Buna ziua, revin si eu cu o problema, de aproximativ 4 luni detin permis de conducere.. sau cel putin detineam.
Cam la doua luni dupa ce am obtinut dreptul de conducere cu brio, si sala si traseu din prima incercare, am fost alaturi de niste prieteni la asa numitele ,,curse". In respectiva seara m-am intalnit cu un fost coleg si am iesit prin zona cu masina lui sa o probez, in acest timp un alt grup de baieti pe care îi cunosteam, au iesit si ei cu o masina dupa noi, si, la un moment dat am ajuns in paralel intr-un rond, unde de altfel eu am plecat de pe loc, si ei dupa mine cu scârt. La ceva vreme ambii proprietari ale masinilor au primit citatii intr-un dosar penal intocmit la Brigada Rutiera din Bucuresti, cel caruia i-am condus masina cand s-a dus a declarat ca eu am condus, si eu fiind ulterior chemat sa dau declaratie. La declaratie am povestit tot sirul evenimentelor, inclusiv faptul ca masina avea cutie automata si ca n-am stiut sa schimb vitezele in manual, si astfel nici nu am putut realiza cursa cu cealalta masina, bineinteles ca raspunsul domnului politist a fost ca deh, a fost tentativa de cursa, si mi-a oprit permisul, dandu-mi o dovada fara drept de circulatie pe perioada nedeterminata, pe dânsa trecandu-ma in calitate de participant in calitate de sofer la intreceri neautorizate.
Intrebarea mea este... am facut cerere la procuror pentru dovada cu drept, dar am primit refuz pe motiv ca cererea ar fii neintemeiata (culmea).
Ce ma sfatuiti sa fac in situatia de fata ? Sa fac plangere la parchet pentru abuz ? Ce sa mai cred... stau de 2 luni fara permis, fara nicio veste, si nevinovat, la cum a decurs toata treaba pana acum nu m-as mira sa fiu gasit vinovat, domnul politist a afirmat ca exista niste filmari, si ca ,,norocul" meu, dupa exprimarea dansului, este ca se vede ca masina condusa de catre mine pleaca mai greu. Astept un sfat, credeti ca as putea fii gasit vinovat ? Credeti ca-mi va fii anulat permisul de conducere ? La ce sa ma astept... Multumesc si imi cer mii de scuze de topicul acesta rusinos...
Vi s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii prev. de art. 339 alin. 2 c.p. care se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
Daca veti fi trimis in judecata si condamnat, permisul se anuleaza.
Va recomand sa va angajati avocat si sa stabiliti impreuna cu acesta strategia apararii.
Domnule Razvan.. va multumesc pentru raspuns, am angajat o avocata, dar in afara de respectivele cereri nu am stabilit nimic, nici strategii de aparare nici cea mai rea varianta... acum va intreb pe dumneavoastra, fiind cel mai in masura, condamnarea si daca este cu suspendare anuleaza dreptul de conducere ? Amenda penala la fel ? Multumesc
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:
Vi s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii prev. de art. 339 alin. 2 c.p. care se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
Daca veti fi trimis in judecata si condamnat, permisul se anuleaza.
Va recomand sa va angajati avocat si sa stabiliti impreuna cu acesta strategia apararii.