Da părinți , un frate și nepoti (copii ai fratelui), necăsătorit.
Buna ziua
As aprecia daca puteți sa îmi dați un sfat concret in situația următoare.
Vreau sa donez( deoarece din câte inteleg, contract de vânzare cumpărare nu ar fi posibil din moment ce nu va fi un schimb de bani intre părți) și vreau sa știu dacă o donație cu uzufruct viager/întreținere poate fi in vreun fel contestata de rude( părinți, frați, etc) ? Menționez ca între părți nu exista nici un grad rudenie. Dacă exista alta varianta prin care cineva poate lasa un imobil unui necunoscut( fără plata), chiar dacă aceasta exclude dreptul de uzufruct/întreținere și care nu poate fi contestata (sau rudele sa aibă drept la o parte din proprietate prin succesiune) indiferent ca donatorul/proprietarul inițial este in viața sau a decedat.De asemenea pentru alte bunuri deținute de acesta și in cazul decesului care este varianta cea mai sigura/incontestabila pentru a se asigura ca rudele nu au absolut nici un drept asupra lor? Ar fi suficient un testament către o persoana/organizație sau ce alte variante exista?
Va mulțumesc
buna, in românia se poate cumpara o mașina prin procura fără a fi nevoit sa o înregistrezi pentru 6-8 luni și se poate face casco doar pentru daune(nu va fi condusă, ci ținuta in garaj) ?
mersi
In România se plătește tva la o mașina second hand(peste 6 luni/6k km utilizare) cumpărată ca PF de la persoana fizica sau firma? de asemenea dacă mașina este cumpărată din EU care sunt regulile tva? Dacă cumpăr din germania PF sau de la firma și plătesc tva, trebuie ulterior sa plătesc și in românia și apoi sal cer înapoi pe cel plătit in germania?
mersi
Salut, Daca se cumpara o mașina bmw noua din austria, dealerul din românia respecta garanția in aceeași termeni ca și atunci când e cumpărată din românia? Ce dezavantaje ar fi?
mersi
buna
Daca cumpar o casa ca unic proprietar si aceasta e impartita in parter si etaj, are intrari separate din aceeași curte, pot vinde parterul sau etajul ca și cum as vinde normal orice locuința sau ce pași extra/necesari sunt intr-o astfel de situație?
mersi
Buna, lucrez in afara tarii si sunt rezident fiscal ca si persoana fizica doar in romania. ce anume trebuie sa platesc la stat ex: taxe/impozit/cas/cass obligatoriu? Mentionez ca nu sunt interesat in pensie/ajutor medical de la guvern mai tarziu tot trebuie sa platesc, care si de ce? Exemplu Eu declar ca am facut 1000 lei din acestia va rog sa specificati exact ce ar trebui sa platesc “obligatoriu” si denumirea tipului de plata. Care e diferenta intre taxa si impozit?
Buna, lucrez in afara tarii si sunt rezident fiscal ca si persoana fizica doar in romania. ce anume trebuie sa platesc la stat ex: taxe/impozit/cas/cass obligatoriu? Mentionez ca nu sunt interesat in pensie/ajutor medical de la guvern mai tarziu tot trebuie sa platesc, care si de ce? Exemplu Eu declar ca am facut 1000 lei din acestia va rog sa specificati exact ce ar trebui sa platesc “obligatoriu” si denumirea tipului de plata. Care e diferenta intre taxa si impozit?
Buna, mersi mult de raspunsuri
Buna
Inca nu am hotarat daca iau de la persoana fizica sau juridica deoarece sunt Inca in cautare, dar observ ca de la constructor SE aplica tva, exclus daca a fost deja cumparat de persoana fizica si acum revandut de catre aceasta corect? De asemenea daca se trece pragul de 100 mii euro SE aplica tva indiferent de la cine il cumperi?
Daca cumpar doua anul asta de la persoane fizice sau unu si unu dar individual sub 100 de mii fiecare care depasesc 100 de mii in total platesc sau nu?
Daca cumpar de la persoana juridica cu 5% si apoi vreau sa mai iau unul de la persoana fizica la acesta voi plati tva?
Mersi