avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Activitate ada2000

Activitate ada2000

Mulțumesc pentru răspuns. Nu este vorba de carte provizorie, nu au ce sa verifice, deoarece aceeași adresă o am de peste 20 ani. Dar mi se pare un pic absurd că la un oraș cu 30.000 locuitori să dureze 45 zile. Nu cred că au volum prea mare de lucru la atâția locuitori.


georgiana.td a scris:

Acesta este termenul maxim stabilit prin lege; de regulă, eliberarea se face între 5-15 zile, în funcție de volumul de cereri.
Totuși, dacă este vorba de o carte de identitate provizorie, unde se face și o verificare în teren, termenul este acela de 30-45 zile, deoarece verificarea se face de către agenții de poliție.

Buna ziua,
Am nevoie de o informatie legata de preschimbarea cartii de identitate. Am intampinat urmatoarea situatie, trebuie sa-mi schimb cartea de identitate, la inceputul anului viitor si am fost la serviciul de evidenta populatiei de care apartin si mi-au spus ca eliberarea unei noi carti de identitate se face intre 30 si 45 zile. Intrebarea mea este, daca ma poate informa cineva, daca este normal asa ceva, daca exista vreo baza legala sa lungeasca pana la 6 saptamani emiterea acestui document. Mie una mi se pare exgerat, mai ales ca pasaportul mi-a fost eliberat in 7 zile de la data depunerii documentelor, iar un simplu buletin sa dureze atat de mult.
Si inca ceva, daca s-a stabilit vreun termen pentru noile carti de identitate, deoarece mi se spune ca cele noi inca nu s-a decis nimic in privinta lor.

multumesc frumos,
Mulțumesc pentru răspuns. Da am mailurile prin care mi se spune ,negru pe alb,că voi fi luată din punctul cerut. Eu mă întreb dacă este normal să-și fi schimbat traseul și să nu mă anunte. Dacă mă trezeam cu o zi, doua înainte de plecare și descopeream că nu mai vin unde au zis ,ci la 150 km de punctul de întâlnire stabilit?? Mi se pare o lipsă de profesionalism sa nu îți anunți clienții de orice modificare adusa contractului.

O zi frumoasa


CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca aveti corespondenta scrisa înseamnă că s-a acceptat de părți sa va ia din punctul A.
Daca ati acceptat contractul pe baza înțelegerii face parte din contract sa va ia din drum

București 2024

Dar atâta vreme cât ei au schimbat traseul fara a informa turistul??? Cine e de vina că ei au decis să o ia pe alta parte??? Nu ar fi fost normal că să nu se aducă la cunoștința că fac ceva modificări?? Sa ne întrebe dacă suntem sau nu de acord sau daca putem veni la alt punct de întâlnire???

gi-jane2 a scris:

Nimic dacă nu aveți în contract condiția ca va culeg din drum.

Buna ziua,

In luna aprilie m-am înscris la un circuit de 3 nopți la noi in tara, cu mențiunea de urca in drumul lor, achitând avansul cerut cu vouchere de vacanta. Zilele aceste am verificat pe siteul agenției daca s-au modificat ceva și am constatat că au schimbat traseul, modificare care pe mine nu mă avantajează deloc, trebuind să mă deplasez peste 150 km până la punctul de întâlnire. Agenția nu mi-a adus deloc la cunoștință acest fapt, raspunzandu-mi foarte greu la mail, messenger și spunând că nu pot să îmi returneze avansul platit, doar să-mi ofere posibilitatea unui alt circuit,dar care de asemenea presupune deplasarea mea in alta localitate pentru urcare. Îmi puteți spune ce pot face in aceasta situație??? Mulțumesc
Buna ziua,
Un membru al familiei lucrează într-un UPu că și registrator medical și ar avea câteva nelămuriri legate de munca in zilele de gardă. Și anume: in timpul săptămânii sunt cate 3-4 pe turele de zi, iar în weekend sunt doar doi, motivandu-se că nu este legal să plătească 3 registratori in gardă sau in sărbătorile legale. Mă puteți ajuta ,spunandu-mi daca este vreo baza legala sau este strict o decizie a conducerii acest lucru?? Pentru că nu mi se pare normal că în cursul săptămânii sa fie atât de mulți, iar în weekend sa -i omori e cei doi.

Mulțumesc frumos
Răspuns la discuția Detașare personal
Buna ziua,

Am revenit cu informații noi legate de situația noastră. Daca au văzut că nu acceptam sa mergem în celălalt post, vor că 4 dintre noi sa semnăm un contract cu 1/4 norma ,in plus fata de cea inițială pentru a asigura și activitatea în locația respectivă. Daca nu vrem aceasta norma in plus se poate face ceva împotriva noastră,??
Ni s-a spus și citez" daca nu ne mobilizam și nu acceptam acest 1/4 norma vor da decizie scrisa de mai sus și ne vor obliga " . Mi se pare deja șantaj și amenințare.
Ce putem face in aceasta situație???
Mulțumesc frumos pentru orice sfat primit.


Cornel Vasile a scris:

Art.45 C.mun..nuyse plaica la dvs ..detasarea opereaza intre doi angajatori , nu la acelasi angajator ..la dvs e vorba de modificarea locului de munca care poate fi facuta cu acordul partilor sau unileteral de catre angajator.

Răspuns la discuția Detașare personal
Nu va contrazic, dar în aceasta situație de ce la art 45 ,postat mai sus, scrie negru pe alb, că este nevoie de acordul meu scris. Cum vine asta, e nevoie de semnătura mea, dar daca nu vreau decizia devine obligatorie??? Nu se cam bat cap in cap ???
Întreb pentru că mi se oare ciudat,nu poate, dar totuși mă obligă???

Mulțumesc

Cornel Vasile a scris:

art.40 C.mun.
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
d) sa exercite controlul asupra modului de indeplinire a sarcinilor de serviciu;

....

Răspuns la discuția Detașare personal
De ce sa fiu sancționată disciplinar daca eu nu doresc și ei nu au semnătura mea, sa fiu mutată în alt departament,care duce la înjumătățirea veniturilor mele?? Eu știam că această mutare se face doar cu acordul angajatului.
Răspuns la discuția Detașare personal
Buna ziua,

Exact asta știam și eu ,că au nevoie de acordul meu. Ei susțin în continuare că este doar pe perioada scurta și că la deblocarea angajărilor voi reveni la postul meu. Ceea ce eu nu cred și de aceea am refuzat să semnez. Vroiam doar sa știu dacă mă pot obliga într-un fel sau altul să accept, să recurgă la presiuni sau alte manevre pentru a mă face să semnez.