avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1189 soluții astăzi
Forum Activitate Cristinna28

Activitate Cristinna28

Și acoperisul este delimitat,fiecare cu partea lui.

CABINET AVOCAT ALEX a scris:

Daca imobilul este compus din mai multe apartamente atunci acoperisul ca de altfel si spatiile comune apartin tuturor locatarilor. Depinde cu ce scop vecinul a inteles sa urce pe acoperis.Daca nu a produs niciu un prejudiciu atunci nu vad ce i se poate reprosa.

Pai a produs prejudiciu și mi-a spart 5 tigle nici măcar nu a avut bunul simt sa-mi spună. Și normal ca nu am mai vrut sa se urce și acum să-și zugrăvească casa.
CABINET AVOCAT ALEX a scris:

Daca imobilul este compus din mai multe apartamente atunci acoperisul ca de altfel si spatiile comune apartin tuturor locatarilor. Depinde cu ce scop vecinul a inteles sa urce pe acoperis.Daca nu a produs niciu un prejudiciu atunci nu vad ce i se poate reprosa.

Bună ziua, are voie vecinul sa se urce pe acoperișul meu fără să-i permit eu? Când i-am zis sa coboare nu a vrut, muncitorii m-au sfidat. Menționez ca eu stau la un duplex. Mulțumesc.
Buna ziua, puteți să-mi spuneți dacă concediul prenatal și postnatal se calculează la indemnizație? Am înțeles ca se calcula doar în cazul în care prenatalul era luat înaintea nașterii. Mulțumesc.
Buna ziua, am avut un concediu de risc maternal pana la 8 luni jumate, după am intrat în prenatal pana am născut. Vreau sa întreb dacă acum întru în postnatal și care este procedura, mai trebuie mers la medic ptr concediu? Când pot depune actele ptr. indemnizație? Mulțumesc.
Răspuns la discuția Risc maternal
Bună ziua, îmi puteți spune cât iau net în mana la un salariu brut de 5600 lei. Menționez ca din luna octombrie sunt în risc maternal. Mulțumesc.

Cornel Vasile a scris:

Cuantumul indemnizației de risc maternal reprezintă 75% din media veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.

Mulțumesc mult!

Cornel Vasile a scris:

Certificatele de concediu medical se completează și se eliberează la data la care se acordă consultația medicală, stabilindu-se numărul necesar de zile de concediu medical.

Răspuns la discuția Risc maternal
Mulțumesc de ajutor.

Cornel Vasile a scris:

Cuantumul indemnizației de risc maternal reprezintă 75% din media veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.

Mulțumesc pentru răspuns. Dar vroiam sa știu dacă data acordării concediului este buna 30.10.2018 și nu trebuia sa fie 31.10.2018.
Bună ziua, am concediu de risc maternal in continuare, primul l-am avut de la 01.10.2018-31.10. 2018 Medicul de familie mi-a scris la data acordării 30.10.2018 și concediul din 01.11.2018-30.11.2018.Intrebarea este dacă data acordării este buna nu trebuia să-mi dea din 31?