avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Activitate Pavel.t2

Activitate Pavel.t2

Răspuns la discuția Permis de conducere
Domnule Razvan.. va multumesc pentru raspuns, am angajat o avocata, dar in afara de respectivele cereri nu am stabilit nimic, nici strategii de aparare nici cea mai rea varianta... acum va intreb pe dumneavoastra, fiind cel mai in masura, condamnarea si daca este cu suspendare anuleaza dreptul de conducere ? Amenda penala la fel ? Multumesc

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Vi s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii prev. de art. 339 alin. 2 c.p. care se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
Daca veti fi trimis in judecata si condamnat, permisul se anuleaza.
Va recomand sa va angajati avocat si sa stabiliti impreuna cu acesta strategia apararii.

Buna ziua, revin si eu cu o problema, de aproximativ 4 luni detin permis de conducere.. sau cel putin detineam.
Cam la doua luni dupa ce am obtinut dreptul de conducere cu brio, si sala si traseu din prima incercare, am fost alaturi de niste prieteni la asa numitele ,,curse". In respectiva seara m-am intalnit cu un fost coleg si am iesit prin zona cu masina lui sa o probez, in acest timp un alt grup de baieti pe care îi cunosteam, au iesit si ei cu o masina dupa noi, si, la un moment dat am ajuns in paralel intr-un rond, unde de altfel eu am plecat de pe loc, si ei dupa mine cu scârt. La ceva vreme ambii proprietari ale masinilor au primit citatii intr-un dosar penal intocmit la Brigada Rutiera din Bucuresti, cel caruia i-am condus masina cand s-a dus a declarat ca eu am condus, si eu fiind ulterior chemat sa dau declaratie. La declaratie am povestit tot sirul evenimentelor, inclusiv faptul ca masina avea cutie automata si ca n-am stiut sa schimb vitezele in manual, si astfel nici nu am putut realiza cursa cu cealalta masina, bineinteles ca raspunsul domnului politist a fost ca deh, a fost tentativa de cursa, si mi-a oprit permisul, dandu-mi o dovada fara drept de circulatie pe perioada nedeterminata, pe dânsa trecandu-ma in calitate de participant in calitate de sofer la intreceri neautorizate.
Intrebarea mea este... am facut cerere la procuror pentru dovada cu drept, dar am primit refuz pe motiv ca cererea ar fii neintemeiata (culmea).
Ce ma sfatuiti sa fac in situatia de fata ? Sa fac plangere la parchet pentru abuz ? Ce sa mai cred... stau de 2 luni fara permis, fara nicio veste, si nevinovat, la cum a decurs toata treaba pana acum nu m-as mira sa fiu gasit vinovat, domnul politist a afirmat ca exista niste filmari, si ca ,,norocul" meu, dupa exprimarea dansului, este ca se vede ca masina condusa de catre mine pleaca mai greu. Astept un sfat, credeti ca as putea fii gasit vinovat ? Credeti ca-mi va fii anulat permisul de conducere ? La ce sa ma astept... Multumesc si imi cer mii de scuze de topicul acesta rusinos...
Buna ziua
De curand trebuia sa-mi reinnoiesc buletinul, dar din cauza ca ai mei sunt plecati din tara iar casa mea este trecuta pe numele tatalui meu, n-am putut sa il reinnoiesc, cei de la sectie mi-au facut unul provizoriu, pana se clarifica treburile, eu ar trebuii sa plec peste 2 saptamani in Grecia
Intrebarea este : pot iesi din tara doar cu buletin provizoriu si permis ? Doresc sa plec cu masina, iar cineva m-a exasperat ca nici macar granita la Bulgari n-o pot trece cu buletin provizoriu, cineva in masura sa imi raspunda ? Multumesc
Buna ziua, astazi vin cu urmatoarea intrebare, cine si cum poate concedia un administrator de bloc. Avem o impostoare, o replica de administratoare, care de cativa ani uita sa raspunda la telefon cand se intampla vreo criza, angajeaza fel de fel de , persoane dubioase de ti-e si frica sa iesi cu ei pe etaj, azi noapte a terminat la 5 etaje peretii, deoarece la 6 cineva a avut inundatie si a refuzat cu desavarsire sa opreasca apa, cine ne plateste peretii, si cum o putem da afara, au mai fost sedinte unde am vrut sa ne scapam de dansa dar bine-nteles ca in zadar, acum si-a mai angajat si un presedinte sa i cante-n struna. Multumesc
Personal n-am de ce sa fiu atent la intalnirea altor patrupezi, e un caine care n-a muscat in viata lui, se joaca zilnic cu patrupezii vecinilor cand îi scoatem afara in tarc, si din raspunsul dumneavoastra inteleg ca orice se intampla eu as pica... vinovat ? Cainii se dreseaza, nu se instruiesc, instruirea se face in armata, eu l-am dresat, are diplome, premii castigate din diverse concursuri canine, este un caine exemplar, pe mine ma intereseaza in cazul in care este atacat la ce masuri pot apela. Ca până la urma periculos ne periculos este o fiinta si trebuie si el intr-un fel sau altul sa se apere, doar nu suntem asa absurzi incat p astia care-i considera ei agresivi sa-i tinem legati sa n-aiba putinta de aparare si pe astia legalii care termina lumea pe strada sa-i lasam liberi. Astept un raspuns din partea cuiva calificat care ma poate indruma ce masuri legale pot lua
Buna seara, am si eu o problema si aici sper ca pot gasi raspunsul
Detin un caine considerat prin lege ca fiind caine agresiv, acesta fiind de rasa amstaff
O vecina care detine la ea in apartament o ,,crescatorie" de bichoni de curand s-a pricopsit cu unul, o sa-l numim ,,lord"
Asta seara, am iesit cu patrupedul meu afara, tin sa mentionez ca : este un caine sociabil, dresat la cele mai inalte standarde (dresaj pentru concurs), dornic de joaca cu orice fel de animal, si foarte activ, acesta neprezentand agresivitate fata de oameni/animale. Revenind, am iesit cu el la o scurta plimbare de seara, ca de obicei cu botnita si zgarda de forta, tin sa precizez ca botnita este una destul de permisiva pentru a lucra cu el cu recompense fara a i-o mai da jos, deci poate capsa cat de cat si cu ea pe bot, dupa ce am terminat plimbarea ajungand in fata scarii, ,,lord" apare de nicaieri si-l ataca pe al meu, l-a muscat de picioare si de bot, cat am apucat sa trag de al meu... al meu nu l-a muscat dar a scos un fel de maraitura. Vreau sa spun ca nu e prima oara cand se intampla asa ceva, m-am oferit sa-i cumpar o lesa retractabila doar doar sa nu-l mai lase liber, dar in zadar. Sunt foarte constient ca si cainele meu, ca toti cainii are si el limitele lui, si ca si rasa sunt constient ca au si o parte mai... intunecata sa-i zicem asa, si tare mi-e ca s-ar putea ca al meu sa-l ,,tăvălească" intr-o zi. In caz ca s-ar intampla, ma puteti lamurii pe cale legală ce consecinte ar fii, si ce as putea/ au putea pătii ? La politie ma duc degeaba, ca daca le povestesc asa ceva eventual ma iau si la misto... astept o parere, ma iertati daca am gresit categoria topicului dar nu sunt familiarizat cu site-ul si categoriile juridice.