avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Activitate Salagean Vasilica

Activitate Salagean Vasilica

Discuție Convocator AGA
Buna ziua

Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarea speta:
Este vorba de o societate pe actiuni
In conformitate cu art. 117 din Legea 31/1990 consiliul de administratie a convocat adunarea Generala a Actionarilor.
Convocatorul a fost semnat de catre un alt membru al consiliului de administratie ( acesta fiind imputernicit de catre consiliul de administratie sa semneze) si nu de catre Presedintele Consiliului de Administratie.
Urmare a comunicarii convocatorului catre actionari, unul dintre actionari a returnat convocatorul pe motiv ca nu a fost semnat de catre Presedintele Consiliului de Administratie ci de catre un alt membru al acesteia .
Din lecturarea Legii 31/1990 privind convocarea Adunarii Generale a Actionarilor nu rezulta cu certitudine ca este strict obligatoriu sa fie semnat Convocatorul doar de catre Presedintele Consiliului de Administratie.
Considerati ca constituie motiv de nulitate absoluta faptul ca convocarea a fost semnata de un membru al consilului de administratie ( membru care a fost imputernicit de ceilalti administratori sa-l semneze) si nu de catre Presedintele Consilului de Administratie?
Cu stima
Răspuns la discuția Poprire salariu !!
Buna ziua

Conform codului de procedura civila poprirea se poate face doar pentru 1/3 din salariu si pentru anumite cauze 1/2 din salariu dar in niciun caz 100%.
Organul de executare respectiv Administratia Finantelor transmite adresa de infiintare a popririi impreuna cu titlul executoriu la banca pentru toata suma restanta , dar banca este obligata sa vireze doar procentul stabilit conform legii. Luati legatura cu banca si depuneti adeverinta de salariu si totodata atentionati banca sa vireze doar procentul prevazut de lege.
Daca nu intelege luati legatura cu angajatorul si nu mai virati banii pe card , astfel vor fi obligati sa puna poprire la angajator, iar firma la care lucrati va retine automat banii conform legii.
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
urma
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
usturoi
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
ntenie : OBIECT CU CARE SE SAPA PE SUB PAMANT ACUM CIRCA 500.000.000.000.000 !!!! Eram sigura ca am inchis =D>

ienupar
Obligatia de fidelitate constituie o obligatie principala a salariatului pe durata executarii contractului individual de munca, de a se abtie de la savarsirea oricarui act sau fapt ce ar putea dauna intereselor angajtorului, fie prin concurenta, fie prin lipsa de discretie cu privire la informatiile confidentiale care il privesc pe angajator de natura tehnica, economica, manegeriala, comerciala etc. la care are acces, permanent sau ocazional, prin activitatea pe care o desfasoara

obligatia de fidelitate cuprinde:

- neconcurenta, constand in obligatia salariatului de a nu-l concura pe angajatorul sau pe parcursul executarii contractului individual de munca;
- confidentialitatea, respectiv obligatia salariatului de a nu face publice datele secrete ale angajatorului.
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
lent

Buna dimineata!
Răspuns la discuția Intampinare intervenient fortat
Intampinarea se depune inainte cu 5 zile de termenul de judecata, se pot cere cheltuieli de judecata , cuantumul lor se va calcula la sfarsit ( documente justificative) , daca nu va prezentati in instanta se trimite prin posta cu confirmare de primire. In intampinare se mentioneaza numarul de dosar si termenul de judecata .
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
atent
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
ienupar