avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Activitate IoanandRei89

Activitate IoanandRei89

Inchidere firma - cum pot inchide personal un srld cu cele mai putine costuri? Unde trebuie mers?
Am o firma infiintata (srl-d) in urma cu 2-3 ani. Am depus d100 pe 0 trimestrial. Acum vreau sa incep o mica afacere si nu stiu ce ar trebui sa fac. Care sunt pasii de urmat pentru a fi in legalitate dpdv al taxelor si al contabilitatii. Este vorba de servicii de curatenie. Ce ar trebui sa fac? Cu recunostinta, va multumesc anticipat.
Am un apartament primit prin contract de donatie cu drept de uzufruct viager si vreau sa-l inchiriez. Pot fara acordul oferit de cel de la care l-am primit sau este conditionat de acesta?
Care sunt consecintele in cazul in care ajung la o intelegere cu chiriasii si aleg sa nu inchei un contract?

Multumesc anticipat.

Orice sfat in plus este binevenit si primit cu recunostinta.
Casa noastra este spate in spate cu un vecin care a cumparat recent. Vrea o semnatura pentru modificare S+P+1. Casele sunt constructie 1938 si sunt doar parter. Nu se stie daca au fundatie. Vecinul doreste semnatura pentru modificarea casei lui. Ma gandesc ca imobilul poate aduce prejudicii imobilului meu fiind lipite, spate in spate. Cand i-am spus ca nu prea sunt de acord a sustinut ca va obtine autorizatia si fara acordul meu. Mamei mele i-a spus ca ii ofera cadou un parfum in schimbul semnaturii. I-am cerut schema casei si in schimb mi-a trimis un certificat de urbanism impreuna cu reprosul ca nu stiu ce sa-i cer. L-am rugat din nou sa trimita schema viitorului proiect insa nu a facut-o inca.

Ce ma sfatuiti sa fac?

Va multumesc.

In momentul de fata nu sunt asigurat medical la stat. Doresc sa platesc retroactiv contributiile la stat. Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac. Mentionez ca nu sunt angajat in prezent.
Locuiesc intr-un bloc construit de 3-4 ani. In urma cu mai mult de 1 an de zile s-a infiintat un fond de reparatii in valoare de 80 de lei cu scopul de a repara canalizarea si acoperisul.

Intrebarile sunt urmatoarele: (1)simpli locatari, care nu au o functie in asociatia de locatari cum pot cunoaste cum sunt cheltuiti banii respectivi, (2) in cazul in care suspectez asociatia respectiva de frauda ce autoritate exterioara pot sesiza pentru a controla situatia ( exlus chenzori, presedinte, administrator) si (3) cum ma pot adresa in termeni legali presedintelui sau administratorului pentru a-mi justifica cheltuirea banillor respectivi.

Va multumesc
Locuiesc in zona Dimitrie Leonida, in vecinatatea uzinei Doosan Imgb. Noapte de noapte activitatea acestei uzine ne afecteaza enorm calitatea vietii. Nu rare sunt momentele.cand vibreaza geamurile termopan ale apartamentui, iar noapte de noapte un zgomot enervant pe fundal nu te lasa sa te odihnesti. Nu imi amimtesc cum este linistea si mi este foarte dor de ea

Va rog, ma puteti sfatui ce e de facut in acest caz? Cui ma pot adresa?

Ps: Primaria e de vina pt ca a dat aprobare de constructie, dar asta e alta discutie. Nu caut vinovati, ci solutii.