Depinde de data incheierii contractului de scolarizare dintre firma si universitate. Daca data platii este inainte de data incheierii contractului, nu se mai poate face nimic. Daca data platii este dupa data incheierii contractului, atunci se pot deconta aceste sume.
Chiar daca nu ar fi recunoscuta ca si cheltuiala in exercitiul financiar curent, administratorul poate sa-si suporte cheltuiala cu scolarizarea la cursurile de master, deoarece oricum societatea pe care o administraza este platitoare de impozit pe venit, care se aplica la total venituri realizate, cheltuielile nefiind luate in calcul. Problema s-ar pune intr-adevar daca societatea ar fi platitoare de impozit pe profit si platitoare de TVA.
Inregistrarea ca platitor de TVA nu presupune numai inregistrarea la DGFP, primirea certificatului de inregistrare in scopuri de TVA si modificarea facturilor cu TVA. Odata cu trecerea la stadiul de platitor de TVA, va trebui sa colectezi TVA aferent vanzarilor, ceea ce presupune existenta Registrului de vanzari, sa deduci TVA-ul aferent achizitiilor, ceea ce presupune existenta Registrului de cumparari, iar la sfarsitul perioadei va trebui sa determini TVA de plata, respectiv de recuperat daca este cazul si depunerea lunara sau trimestriala a Declaratiei 300, a declaratiei recapitulative 394 semestriala. Iar daca societatea face achizitii sau livrari intracomunitare este o alta poveste.
Depasirea sau atingerea plafonului de 35.000 in cursul unui an calendaristic atrage obligatia persoanei impozabile de a solicita, in termen de 10 zile, inregistrarea in scopul aplicarii regimului normal de taxare. In caz contrar, nesolicitarea sau solicitarea cu intarziere a inregistrarii in scopuri de TVA in temeiul art. 153 poate avea drept consecinta stabilirea, din partea organelor fiscale, de obligatii privind taxa de plata si accesoriile aferente, de la data la care ar fi trebuit sa fie inregistrata in scopuri de taxa. Cursul de referinta este cel BNR de la sfarsitul exercitiului financiar, respectiv 31 decembrie sau daca depasesti plafonul in cursul anului, cursul de referinta este cel de la sfarsitul perioadei de referinta.
Cursul de la data aderarii se refera la achizitiile sau livrarile intracomunitare sau la vanzarile la distanta.
De asemenea, persoana impozabila care beneficiaza de regimul special de scutire pentru intreprinderile mici poate opta oricand pentru aplicarea regimului normal de taxa.
Cifra de afaceri anuala este constituita din valoarea totala, fara TVA, a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii efectuate de persoana impozabila in cursul unui an calendaristic. Este vorba aici inclusiv de operatiunile scutite cu drept de deducere si operatiunile scutite fara drept de deducere, daca acestea nu sunt accesorii activitatii principale. Calculul cifrei de afaceri nu cuprinde livrarile de active fixe corporale sau necorporale si livrarile intracomunitare de mijloace de transport noi.
eu te sfatuiesc sa faci nir-ul tot la kg, iar cand faci descarcarea de gestiune o faci global-valoric. Se determina coeficientul K pt a determina adaosul comercial aferent marfii vandute. Intr-adevar numai cel care-ti tine contabilitatea te poate ajuta.
Cand am spus ca n-am avut rabdare sa citesc mesajele tale pana la capat Andrew este tocmai pentru ca din ele razbate fatalitatea si un sentiment de nemultumire profunda, precum si a faptului ca ai sentimentul ca vesnic esti nedreptatit. In jurul tau sunt numai persoane slab pregatite din punct de vedere profesional, care nici nu stiu sa scrie macar corect gramatical, dar au reusit sa obtina titlul de doctor sau sa fie titularizati pe un post de cadru didactic universitar, iar tu care esti super-extra ai fost exmatriculat!
Chiar si din raspunsul pe care mi l-ai dat, referitor la faptul ca, poate, nu am lucrat intr-o institutie de invatamant superior, unde concurenta este de 300 de candidati/loc si nu am de unde sa stiu ce se-ntampla acolo, razbate un aer de superioritate pe care-l afisezi, fara sa cunosti interlocutorul. Nu incerc sa demonstrez ca esti altfel, dar incearca macar sa respecti si opinia celuilalt, fara sa-i trantesti ceva de genul: habar n-ai, nu stii despre ce vorbesc, eu stiu cel mai bine!
Totusi, ma bucur ca ti-ai rezolvat problema, ti-ai invatat lectia de viata si stii ca pentru a-ti atinge scopul si a-ti indeplini visul, trebuie sa faci demersurile necesare si sa nu te lasi in baza altuia sa-ti rezolve problemele, chiar daca aparent asa era normal! BAFTA!
Pur si simplu, la un moment dat, n-am mai avut rabdare sa citesc textul tau Andrew. Si inca ceva, ai o viziune total eronata vis-a-vis de unitatile de invatamant de stat si cele particulare! Intamplator, lucrez intr-o unitate de invatamant superior particulara, acreditata, unde intr-adevar sunt si studenti foarte slabi, dar sunt si studenti care vor sa studieze si o si fac. O sa zici ca sunt subiectiva, dar crezi ce vrei.
Si inca ceva, institutia noastra tine legatura cu angajatorii de pe plan local pentru a primi feed-back in legatura cu absolventii nostri. Si crede-ma ca absolventii acestei institutii sunt apreciati pentru cunostintele acumulate, bineinteles ca nu toti se ridica la nivelul asteptarilor, dar invatamantul din Romania scartaie ca orice domeniu de activitate.
"Secretara putea sa ma ajute prin comunicarea situatiei directorului scolii doctorale(a facut-o), care la randul lui poate introduce pe ordinea de zi a senatului ceea ce considera necesar, dar acesta considera ca: nu e o graba...practic lasa timpul sa se scurga, ceea ce ma face sa cred ca a fost o greseala intentionata". Pe ordinea de zi a unei sedinte de Senat nu se pot introduce cazuri in discutie, decat daca exista un referat scris sau un memoriu.
Inca o data spun, fiindca nu exista un document scris, ei considera ca nu este problema lor, iar cine o are, daca are impresia ca i se pun bete in roate, sa si-o rezolva folosind toate caile legale. Si atunci nu vor mai avea incotro si vor trebui sa dea o solutie scrisa la problema dumneavoastra!
Intr-adevar secretarele pot rezolva uneori multe lucruri, dar totusi aceasta nu este o problema care sa fie rezolvata de catre o secretara!
Greseala uriasa pe care ati facut-o a fost aceea ca nu ati facut solicitare scrisa, pentru ca cererea sa fie pusa in discutia Senatului. Ati tinut legatura numai verbal cu secretara, ceea ce nu se pune! Nu este tarziu sa faceti o solicitare scrisa de asta data, cu numar de inregistrare la Rectorat, prin care va expuneti situatia, atasati copii ale documentelor justificative, respectiv chitante sau OP cu care v-ati platit obligatiile si solicitati un raspuns urgent pentru rezolvarea situatiei dumneavoastra.
Intr-adevar asa se interpreteaza legea, dar daca ei vor sa aplice aceasta lege si pentru unitatile alimentare care-si desfasoara activitatea pe o raza de 100-500 de m fata de o unitate de invatamant, pur si simplu nu vi se elibereaza autorizatie de functionare, vor veni organe de control de pe la DSV, Directia sanitara samd si oricum, mai devreme sau mai tarziu veti scoate acele produse de la comercializare.