avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Activitate Morrgotth

Activitate Morrgotth

Buna ziua,

Urmează să plec din tara, pe o perioadă nedeterminată( 3 4 luni) sunt avocat definitiv si am câteva cauze aflate în curs de derulare

Din pacate nu gasesc pe nimeni sa ma substituie

Aveti idee, se poate depune vreo cerere la instanta pt emiterea unei noi delegatii, pt înlocuirea mea ??

Habar nu am Si nimeni din barou nu ma ajuta cu nici cea mai mica informație

Mulțumesc
Cand ora estimată este ora 12, poate sa înceapă si mai devreme ?

La cât recomandați sa fiu in instanta.
Cum se stabilește primul termen de judecată în camera preliminară sau fond in materie penală?

Cum putem afla daca s a stabilit acest prim termen ?

E vreo posibilitate in cazul in care nu apare pe portalul instanței sa se fi stabilit deja termenul?
Răspuns la discuția Exceptii camera preliminară
Multumesc de raspuns

Ideea e ca nu sunt exceptii de ridicat, cel putin eu nu am identificat

Ca atare la acest termen nu imi ramane decat sa achiesez la dispoziția ministerului public de trimitere în judecată?
Buna ziua,

Atunci când nu sunt exceptii sau alte nulități ale actului de sesizare, dar totusi s-a stabilit primul termen pentru camera preliminară, Ce anume se poate susține?
Protocolul e de aplicare imediată.
Eu am fost desemnat Pe 28.02, pt SUSTINEREA unei contestații în anulare, iar protocolul e in vigoare din 19.02.

Albert Kurtyan a scris:

Păi tu vrei aplicarea retroactivă a protocolului?
Tempus regit actum.
Şi uite aşa ne pierdem vremea în instanţă...

Buna ziua,

În ziua fatidică de miercuri 13, instanța de apel mi a gresit onorariul care mi se cuvenea pentru asistență judiciară din oficiu.

Concret, am avut de susținut o cerere în materia contenciosului administrativ, iar în delegație, onorariul inițial era de 500 de lei, iar cel final mi l a redus la 300, dar NU a avut in vedere noul protocol care stabilește niste sume frumușele de la 19 februarie anul in curs.

Concret, ce pot face ? Am redactat o cerere de îndreptare in baza art 442, acum trebuie să plătesc timbru 20 fata de faptul că am fost avocat din oficiu?

Cam in cat timp se soluționeza? Ma înștiințează, mi se comunică sau iau la cunostiinta de la arhiva ?

E prima dată când trec prin asa ceva , deci nu stiu foarte mult

Cum ma sfatuiti?

Zi buna !
Eu nu cred ca e, de altfel, grefierul mi a si imprimat toate cererile si hotărârile anterioare de la dosar
Individul, care e un procesoman, a folosit toste căile de atac pe care poate fizic sa le exercite.
Am fost azi sa cer dosarul, dar era la grefier, asa ca a fost drăguță o altă grefiera si mi a trimis pdfurile cu tot toste actele de la tribunal până la contestație.

Am observat ca ultimul act( cu data cea mai recentă) e o cerere de ajutor public judiciar in care menționează ca * fiind o persoană cu dizabilati si ca nu are pregatire juridică dorește un avocat pt a face demersul necesar atacarii ultimei decizii" Eu prin asta inteleg ca trebuie sa o si redactez si sa o susțin oral, de asemenea si la telefon, grefierul mi a zis cs trebuie să îi fac eu " actul".

De aici si dilema mea, omu' vrea cu orice preț revizuire, dar e dosr in mintea lui..
Da domnule avocat, Nu voi cere amânarea pentru depunerea de concluzii scrise, însă voi prelua partea introductivă sugerată de doamna avocat in sustinerea concluziilor orale si voi sublinia că pretentul revizuent a avut toate calitățile pe care le poate avea o persoană în cursul unui proces, ținând morțiș să o aibă si pe cea de revizuent si ca rog sa admită acțiunea in temeiul art 509, acum asta e problema, cum sa fiu mai concis?

E oarecum ridicol sa fiu la subiect când respectivul bate câmpii, dar totusi trebuie să redactez cerere de revizuire si trebuie să mă leg ceva, dar chiar nu vad cum..

Sa ma rog si sa sper ca nu citesc ?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Păi...sa amane pronunțarea ca sa depuneti concluzii scrise nu va scutește de obligația de a pune concluzii pe fond.
Adică nu este o soluție.

În plus, va si obligați fața de instanță sa depuneti concluzii scrise si daca verbal nu reușiți sa expuneti ceva concludent ce argumentare o sa faceti in scris?
În scris trebuie să o faceți detaliat si argumentat.

Eu cred ca va complicati inutil cu amânarea pronuntarii.
E posibil ca si instanta sa va ia tare si sa va întrebe ce ati facut pana acum...ori sa va întrebe ce teza vreti sa argumentati.

Eu i-as da dreptate la judecător daca v-ar lua tare.Nu se fac astfel.de aiureli de avocați.