se astfel la situatia ca cei aflati in tronsonul de sub el si care inca sunt racordati la sistemul public de termoficare sa nu mai beneficieze de caldura corespunzatoare dar care este inclusa la plata;
- vecinul spune ca si-a instalat aerisiri automate si ca nu-l intereseaza problema;
- m-am adresat furnizorului de servicii de termoficare al orasului care mi-a transmis in scris ca proprietarul cu pricina nu are autorizatie din partea sa sa intervina pe reteaua de termoficare si mi-a enumerat legislatia si pasii obligatorii pe care acest vecin trebuie sa-i urmeze pentru a intra in legalitate;
- tot cu aceasta ocazie am anuntat si biroul pentru indrumarea asociatiilor de proprietari din cadrul primariei care a confirmat ilegalitatea demersului acestui vecin si a transmis catre asociatia de proprietari o adresa in care le solicita sa rezolve situatia iar in caz contrar sa-l actioneze pe vecin in judecata pe obligatia de a face;
- problema care apare e ca acest vecin este insusi presedintele asociatiei de proprietari si evident are interes ca situatia sa nu se rezolve!!!
INTREBARE: pot eu sa actionez direct in judecata asociatia pe obligatia de a face, sa chem in garantie primaria si sa solicit refacerea retelei si plata daunelor constand in recuperarea sumelor achitate in plus la energia termica de la asociatie, in speta de la vecinul vinovat de crearea prejudiciului si a disconfortului creat?

Cum ar trebui formulata o astfel de cerere in instanta si care ar fi temeiurile legale pe care le pot invoca? E nevoie de o expertiza tehnica daca am deja raspunsul furnizorului ca vecinul are o lucrare neautorizata si prost facuta?

Multumesc si scuze pentru multitudinea de date, am vrut sa intelegeti speta ca sa ma puteti ajuta cu un raspuns.
Buna ziua!
As dori o indrumare din partea dv in urmatoarea speta:
- stau intr-un bloc cu patru etaje si vecinul de la etajul 4 si-a instalat o centrala termica dar a umblat si la tevile prin care circula agentul termic si a blocat returul ajungandu-se astfel la situatia ca cei aflati in tronsonul de sub el si care inca sunt racordati la sistemul public de termoficare sa nu mai beneficieze de caldura corespunzatoare dar care este inclusa la plata;
- vecinul spune ca si-a instalat aerisiri automate si ca nu-l intereseaza problema;
- m-am adresat furnizorului de servicii de termoficare al orasului care mi-a transmis in scris ca proprietarul cu pricina nu are autorizatie din partea sa sa intervina pe reteaua de termoficare si mi-a enumerat legislatia si pasii obligatorii pe care acest vecin trebuie sa-i urmeze pentru a intra in legalitate;
- tot cu aceasta ocazie am anuntat si biroul pentru indrumarea asociatiilor de proprietari din cadrul primariei care a confirmat ilegalitatea demersului acestui vecin si a transmis catre asociatia de proprietari o adresa in care le solicita sa rezolve situatia iar in caz contrar sa-l actioneze pe vecin in judecata pe obligatia de a face;
- problema care apare e ca acest vecin este insusi presedintele asociatiei de proprietari si evident are interes ca situatia sa nu se rezolve!!!
INTREBARE: pot eu sa actionez direct in judecata asociatia pe obligatia de a face, sa chem in garantie primaria si sa solicit refacerea retelei si plata daunelor constand in recuperarea sumelor achitate in plus la energia termica de la asociatie, in speta de la vecinul vinovat de crearea prejudiciului si a disconfortului creat?

Cum ar trebui formulata o astfel de cerere in instanta si care ar fi temeiurile legale pe care le pot invoca? E nevoie de o expertiza tehnica daca am deja raspunsul furnizorului ca vecinul are o lucrare neautorizata si prost facuta?

Multumesc si scuze pentru multitudinea de date, am vrut sa intelegeti speta ca sa ma puteti ajuta cu un raspuns cat mai precis.

O zi usoara tuturor!
Răspuns la discuția suspendarea judecatii
am inteles dar pot depune si eu precizari in care sa-mi manifest in scris dorinta de a continua judecata? ma gandesc ca judecatorul ar dori sa stie si parerea mea daca intr-adevar este nevoie de dorinta ambelor parti de a continua sau nu judecata?

daca reclamanta nu are posibilitatea de a plati acum aceste costuri atunci sa renunte la judecata!
din cite am aflat, asociatia a invocat aiurea aceasta explicatie, dorinta ei fiind de a nu permite unui profesionist sa verifice o gestiune care e varza, asta fiind si motivul pentru care eu am refuzat sa platesc penalitatile imputate si care, in paranteza spus, au o valoare mult mai mica decat onorariul expertului.
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: sunt parata intr-un proces cu asociatia de proprietari; am ajuns in faza de apel cand judecatorul a dispus efectuarea unei expertize contabile; expertul a convocat partile insa numai eu m-am prezentat si am depus documentele solicitate de acesta; acum cateva zile am studiat dosarul si am vazut ca reclamanta a depus precizari in care solicita suspendarea judecatii cu justificarea ca asociatia nu are fonduri sa plateasca onorariul expertului contabil.

Am citit pe undeva pe net ca pentru a fi luata in considerare suspendarea ar trebui ca ambele parti sa fie de acord; e adevarat? va intreb pt ca eu nu as dori acest lucru dar nici nu vreau sa platesc eu onorariul expertului.

Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc frumos pentru oricare sfat pe care mi-l puteti da.