avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Exmatriculat aiurea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Exmatriculat aiurea

Buna ziua. Imi cer scuze daca am postat gresit... nu stiu unde se incadreaza problema mea. Rog moderatorii sa mute acest topic daca nu e locul lui aici.

Pana in ianuarie 2008 am fost doctorand in ASE, anul II. In primul an am fost inscris la forma de invatamant cu taxa. Din al doilea am fost trecut la buget, deoarece media mea a fost a patra.
Acum in septembrie trebuia sa sustin proiectul intermediar de cercetare.
Am descoperit cu stupoare ca am fost exmatriculat in ianuarie pe motiv ca nu am platit taxa.:((
Considerand ca este o greseala birocratica, am pastrat legatura (doar verbal) cu secretariatul unde am fost asigurat ca problema se va rezolva printr-o decizie a senatului academiei prin care se va anula exmatricularea.
Acum dupa doua saptamani, descopar ca secretara de an e un pic descumpanita deoarece seful scolii doctorale i-a replicat ceva de genul: nu e o graba...=D>
La sfarsitul saptamanii se termina perioada evaluarii orale a proiectelor iar eu nu pot fi programat pentru sustinere. Profesorul meu nu vrea sa se bage...ceea ce e naspa rau...daca profu' nu sustine doctorandul...atunci dotorandul e cam terminat.

Acum vreo 8 ani m-am angajat in ASE, am predat 3 ani, am plecat din cauza atmosferei de c... de acolo. Practic lucrurile sunt conduse de oameni de tipul brigadierului de prin anii 60-70. Oameni badarani, abuzivi a caror principala grija este sa-si sape colegii, in special pe cei cu potential. Se hranesc cu durerea provocata prin badaranie studentilor si colegilor tineri, prea mici ca sa se poata apara. Acum dupa 8 ani, trecand pe acolo descopar ca i-au terminat pe toti fostii mei colegi mici lipsiti de spate...Practic se mentin la putere folosind tinerii vreo 2-4 ani, dupa care ii schimba ca pe bateriile uzate. Nu-i lasa pe tineri sa progreseze...le e teama.
Cand m-am inscris la scoala doctorala, m-am uitat sa vad cine face parte din colectiv tocmai ca sa ma asigur ca nu dau de fostii mei colegi, in special de vreo doi in care am toata increderea ca sunt rautaciosi in mod visceral.
Acu' au avut loc schimbari la conducerea scolii doctorale si ... bafta mea... unul din cei doi e seful scolii acum.

In concluzie e posibil sa fie doar o greseala birocratica, sau una provocata intentionat. La sapaturi de genul asta se pricep ei cel mai bine...furat din salariu, ore trecute pe stat altuia dar tinute de un fraier mic..., materiale furate de la cei mici si publicate sub numele profului, etc, etc.

Am pierdut 4000 Ron (anul I), dat afara abuziv, nici macar nu m-au anuntat, timp pierdut, materii grele invatate, absolvit anul I cu una din cele mai mari medii...#-o

Ce-ati face in locul meu ?

