avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Recuperare avans local pentru nunta in mai 2021 - ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Recuperare avans local pentru nunta in mai 2021 - forta majora

Buna ziua!
Anul trecut am semnat un contract cu un local pentru o nunta ce ar fi avut loc in mai 2021.
Analizand situatia din ultimul an, dar si rata de infectare in Bucuresti (6.5-7), am contactat localul la finalul lunii trecute in vederea recuperarii avansului ,intrucat am hotarat sa nu mai tin evenimentul, acest lucru fiind nerealist cu un numar de 80 de invitati (conform contractului).
Managementul localului respectiv a refuzat sa imi returneze avansul pe motiv ca in mai s-ar putea tine evenimentul (desi spatiul este de 280mp si este inchis)
Am invocat ca situatia actuala este de forta majora, insa singura solutie oferita de local este fie mutarea evenimentului, fie eliberarea unui voucher valabil pana la finalul anul viitor, lucru ce nu ma avantajeaza, intrucat am hotarat sa nu mai tin petrecerea deloc datorita pandemiei.
Intentionez sa fac plangere la ANPC, iar apoi, daca este necesar, sa merg mai departe cu demersurile legale necesare.
Intrebarea mea este: as avea castig de cauza privind contextul actual?

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2021
Alexandra312, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 13:43, 6 Aprilie 2021
Buna ziua, in principiu depinde la ce v-ati obligat dvs., partile, prin contract. Daca aveti reglamentate cazurile de forta majora, ce sanctiuni sunt pentru denuntarea unilaterala a contractului, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere sala nunti Gradinariu1991 Gradinariu1991 Buna ziua, Am o situatie si am nevoie de o opinie din punct de vedere juridic. Am programat la restaurant nunta, pentru 4 iulie 2020. Am achitat un avans ... (vezi toată discuția)
Se poate recupera avansul pentru nunta daca nuntile se interzic? knoppyx knoppyx Buna ziua. Suntem in anul 2021 si pandemia de COVID-19 ne incurca toate planurile. Suntem unul din multe cupluri care ne aflam in situatia de fi nevoiti sa ... (vezi toată discuția)
Resturantul nu vrea sa imi inapoieze avansul pentru eveniment floryn_avram floryn_avram Buna ziua, Am dat un avans de 2000 de lei unui restaurant, la sfarsitul anului trecut pentru nunta noastra care urma sa aiba loc anul acesta in octombrie. ... (vezi toată discuția)