avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate niculina55

Activitate niculina55

Acest contract de intretinere pot sa-l fac la orice notar? Multumesc!
OK ,MULTUMESC! la notar ,nu.Dar in instanta se poate asa cum vreau eu?(ca sa inteb pe scurt)
Nu am inteles LA CE SE REFERA ultima fraza . Oricum pe mine ma intereseaza terenul, nu taxa
Legal poate,dar. logic nu mi se pare! Din moment ce noi avem deja terenul impartit'' neoficial' adica'[cu o declaratie stampilata totusi de o primarie ,pe stampila scrie ''Guvernul ROMANIEI]
Nu putem sa impartim UN BUN AL FAMILIEI NOASTRE asa cum vrem NOI? {mai ales ca din documente reiese ca suntem clar mostenitori},daca venim toti si semnam ca suntem de acord.CE TREABA ARE STATUL,SAU ALTII CUM IMPARTIM NOI?
SCUZE,NU VREAU SA VA OFENSEZ,dar nu inteleg de ce sa fac actiune judecatoreasca daca noi suntem de acord?

Altfel,daca facem intai mostenirea cu 1/3,nu sunt sigura ca mai pot recupera partea cea mare a mamei,adica sa-i adun sa dea inapoi din ce au luat..
Daca MOSTENIREA SUPLIMENTARA SE REALIZEAZA PRIN IMPARTIRE IN MOD EGAL SI TAXELE NOTARIALE LA FEL,ma tem ca nu vor mai veni,dupa aceea, la partaj(desi pana acum se accepta partea mea mai mare conform intelegerii anterioare
Avem un titlu de proprietate pe numele a 3 surori decedate
Noi, urmasii,dorim sa facem un PARTAJ AMIABIL ,ponderat,cu suprafete de teren deja impartite dupa dorinta lor si date in arenda pe numele fiecareia dintre ele.
Mentionez ca avem si 3 adeverinte de la primarie cu terenurile aferente celor 3 surori dupa care platim si impozit.
Putem face acest partaj la un notar,ca dupa aceea sa mergem fiecare sa adaugam partea lui de teren la actele de mostenire deja elaborate?
Noi suntem 5 urmasi(2+2+1)
Am 66 ani, sunt casatorita ,iar casa e pe numele meu prin mostenire. Doresc sa o cedez celor 2 copii ai nostri cu intretinere pentru ambii soti sau a doua varianta doar pentru mine (intretinerea);
.unul dintre copii este casatorit,cel singur e deasemenea major.
INTREBARE:Care sunt persoanele care TREBUIE SA FIE PREZENTE LA ACTIUNEA DE LA NOTAR?
Mentionez ca dintr-o ambitie nejustificata,sotul meu,desi e de acord.refuza categoric sa fie implicat ,la aceasta operatiune.
Cum este procedura pentru transferarea unei suprafete de teren de la un arendas cu care a expirat contractul ,la alt arendas ,cu care am semnat contract nou?
Mentionez ca primul nu vrea sa finalizeze,in ciuda solicitarii mele scrise in urma cu un an si revenirii actuale .
Multumesc!
Va multumesc!
Nu e suficienta,mi au zis. As vrea s-o recalculez cumulat in Romania,daca se poate?
Daca am lucrat 23 ani in Romania, pentru care am pensie si am lucrat apoi si 13 ani in Spania cu forme legale, mi se poate recalcula pensia in Romania la vechimea totala cumulata de 36 ani ? (varsta actuala e de65 ani)