avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Activitate caddya89

Activitate caddya89

Răspuns la discuția Furt din casa
Am inteles. Multumim. Probabil o sa revenim cu alte intrebari.
Discuție Furt din casa
Recent un hot a intrat prin efractie (de repetate ori) in locuinta noastra (noi fiind plecati in afara tarii) si a sustras toate obiectele, inclusiv: mobila, centrala termica, calorifere, etc. La final a indraznit sa incarce mobila si alte obiecte in timpul zilei intr-un camion cu prelata, in vazul tuturor, moment in care a fost sesizata politia. Ei au gasit infractorul si spun ca nu au solutii sa il determine sa spuna adevarul in legatura cu locatia obiectelor sustrase - unde le-a dus si sa le recupereze, cu exceptia mobilei care a fost recuperata. Chiar daca va fi condamnat la inchisoare, interesul nostru este sa recuperam cat mai multe lucruri. Cum sa procedam?
Valoarea aproximativa e de 200 milioane. De specificat ca hotul nu are loc de munca si nici bani.

Cand va veni momentul sa fie dat pe mana justitiei pentru proces, avem pe cineva care ne reprezinta, dar angajarea unui avocat presupune alti bani pe care trebuie sa ii platim pe langa paguba pe care ne-a produs-o infractoul. Cum ar putea fi judecat procesul, sa se faca dreptate, fara ca noi sa fim nevoiti sa platim avocati - exista posibilitatea sa fie desemnat un avocat din oficiu?

Multumim anticipat. Va rugam sa ne ajutati - suntem intr-o situatie grea.

As dori sa ma lamureasca si pe mine cineva in legatura cu depunerea Cartilor de Munca la Oficiile de Pensii din Romania. E in legatura cu ceea ce am citi pe acest website :

[ link extern ]

Eu sunt nascuta in anul 1960 si am plecat din Romania acum 5 ani. Am peste 10 ani vechime in Romania si nu stiu cum sa procedez in aceasta situatie. Acum locuiesc in Canada si cartea mea de munca este aici. Eu nu am pe nimeni in familie care sa poata sa-mi rezolve la oficiul de pensii. Se poate trimite cartea de muca scanata? sau exista vreo alta metoda prin care pot trimite cartea de muca fara ca eu sa vin in Romania? Nu pot face inca un drum si eu si sotul meu pentru asta. Si multi prieteni cu care am vorbit aici si care sunt in aceeasi situatie spun ca nu isi bat capul cu asta pentru ca pana ajungem noi pensionari, se schimba si legile, etc si nu poate nimeni sa-mi suprime dreptul de pensionare. Poate cineva are vreo sugestie cum sa rezolv mai usor de aici de la distanta. Nici nu stiu ce trebuie sa fac.

Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Procura pentru vanzare de imobil
Multumim pentru informatii. :) Ne sunt de mare ajutor.
Am si eu o intrebare. Se poate face o procura unei persoane daca are doar pasaportul (si nu buletinul) pentru a ma reprezenta ca vanzator de imobil in notariat? Si credeti ca putem gasi un notar sau un avocat care sa faca asta sambata dupa-masa in 16 august?
Răspuns la discuția Donatie
Fara ca noi sa fim prezenti? Pentru ca noi locuim in strainatate. Iar casa care este obiectul donatiei se afla in Ardeal , iar defuncta a murit in Bucuresti, unde traieste si mostenitorul.
Acest mostenitor doreste sa imi faca mie act de donatie. El zice ca sunt taxe notariale mici, desi eu prefer actul de vanzare-cumparare. Nici nu ma aflu in tara. In aceasta situatie, ar putea sa se prezinte singur la notar(in alta parte decat la locul de domiciliu al imobilului) in absesnta mea, sa faca actul de donatie asa cum vrea el?
Mama persoanei in cauza a decedat acum 7 ani. Sa inteleg ca acum ei nu ar putea sa obtina ceritificatul de mostenitor si nici sa beneficieze de bunurile mamei sale?
Discuție Donatie
Daca unicul mostenitor al mamei sale detine doar certificatul de deces, fara sa fi facut dezbaterea succesiunii, este posibil ca el sa doneze unei terte persoane partea care i se cuvine?
multumesc
Răspuns la discuția Contract vanzare-cumparare
Multumim pentru sfaturi. Toate ne sunt de folos. Dezbaterea succesiunii a avut loc, si suntem fiecare proprietar, iar cei de la Bucuresti au certificat de mostenitor.