avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... suspendarea judecatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

suspendarea judecatii

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: sunt parata intr-un proces cu asociatia de proprietari; am ajuns in faza de apel cand judecatorul a dispus efectuarea unei expertize contabile; expertul a convocat partile insa numai eu m-am prezentat si am depus documentele solicitate de acesta; acum cateva zile am studiat dosarul si am vazut ca reclamanta a depus precizari in care solicita suspendarea judecatii cu justificarea ca asociatia nu are fonduri sa plateasca onorariul expertului contabil.

Am citit pe undeva pe net ca pentru a fi luata in considerare suspendarea ar trebui ca ambele parti sa fie de acord; e adevarat? va intreb pt ca eu nu as dori acest lucru dar nici nu vreau sa platesc eu onorariul expertului.

Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc frumos pentru oricare sfat pe care mi-l puteti da.
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2018
mira1988, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:59, 29 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atat timp cat asociatia de proprietari a solicitat suspendarea actiunii pe motivul imposibilitatii achitarii costurilor aferente expertizei contabile necesare clarificarii obiectuilui actiunii,instanta de judecata urmeaza sa analizeze si sa dispuna masura temeinica si legal
Dv ca parte in cauza va puteti prezenta la termenul de judecata si sa va exprimati punctul de vedere
am inteles dar pot depune si eu precizari in care sa-mi manifest in scris dorinta de a continua judecata? ma gandesc ca judecatorul ar dori sa stie si parerea mea daca intr-adevar este nevoie de dorinta ambelor parti de a continua sau nu judecata?

daca reclamanta nu are posibilitatea de a plati acum aceste costuri atunci sa renunte la judecata!
din cite am aflat, asociatia a invocat aiurea aceasta explicatie, dorinta ei fiind de a nu permite unui profesionist sa verifice o gestiune care e varza, asta fiind si motivul pentru care eu am refuzat sa platesc penalitatile imputate si care, in paranteza spus, au o valoare mult mai mica decat onorariul expertului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptul ca pana la primul termen sa va exprimati opinia,inclusiv interesul pentru continuarea judecatii cauzei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata expertiza mirusaby mirusaby Buna ziua, am si eu iarasi o problema : la adunarea generala din luna iun.2012 s-a hotarat schimbarea comitetului executiv, si efectuarea unei expertize ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila judiciara octavia69 octavia69 cine ar trebui sa plateasca o expertiza contabila judiciara si in cat timp de la incheierea acesteia trebuie ea achitata? (vezi toată discuția)
Plata onorariului si a cheltuielilor expertului mirceatintisan mirceatintisan Buna ziua! Am dat asociatia de proprietari prin reprezentantii ei in judecata. Intrebare! In timpul cercetarii penale,cine trebuie sa suporte cheltuielile cu ... (vezi toată discuția)