avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Resturantul nu vrea sa imi inapoieze avansul pentru ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Resturantul nu vrea sa imi inapoieze avansul pentru eveniment

Buna ziua,

Am dat un avans de 2000 de lei unui restaurant, la sfarsitul anului trecut pentru nunta noastra care urma sa aiba loc anul acesta in octombrie. Intre timp sotia a ramas gravida si urmeaza sa nasca exact in apropiere de data nuntii + - 2 saptamani. Am discutat la restaurant acum vreo 2 luni, sa amanam data pt anul urmator fara sa mai dau avans si au fost de acord. Cand m-am dus sa discutam cei de acolo mi-au zis ca sa facem alt contract cu alt avans si cel pe care l-am dat inainte l-am pierdut "ca asa e in afaceri" mi-au spus.

Cand am auzit acestea m-am hotarat sa renunt. Am fost sa fac si o cerere de renuntare cu motivul specificat mai sus si mi-au zis ca nu imi dau banii inapoi. In contract scrie ca daca se inceteaza contractul, suma avansului achitat nu se va inapoia decat daca gasesc alt beneficiar pt data respectiva. Mai e si un capitol "forta majora" care exonereaza de raspundere partea care invoca in conditiile legii.

Mentionz ca nu mi-au dat niciun numar de inregistrare sau nici macar nu au semnat / stampilat cererea. Practic ei pot sa o arunce oricand si sa zica ca eu nu i-am contactat deloc in legatura cu cele de mai sus.

As vrea sa stiu daca, cazul meu este unul de forta majora (faptul ca sotia naste in apropiere de data nuntii si ca evenimentul va fi amanat) pt ca la ei forta majora inseamna razboi, calamitati... desi nu au explicat clar in contract ce inseamna "forta majora", si daca am vreo sansa sa imi recuperez avansul pe care l-am dat.

Multumesc

Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:20, 19 August 2015
Nu prea aveti sanse, in opinia mea.

Poate v-ar ajuta daca ati merge acolo in data planificata pentru nunta dvs. si ati vedea ca au organizat alt eveniment cu cel putin atatia invitati cati ati fi avut dvs., deci renuntarea dvs. nu le-a incurcat prea tare afacerile insa cred ca i-ati putea impresiona doar asistat de un profesionist (jurist, avocat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. probabil multi au pus aceasta intrebare. in momentul ... Szép Jonathán Szép Jonathán Buna ziua. Probabil multi au pus aceasta intrebare. In momentul de fata restaurantele sunt obligate sa restituie avansul platit pentru nunta? Nunta ar fi in ... (vezi toată discuția)
Se poate recupera avansul pentru nunta daca nuntile se interzic? knoppyx knoppyx Buna ziua. Suntem in anul 2021 si pandemia de COVID-19 ne incurca toate planurile. Suntem unul din multe cupluri care ne aflam in situatia de fi nevoiti sa ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere sala nunti Gradinariu1991 Gradinariu1991 Buna ziua, Am o situatie si am nevoie de o opinie din punct de vedere juridic. Am programat la restaurant nunta, pentru 4 iulie 2020. Am achitat un avans ... (vezi toată discuția)