avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Respectarea clauzei de fidelitate din cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Respectarea clauzei de fidelitate din cim

Esti angajat si ai prevazut in CIM clauza de fidelitate dar nu ai prevazut clauza de neconcurenta.
Vreau sa deschid o firma cu domeniu de activitate similar cu al angajatorului. Fac precizarea ca sunt in preaviz si mai exista alte societati cu acelasi domeniu de activitate.
Intrebare:
Deschidearea firmei, in conditiilie in care aceasta nu are obiect de activitate pana la terminarea preavizului, poate constitui o incalcare a clauzei de fidelitate ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:31, 13 Iunie 2012
Obligatia de fidelitate constituie o obligatie principala a salariatului pe durata executarii contractului individual de munca, de a se abtie de la savarsirea oricarui act sau fapt ce ar putea dauna intereselor angajtorului, fie prin concurenta, fie prin lipsa de discretie cu privire la informatiile confidentiale care il privesc pe angajator de natura tehnica, economica, manegeriala, comerciala etc. la care are acces, permanent sau ocazional, prin activitatea pe care o desfasoara

obligatia de fidelitate cuprinde:

- neconcurenta, constand in obligatia salariatului de a nu-l concura pe angajatorul sau pe parcursul executarii contractului individual de munca;
- confidentialitatea, respectiv obligatia salariatului de a nu face publice datele secrete ale angajatorului.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iunie 2012
Salagean Vasilica, Consilier juridic
Nu constituie nicio incalcare a obligatiei de fidelitate , deschiderea unei societati in perioada de preaviz ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza fidelitate alienware alienware Ma poate ajuta cineva cu o detaliere a acestei clauze? Trebuie sa semnez un act in care este mentionata si nu stiu exact ce inseamna. Din ce am citit in ... (vezi toată discuția)
Clauza de fidelitate suciu_diana suciu_diana Buna ziua, poate clauza de fidelitata stipulata de Codul Muncii, ca si obligatie a angajatului, sa fie interpretata ca si [b]clauza de incompatibilitate a ... (vezi toată discuția)
Legalitate clauza fidelitate cristinafo cristinafo Bună ziua. Am un contract de munca semnat în 2009 prin care ca și activitate concurenta am acceptarea de oferte de munca concurente angajatorului pe ... (vezi toată discuția)