Eu personal mi-as dori sa-i dau in judecata, sa-mi dea banii inapoi, eventual ceva despagubiri ca mi-am pierdut vremea si nervii aiurea doi ani, despagubiri morale si cu banii castigati sa m-apuc de-o scoala mai serioasa, ceva MBA eventual.
Nu am la mana nici un fel de acte... comunicarea se face prin intermediul unui site. Totusi banuiesc ca exista decizii ale senatului, cataloage...doar ca eu n-am acces la aceste documente.
Cel mai recent răspuns: AndrewD , utilizator 12:54, 30 Septembrie 2008
Greseala uriasa pe care ati facut-o a fost aceea ca nu ati facut solicitare scrisa, pentru ca cererea sa fie pusa in discutia Senatului. Ati tinut legatura numai verbal cu secretara, ceea ce nu se pune! Nu este tarziu sa faceti o solicitare scrisa de asta data, cu numar de inregistrare la Rectorat, prin care va expuneti situatia, atasati copii ale documentelor justificative, respectiv chitante sau OP cu care v-ati platit obligatiile si solicitati un raspuns urgent pentru rezolvarea situatiei dumneavoastra.
Problema este ca nu am platit pentru ca fiind la buget, studiile sunt subventionate de stat. N-am ce documente sa atasez. O cerere scrisa la rectorat ar putea rezolva actuala problema dar nu-i impiedica pe cei rau intentionati sa-mi creeze alte mizerii. Ii stiu, nu se lasa... iar acum ca scoala dotorala este condusa de unul din cei rai...o sa influenteze comisiile de evaluare ca sa ma pice... stiu, am mai trecut prin asta la fel ca multi altii... Daca ei nu vor sa termin eu doctoratul... n-o sa-l termin. Gasesc ei ceva.
Greseala este a lor, nu a dvs. Deoarece, daca ati fost trecut la locurile subventionate de stat de la buget acest lucru trebuia sa apara si in registrele lor matricole.
Incercati sa depuneti o cerere la Rector si vedeti ce solutie va da.
Care este modalitatea prin care ati fost trecut de la locurile cu taxa la cele subventionate? Aveti un document scris?
O audienta la rector cu documentele in mana va ajuta mai mult si mai rapid. Daca nu avti document scris atunci o copie a catalogului , o alta dovada ca intr-adevar acea trecere s-a efectuat intr-adevar nu doar credeti ca ati fost transferat.
Faceti o cerere prin care solicitati raspuns scris la situatia creata la care atasati dovada trecerii la locurile subventionate.
Situatia creata este dificila dar vorbitul la telefon cu secretara nu este o solutie ............asa ceva nici nu se face.............daca sunteti exmatriculat nu secretara va rezolva situatia nu are nici o atributie in acest sens.
Ultima modificare: Marți, 23 Septembrie 2008
adelaida_07, utilizator
Da. Intr-un sistem care tine cont de regulile pe care majoritatea oamenilor le considera normale. In acest caz insa, daca ma duc direct la rector, fara sa trec mai intai pe la ceilalti sefi mai mici, acestia o vor lua personal ca o sfidare tupeu, nesimtire, etc.etc., fiindca mi-am permis sa trec peste ei si sa arat c... pe care-l fac ei acolo. Tipete, urlete, palme incasate... credeti-ma situatia este mult mai indobitocita decat isi poate imagina cineva ca poate exista intr-o institutie de invatamant superior. Trebuie sa traiesti ca sa crezi... si afecteaza pe viata. Pur si simplu nu le pasa de reguli, fac ce vor muschii lor, mai rau ca-n piata. Se hranesc din durerea provocata celor mici, fara spate.
Secretara putea sa ma ajute prin comunicarea situatiei directorului scolii doctorale(a facut-o), care la randul lui poate introduce pe ordinea de zi a senatului ceea ce considera necesar, dar acesta considera ca: nu e o graba...practic lasa timpul sa se scurga, ceea ce ma face sa cred ca a fost o greseala intentionata.
Rectorul este si el ales, iar seful scolii doctorale are in spate multe voturi...+ii leaga multe lucruri necurate...acolo e o mafie... nu vreau sa intru in detalii, am vazut arabi care habar n-au romana dar si-au luat doctoratul in cinci minute pentru ca "a venit ordin de sus"...iar noi (ceilalti colegi) ne uitam in sedinta catedrei stupefiati cu cat tupeu un prorector intra, cu o lucrare groasa intr-o mana si cu un arab in cealalta, intrerupe sedinta si vorbeste despre seriozitatea lucrarii pe care o flutura prin fata colectivului, fara sa o deschida (luata probabil din vreo arhiva ca material de scena) si fara ca arabul sa inteleaga o boaba din ce se vorbea, apoi le punea in fata colegilor mai mari hartia sa semneze si sa dea nota de evaluare (repet zeci de oameni de fata, toti cadre didactice)...Ca sa fie mai clar, o comisie de evaluare la doctorat contine trei profesori mari... putea sa-i cheme dupa sedinta si s-o faca discret...dar n-avea timp sa-i scoata din sedinta, ca sa nu vada ceilalti, fiindca pierdea arabu' avionu'... nu-l puteau lasa sa astepte... era de neconceput. Pur si simplu pe fata... cu tupeu fiindca nimeni n-are curajul sa-i conteste, cu exceptia profesorilor mari pe care pur si simplu s-a facut ca nu-i aude.
Acestia sunt oamenii de la care astept dreptate...
Ghiciti cu cine va tine rectorul...

Oricum nu-mi ramane decat sa incerc si aceasta varianta si sa sper ca acei oameni rau intentionati nu vor reusi sa-i influenteze pe cei din comisia care ma va evalua (sunt si ei impartiti pe tabere, abia asteapta sa-si dea lovituri sub centura, lupta pentru cascaval e dura) iar eu am ales special alta catedra din alta facultate a academiei, tocmai ca sa nu fiu sub influenta fostilor colegi...
Din pacate tezele de doctorat nu prea mai au treaba cu continutul stiintific ci cu spatele si sprijinul indrumatorului.

Lista cu locurile de buget este inca afisata pe site-ul scolii doctorale. Aceasta are la baza cataloagele de note, cu semnaturile profesorilor...p'astea le pot falsifica mai greu, fiindca sunt 10 semnaturi de profesori +vreo 20 asistenti+raportul de cercetare.... Mult mai simplu le va fi mai usor sa anuleze exmatricularea si sa ma pice la examinare. Am vazut cum se dau examenele acolo, n-are nici o relevanta pregatirea stiintifica atunci cand unuia puternic i se pune pata...toti stau drepti, nu misca-n front.
Ultima modificare: Marți, 23 Septembrie 2008
AndrewD, utilizator

Alte discuții în legătură

De ce "asa trebuie" ? ContSters160631 ContSters160631 Buna -ziua! Apelez cu incredere la acest forum,sper ca si de aceasta data cineva sa fie in masura sa ma lamureasca. In 2006,sperand la mai bine,m-am ... (vezi toată discuția)
Traducerea cãrþilor de cãtre studenþi - pot sã dau în judecatã profesorul care îmi impune activitãþi ce nu sunt cuprinse în atribuþiile studentului? Savater Savater BUNA ZIUA, AM O DILEMA MARE! STUSIEZ LA O FACULTATE TEHNICA DIN IASI, MASTERAND IN ANUL 2, PROFESORUL DE LA O ANUME DISCIPLINA MI-A IMPUS CA PENTRU A PROMOVA ... (vezi toată discuția)
Exmatriculare facultate Dumi13 Dumi13 Ma puteți ajuta cu o informație, va rog? Este vorba despre un student care a absolvit 3 ani de facultate, promovând toate examenele in cei trei ani, fara ... (vezi toată discuția)