avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Activitate StefanD.

Activitate StefanD.

Răspuns la discuția Proces verbal pentru viteza
In procesul verbal scrie asa : "A condus autoturismul marca Dacia Duster cu nr. de imatriculare B-XX-BAC , pe BLD. Sofia Vicoveanca , din directia BLD. 1 decembrie 1918 spre mun. Falticeni, cu viteza de 101km/h( aici nu-mi pot da seama daca e 61 sau 51(+51/61)) stabilita cu aparatul radar AUTOVISION ( a mai scris ceva da nu inteleg ce) 402, amplasat pe auto. cu nr. sv-17-wky."
Adica e cam vag. Insemna ca tot drumul din Suceava pana in Falticeni am condus cu 101. Nu mi-a spus pe ce portiune de km am atins 101. Nu mi-a scris nici viteza maxima admisa acolo. Iar la seria permisului mi-a scris-o jos. Unde trebuia sa fie normal numerele de imatriculare daca erau ridicate. Adica mi-a scris seria permisului mai jos, nu unde trebuia. Ar merita sa fac contestatie? Stiu ca am gresit dar totusi, sa stai in spatele unuia la vreo cativa metri ca sa-l prinzi cum calca stramb. Si nu ca e localitate si trebuia sa stiu ca e limita de 50 sau 40. De ex in Iasi este un bld. care are limta de 80.
Buna seara. Intr-o seara intorcandu-ma de la serviciu spre casa am intrat in fata unei masini neinscriptionate de politie cu radar pe bord. Atunci nu mi-am dat seama ca e poltia . Atunci probabil i-am stanjenit cu ceva si au inceput sa ma urmaresca cam vreun 1 km aprox. Am intrat intr-un sens giratoriu apoi am accelerat putin mai brusc si am ajuns undeva la viteza de aprox 80-90km(mai mult nu aveam cum ca erau niste viraje si ploua,plus nu e o masina foarte rapida). In spatele meu erau cei cu radaru si la un moment au aprins semnalele. M-au tras pe dreapta. Mi-au spus ca am depasit limita de viteza. Nu mi-au spus cu cat si cum si cat e limita acolo si nici nu mi-au mentionato in PV. Mi-au suspendat permisul pt 90 de zile. Acolo problema e ca nu e nici un indicatror sa-ti arate ce viteza e maxima admisa. Doar waze arata ca ar fii 50km. Bun. In procesul verbal scrie ca am condus masina pe BLD Sofia Vicoveanca cu viteza de 101km/h dar in parateza nu stiu ce scrie. Se poate interpreta ori 61 ori 51. Am intrebat mai multi prieteni si toti mi-au zis ca e 61. Ca 5 nu seamana deloc cu 6 si etc. Daca ar fi 61 ar fi 50+61=111, nu 101. Daca ar fi 51, atunci da ar fi adevarat 51+50=101. Iar mai jos domnul agent a scris seria permisului si statul emitent al permisului in locul unde trebuiau sa fie scrie numerele de imatriculare si statul. Dar a tras o sageata in sus ca acolo trebuia sa fie( ca la bac). As putea sa ma folosesc de greselile astea in instanta? Plus nici la puncte amenda nu se intelegi ca ba e 605 ori 606. Ar merita?
Buna seara. Acum ceva timp am publicat un anunt cu o masina de a mea avarianta, avusem un accident cu ea. Intr-o zi m-au sunat niste tigani si ca vor masina. Iei mi-au oferit jumatate din suma din care am cerut eu. A inceput sa se milogeasca ca n-are bani ca nu stiu ce ca e lovita tare, ca bat tacheti, ca merge greu ambreaju si alte chestii. A inceput sa o dea cu frate,men si alte cele. I-am zis ca nu pot sa o dau atat de putin. Si l-a un moment dat i-am zis ca ma mai gandesc si il sun maine,ca sa pot scapa de el. Intre timp pana sa-l sun eu a doua zi cica si-a procurat piesele de care are nevoie din dezmebrari. Problema e ca nu stiu cum si-a procurat el piesele pt ca nici macar capota nu i-am deschis-o pt ca nu se deschidea. Masina avea niste erori iar fara capota deschisa nu puteai sa-ti dai seama daca mai era si altceva lovit in compartimentul motor. Ma suna asta a doua zi si ca si-a luat piesele sa ne intalnim sa-i dau masina si sa-mi dea bani. L-am intrebat ce piese si-a luat el daca nici macar nu l-am sunat sa-i aprob. A inceput sa ma injure si sa ma ameninte. Ca ori ii dau masina ori ii dau bani ori ma da la nu stiu ce clan de tigani si am sa vad eu. A inceput sa ma ameninte si ca imi ia masina din parcare si ca-mi trimite bani unde vreau eu. Acum problema e ca sunt apelat de el de pe 3 numere de telefon diferite de 2 -3 ori pe zi. I-am zis ca nu i-o dau si ma ameninta. Chestia e ca nu am nici un act doveditor sau sa fi luat bani de la el. Singura chestie e ca am vorbit fata in fata. Nu stie unde stau cum ma numesc sau alte chestii. As vrea sa stiu daca as putea depune intr-un mod plangere impotriva lui si daca s-ar merita?
