Problema este că nu sunt sigur de prescriere. Portarea am facut-o în 2022, iar suma ar putea reprezenta perioada contractuală rămasă de la fostul Telekom. Desigur, Orange nu m-a contactat niciodată despre nicio sumă neplătită, de fapt nu au avut niciun fel de comunicare cu mine.
Am intrat într-un magazin Orange să cer explicații, iar cei de acolo au spus că nu mai au nicio treabă și să mă înțeleg cu firma de recuperare.
Dacă merg la avocat, ce acte i-ar trebui? Am doar scrisoarea de la compania de recuperări.
Cum mă pot apăra de compania de recuperare Kredyt Incaso, care a înregistrat o creanță despre care nu am fost notificat de fostul cedent?
Aparent, în data de 24.11.2022 a fost înregistrată pe numele meu o datorie la Orange România Communications, fostă Telekom, deși eu nu mai sunt client la Telekom de când am fost forțat trecut la rețeaua Orange. Am portat la alt operator, dar acum aflu despre o datorie de aproape 400 lei abia de la o companie de recuperări, Kredyt Incaso. Nu cunosc de unde provine această sumă și nu am fost niciodată notificat de Telekom sau Orange.
Tot ce am citit pe net despre acesti oameni este extrem de prost. Nu are nimeni nimic bun de spus despre ei, unii oameni se plâng că au fost dați în judecată, deși au plătit, și unii experți legali spun că operează ilegal.
Această companie. deși nu știu cum, are adresa mea, și sunt aproape sigur că suma este fictivă, dar nu am cum să verific 100%. Pot să fiu dat în judecată pe o creanță fictivă? Este bine să plătesc oricum și să păstrez chitanța? Această companie îmi cere și CNP-ul ca să verifice plata. Ce sigranță am că nu îmi vor folosi CNP-ul abuziv?
Buna ziua. As vrea sa stiu in ce consta proba practica pentru concurs. Nu gasesc nicaieri in ce consta proba. Este diferit pentru fiecare Curte de Apel?
Nu ma ajuta, am trecut peste mare parte din forum si am citit deja posturile. Primul link ma duce la o postare care imi explica ce fac DUPA ce iau atestatul, nu inainte. In al doilea link gasesc niste subiecte, dar nimic util. Probabil faceti asta pro bono, deci nu cer mai mult. Poate o sa vina altcineva cu experienta in domeniu sa ma ajute.
Daca mai este cineva pe acest forum cu experienta in domeniu, as avea cateva intrebari:
1. Cat de profitabila este profesia asta? Pentru un cunoscator de engleza si germana, cu diploma de drept, as putea sa scot macar 1500 de lei pe luna?
2. Este posibil sa traduc si pentru firme private si persoane fizice, sau odata cu eliberarea autorizatiei de la Ministerul de Justitie, sunt obligat sa prestez doar pentru notari, judecatorii, avocati etc. ?
3. Cum se invata pentru profesia asta? Cel putin termeni juridici in engleza cunosc in mare majoritate, in romana nu am probleme, dar in germana imi lipsesc o mare parte. Pe site la Ministerul Culturii nu exista nicio recomandare, la secretariat pe scurt mi s-a spus "descurca-te", iar carti nu stiu ce sa cumpar.
Pun problema aici pentru ca nu pot accesa forumul de consilieri juridici.
Situatie: tanar absolvent al Facultatii de Drept Craiova, domiciliat in Olt, somer, caut sa profesez in profesia de consilier juridic.
Probleme:
- nu exista CCJ Olt, ma inscriu in CCJ Dolj?
- daca nu ma inscriu, nu pot profesa deloc?
- imi este cerut contract de munca pentru inscriere in CCJ Dolj, asta inseamna ca ma angajez drept consilier juridic pe baza simplei diplome de absolvire, fara sa fiu mai intai membru al unui colegiu?
- trebuie sa efectuez doi ani de stagiatura, dar ce implica asta? Naveta zilnica la Craiova in timp ce trebuie sa si lucrez la firma la care sunt angajat in Olt? Conversatii telefonice/email cu indrumatorul?
Daca are cineva experienta in aceasta profesie, va rog sa ma ajutati.