avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandra312

Activitate Alexandra312



fun_fun a scris:

Cheltuielile pentru locurile proprii de parcare supraterana sunt in sarcina proprietarilor exclusivi si n-au legatura cu asociatia de proprietari. La noi , parcarile supraterane sunt intabulate separat, ca teren neconstruit. Toate au fost vandute numai proprietarilor din complex.

Iluminatul si paza sunt , de obicei, pentru drumul de acces care e comun si nu pt parcarile individuale. La fel si curatenia si restul.

Iluminatul se plateste oricum la persoana , prin urmare nu depinde de suprafata parcarii aflata in proprietate privata exclusiva.

Daca parchezi pe proprietatea altcuiva, iei amenda de la Politia Locala. Nu parcheaza fiecare unde vrea , incalcand dreptul de proprietate al altcuiva.
Locurile de parcare sunt marcate cu vopsea alba, Daca stii ca nu ai loc in proprietate, nu parchezi unde e vopsit. E simplu.

Eu am o situatie in care avem locuri de parcare subterane si supraterane, cei cu loc de parcare subteran platesc serviciile de paza, iar cei cu loc de parcare suprateran nu platesc nimic deoarece nu pot fi incluse in asociatie. Exista vreun articol in lege care sa defineasca clar obligativitatea de plata?
Buna ziua!
Anul trecut am semnat un contract cu un local pentru o nunta ce ar fi avut loc in mai 2021.
Analizand situatia din ultimul an, dar si rata de infectare in Bucuresti (6.5-7), am contactat localul la finalul lunii trecute in vederea recuperarii avansului ,intrucat am hotarat sa nu mai tin evenimentul, acest lucru fiind nerealist cu un numar de 80 de invitati (conform contractului).
Managementul localului respectiv a refuzat sa imi returneze avansul pe motiv ca in mai s-ar putea tine evenimentul (desi spatiul este de 280mp si este inchis)
Am invocat ca situatia actuala este de forta majora, insa singura solutie oferita de local este fie mutarea evenimentului, fie eliberarea unui voucher valabil pana la finalul anul viitor, lucru ce nu ma avantajeaza, intrucat am hotarat sa nu mai tin petrecerea deloc datorita pandemiei.
Intentionez sa fac plangere la ANPC, iar apoi, daca este necesar, sa merg mai departe cu demersurile legale necesare.
Intrebarea mea este: as avea castig de cauza privind contextul actual?

Multumesc.
Buna ziua,

Am achizitionat un apartament intr-un complex, insa nu locuiesc momentan acolo. Adunarea Generala doreste sa treaca minimum o persoana la intretinere. Are acest drept Adunarea Generala? Nu se poate trece numarul real al persoanelor care locuiesc acolo? (in cazul meu nicio persoana)
Multumesc!
Da, asa ar fi normal, insa din ceea ce am inteles de la viitorii mei vecini, dezvoltatorul refuza sa incheie contractul cu un alt notar. Ce este de facut in acest caz?
Buna ziua!

Urmeaza sa achizitionez un apartament prin programul prima casa. In antecontract, pretul imobilului este specificat in EUR, restul sumei ( diferenta fata de avansul de 5%) urmand sa fie achitata facand conversia la cursul BNR din ziua incheierii contractului de v-c. Am aflat de la viitorii mei vecini ca notarul pune un curs mai mare decat cel BNR in contract. Notarul vine din partea dezvoltatorului. Ce pot face in cazul in care notarul refuza sa imi treaca in contractul de v-c cursul BNR, desi in antecontract este specificat clar asta? Nu as vrea sa pierd avansul de 5%.
Multumesc!