Buna seara. Azi dimineata cand ma indreptam spre serviciu in jur orei 8:30-9:00 domnul din fata mea a virat dreapta si a pus frana de odata sa intre cica pe o straduta iar eu din cauza poleiului si nepastrarea distantei (aveam cam 2m) am intrat in spatele lui. Mi-am recunocut vina si am vrut sa fac amibiabil. Domnul cu chef de cearta si un pic cu tupeu mi-a impus conditia ca sa faca amiabil sa-i inchiriez masina de sarbatori si apoi face amiabil cu mine. Bineinteles ca n-am vrut asa ceva. A zis ca suna la politie si ca se da lovit la cervicala(lovit la cervicala dar cu chef de scandal si urla de-l auzea 3 cartiere). N-a sunat. I-am mai propus odata sa fac amiabil si n-a vrut ca suna la poltie. Am sunat eu la poltie si am vrut sa vad daca se pune in miscare un echipaj de la rutiera ca sa se linisteasca si sa suflam si in etilotest.Raspunsul negativ, stiam asta ca nu vin pt asa ceva. A zis sa ma prezint la Biroul Rutier Iasi daca nu vrea amiabil in termin de 24 de ore. I-am mai propus sa facem amiabil si la fel aceasi conditie ca sa-i inchiriez masina ca suna la poltie si sa da lovit. I-am zis sa mergem la politie si sa declaram accidentul. N-a vrut ca el vrea amiabil cu conditia asta. A inceput sa ma jigneasca si sa urle la mine ca sunt pericol la volan. Ca am cotet de masina si ca cum umblu cu ea ca n-am frane, Ca-mi o duce la expertiza. Masina avand ITP de doar 2 luni cu totu' nou-nout. Ca nu se vede urme de franare dar mie imi intrase ABS si pe jos era si mazga inghetata. Ce sa se vada? Bun mi-am luat actele si m-am prezentat la poltie in jurul orei 9:30-10:00 singur, doar eu. El nu stiu, n-am schimbat nimic, s-a dus in treaba lui. Doar nr lui de imatriculare. M-am dus acolo am declarat tot ce intamplat si restul. Ciudat e ca nu aparea ca are asigurare RCA. Mi-a dat agentul de acolo aviz de reparatie si am plecat si ma suna cand se rezolva. Problema e daca acest om se da lovit si atunci si isi rupe gatu singur sau n-are permis? Ce se intampla?
In afara de amenda ce se intampla?Ce patesc?
Buna seara. Astazi in jurul orelor 16:30 m-am dus ca tot omu' sa alimentez. Alimentez, totul a durat maxim 5 minute pana m-am intors la masina(avand in vedere ca am pus in rezervor 40 de litri). Nici bine nu urc in masina ca cel care era in spatele meu incepe sa claxoneze si incepe sa inainte ca si cum ar vrea sa intre mine(mai erau 2 pompe libere). Nu l-am bagat in seama . Urc in masina si tot claxoneaza, claxoneaza deschid portiera si in intreb care e problema? A mormait el ceva acolo, n-am bagat de seama. Ma urc in masina. Avand in vedere ca masina avea rezervorul gol inainte de alimentare nu mi a pornit din prima din cauza pompei. Claxoana contiunuu'. Deschid portiera si ii spun asteapta ba prostule ca nu porneste masina(deja nervos ca claxona ca si cum a descoperit claxonu). Ma urc iar, dau cheie porneste. In secunda urmatoare o doamna din dreapta lui vine spre portiera din dreapta mea cu o sticla de bere ( nu pet de plastic, ci de sticla). In momentul ala am dat sa blochez portiera, n-am apucat. In dreapta mea se afla sotia mea. A deschis portiera si a tras in sotia mea lovind-o cu dosul palmei si ia pus mana la gat. In momentul ala eu aveam motorul pornit si am demarat in tromba ca sa scape sotia, eu avand centura nu aveam cum sa ma intind deodata la ea. Doamna n-a patit nimic, nu cred ca s-a lovit sau ceva. Am demarat ca sa pot scapa sa-mi sparga luneta. In urma mea fiica ei. Fugea. Am mers cred ca vreo 50 de metri intr-o parcare la supermarker(LIDL si Rompetrol avand parcari comune). Apoi m-am intors. Am parcat in fata Rompetrolului si m-am dus sa vorbesc cu seful de statie pentru imagini. Din nefericire, doamna care tocmai imi agresase sotia, era acolo vine la mine nervoasa, imi spune " De ce il faci prost? Putea sa fie tata tau" si ma impinge. Eu nici macar n-am atins-o, pastrandu-mi calmul. In momentul ala, l-am intrebat pe angajat cum pot intra in posesia filmarilor pentru a face reclamatie si mi-a spus ca doar cu ordin judiciar. Am spus ok, i-am spus ca ne vedem la politie. Apoi am plecat. Fica ei "cica" sunase la politie deja. Atunci am plecat si am ramas in zona. Am asteptat vreo 5 minute intr- parcare. M-am uitat la sotia mea si avea sange la buza.Nu era grav dar avea.In acestea 5 minute m-am hotarat cu sotia mea sa trecem peste momnetul asta si sa nu depun plagere ca n-avem chef de tribunale si restu'). Cand ies din parcare in urma mea dupa 10-20 metri domnul(se pare ca avusem drumuri comune) inceput sa ma sicaneze in trafic, iar doamna a inceput sa-mi scuipe masina, Eu nu i-am bagat in seama si mi-am continuat drumu. La un moment am reusit sa scap de ei fiind trafic aglomerat.
Acum doresc sa va intreb. Sa depun plangere? Eu nu am chef de tribunale si altele. Daca depune el plagere primu' eu avand dovada ca pe camere ea a inceput patesc ceva? Sa ma duc sa cer filmarile de la Rompetrol? Cat timp se pastreaza astfel de filmari? Avand in vedere ca s-a petrecut intr-o statie peco, sunt cateva zeci de camere, plus cele foarte clare care privesc in permanenta spre pompa de alimentare.Plus cele de la LIDL.
Multumesc. Astept un sfat.
Imi cer scuze daca nu am pus intrebare in sectiunea care trebuie si rog un moderator sa-mi mute postarea.