Alocatia de stat pentru elevi peste 18 ani, pana cand se acorda? Copilul meu a terminat liceul in acest an , fara sa repete vreun an, cu examen de bacalaureat, in luna iulie, luna in care este si nascut. Mai beneficiaza de alocatia de stat platita si in luna iulie? Ultima alocatie primita a fost in luna iunie 2024 pentru luna mai 2024. Daca nu o primesc, cum trebuie sa procedez? Catre ce institutie trebuie sa indrept intrebarea? Multumesc pentru raspuns.
Se pot efectua ore suplimentare pe un CIM timp partial 2h in Constructii
? Daca da, cum se calculeaza salariul net si plata CO?Daca si ce declaratii trebuie sa depun ca angajat in 2024? Mentionez ca nu este principalul loc de munca. Multumesc!
Multumesc pentru raspuns. As dori sa va mai intreb ceva. In ce fel se modifica termenul de 30 de zile (calendaristice sau lucratoare?) in care se poate face contestatia la Tribunalul de care apartin, in cazul in care sanctiunea a fost primita in data de 04.04.2020, la inceputul perioadei de stare de urgenta si a ordonantelor militare? cele de 30 de zile incep sa curga de la incetarea starii de urgenta? si se poate considera de la sine inteles ca, daca in sanctiune nu se mentioneaza in nici un fel termenul si instanta competenta pentru contestatie, aceasta sanctiune devine nula? Multumesc si pentru aceste informatii.
Buna ziua. Poate fi emis in mod corect legal un avertisment disciplinar scris ca urmare a :
1. intocmirii unei sesizari de catre seful ierarhic , fara a fi pus si la dispozitia angajatului sanctionat? acesta poate scrie orice, oricand, oricum fara a avea idee ptr ce ai fost sanctionat? si fara a avea posibilitatea de a te apara in vreun fel?
2. folosirii unui limbaj insinuant, fara a putea fi dovedit ( cum se poate dovedi folosirea /sau nefolosirea unui astfel de limbaj- din punctul de vedere al angajatorului/ sau al angajatului?
3. cu acuzatia incercarii subminarii autoritatii unui sef pentru ca ai luat cuvantul intr-o sedinta regulata, fara a preciza in baza carui document semnat din companie se face aceasta acuzatie? (contract de munca individual, regulament intern, codul muncii, altceva?)
3. cum se poate proba avertizarea verbala anterioara in prezenta colegilor? cu semnaturile acestora?
4. daca nu se precizeaza care este termenul de contestatie si autoritatea careia i te poti adresa ptr contestarea avertismentului disciplinar? poate fi adresata contestatia in companie cu solicitarea acestor date, precum si anularea acestei sanctionari? exista un termen legal in care angajatorul (privat) este obligatr sa iti raspunda?
5. care este modalitatea de contestare in lipsa acestor raspunsuri?
6. acest avertisment va fi inregistrat in Revisal si poate avea urmari dpdv profesional, chiar daca nu a fost aplicat in mod legal?
Multumesc
Buna ziua. Exista vreo reglementare legala prin care nu ar fi permis un orar scolar pana la orele 20-21 pentru copii de gimnaziu ( clasa a 8a)?
Cum poate fi "negociat" cu scoala un program scolar cu orar adaptat varstei si timpului necesar pregatirii ptr viitoarele examene de capacitate?
Multumesc pentru raspunsuri
Buna ziua. Aveti vreo sugestie/ recomandare pentru intocmirea si transmiterea unui Memoriu pentru a obtine pentru copiii nostri - viitori elevi de clasa a8a- un program scolar in cursul diminetii in anul urmator, in conditiile in care intreaga scoala va fi relocata intr-o alta scoala in vederea consolidarii celei actuale? Mentionez ca la inscrierea in aceasta scoala renumita din Bucuresti-la care s-a intrat prin examen de admitere- se cunostea acest program standard pentru clasele a8a, acesta fiind unul din motivele principale de alegere a acestei scoli pentru multi dintre elevi/parinti. In urma relocarii intr-o alta scoala din cartier, programul acestor elevi va fi intre orele 14-19.30, total inadecvat pentru acest an de studiu. Conducerea scolii ne sprijina cat poate dar nu exista alte variante pentru un alt program de desfasurare a orelor. Exista cumva vreo reglementare legala la care sa putem face referinta in vederea obtinerii acestui program? Multumesc
Se poate decide unilateral detasarea unui salariat , in alta localitate, cu schimbarea incadrarii privind sarcinile de serviciu si a salariului, in conditjile in care este parinte intretinator singur al unui copil minor, daca acesta refuza? Care ar fi modalitatea de refuz si in ce conditii? Poate fi acesta motiv de desfacere a contractului de munca?