Sfatul meu este sa va interesati daca firma la care ati lucrat a fost absorbita de firma existenta in acest moment. In acest caz are loc transmiterea universala de la persoana juridica absorbita catre persoana juridica absorbanta, care devine succesoare in drepturi, dar si in obligatii, a celei dintai. Adica, firma care a absorbit firma la care ati lucrat dv. preia drepturile si obligatiile firmei absorbite, implicit si contractele de munca existente la acea data in firma. Teoretic, daca erati in concediu pentru cresterea copilului nu puteau sa va inceteze contractul individual de munca. Deci, la aceasta data contractul dv. ar trebui sa fie in vigoare. Asta daca a fost vorba de o absorbtie.
Indemnizatie de concediu la care aveti dreptul pentru perioada concediului de odihna nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul individual de munca.
Indemnizatia de concediu de odihna se obtine calculand media zilnica a drepturilor salariale mentionate mai sus din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.
La calculul zilelor de concediu nu tii cont de 25,26 decembrie si 1,2 ianuarie. Numeri cate zile de concediu ai incepand de pe 17, fara a lua in calcul sarbatorile legale.
Daca nu semnezi statul de plata si daca nu primesti nici "fluturas" ma intreb de unde stii daca angajatorul vireaza toate contributiile pt. tine (somaj, pensii, asigurari de sanatate etc). Vezi sa nu te trezesti cu surprize. Mai bine sesizezi ITM-ul.
Seful departamentului este cumva liderul sindicatului din unitate? Daca raspunsul nu este "da" nu are nici un drept sa negocieze in numele celorlalti salariati. Singura negociere legala, in cazul inexistentei unui sindicat reprezentativ, este cea dintre directorul firmei/institutiei si angajat. Chiar in cazul in care pentru angajat ar negocia reprezentantii sindicatului, acestia nu pot negocia decat in limita mandatului acordat de salariati. Mi se pare cel putin hilar sa ti se ceara sa semnezi un acord incheiat intre alte doua persoane. Din punct de vedere legal nu ar trebui sa aiba nci un fel de consecinte refuzul tau de a semna acordul celor doi. Din punct de vedere al sefului s-ar putea sa te sicaneze pentru asta. Sfatul meu este sa nu semnezi. In fond e vorba de salariul tau. Daca sunteti mai multi care va sustineti punctul de vedere, sa negociati individual, poate nu se va face din aceste "intelegeri" o practica. Daca acceptati acum exista riscul sa devina "cutuma" la nivelul institutiei. Succes!