avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Tamponare usoara cu scandal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Tamponare usoara cu scandal

Buna seara. Azi dimineata cand ma indreptam spre serviciu in jur orei 8:30-9:00 domnul din fata mea a virat dreapta si a pus frana de odata sa intre cica pe o straduta iar eu din cauza poleiului si nepastrarea distantei (aveam cam 2m) am intrat in spatele lui. Mi-am recunocut vina si am vrut sa fac amibiabil. Domnul cu chef de cearta si un pic cu tupeu mi-a impus conditia ca sa faca amiabil sa-i inchiriez masina de sarbatori si apoi face amiabil cu mine. Bineinteles ca n-am vrut asa ceva. A zis ca suna la politie si ca se da lovit la cervicala(lovit la cervicala dar cu chef de scandal si urla de-l auzea 3 cartiere). N-a sunat. I-am mai propus odata sa fac amiabil si n-a vrut ca suna la poltie. Am sunat eu la poltie si am vrut sa vad daca se pune in miscare un echipaj de la rutiera ca sa se linisteasca si sa suflam si in etilotest.Raspunsul negativ, stiam asta ca nu vin pt asa ceva. A zis sa ma prezint la Biroul Rutier Iasi daca nu vrea amiabil in termin de 24 de ore. I-am mai propus sa facem amiabil si la fel aceasi conditie ca sa-i inchiriez masina ca suna la poltie si sa da lovit. I-am zis sa mergem la politie si sa declaram accidentul. N-a vrut ca el vrea amiabil cu conditia asta. A inceput sa ma jigneasca si sa urle la mine ca sunt pericol la volan. Ca am cotet de masina si ca cum umblu cu ea ca n-am frane, Ca-mi o duce la expertiza. Masina avand ITP de doar 2 luni cu totu' nou-nout. Ca nu se vede urme de franare dar mie imi intrase ABS si pe jos era si mazga inghetata. Ce sa se vada? Bun mi-am luat actele si m-am prezentat la poltie in jurul orei 9:30-10:00 singur, doar eu. El nu stiu, n-am schimbat nimic, s-a dus in treaba lui. Doar nr lui de imatriculare. M-am dus acolo am declarat tot ce intamplat si restul. Ciudat e ca nu aparea ca are asigurare RCA. Mi-a dat agentul de acolo aviz de reparatie si am plecat si ma suna cand se rezolva. Problema e daca acest om se da lovit si atunci si isi rupe gatu singur sau n-are permis? Ce se intampla?
In afara de amenda ce se intampla?Ce patesc?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:22, 20 Decembrie 2019
Buna ziua,
Nu poti spune la o zi dupa accident ca "ti-ai rupt gatul" in acel accident, nu cred ca o sa creada cineva asta.
Reparati-va masina si asteptati telefonul politistului, daca o sa vina..., si vedeti apoi ce faceti-va consultati cu un avocat...
Este posibil ca acel domn sa nu aiba toate actele in regula si, prin acel comportament, incerca sa ascunda asta prin incercarea de a va speria.
Ultima modificare: Vineri, 20 Decembrie 2019
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz amiabilă după accident auto ușor: ce se întâmplă dacă niciunul dintre șoferi nu l-a declarat la poliție în termenul legal? Oanammama Oanammama Bună seara, vă explic, încercam să dau cu spatele pe o străduță pentru a face loc unei mașini care dorea să plece din parcare și apoi intenționam ... (vezi toată discuția)
Accident auto Teodoradr11 Teodoradr11 Buna ziua , In urma cu 12 ore am avut un accident usor in care s-au rezultat putine pagube materiale , mai bine spus intr-o parte bara a iesit din ... (vezi toată discuția)
"nu a acordat prioritate cu toate ca avea semn, dar este nevinovata" zice politia radoi.fabian radoi.fabian Buna ziua, Joi in data de 17.02.2011 ora 17:50 pe cand ma intorceam de la servici cu masina, pe strada Vasile Parvan, langa sucursala BRD, venind din ... (vezi toată discuția)