avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Activitate dinca_marian_eugen

Activitate dinca_marian_eugen

Răspuns la discuția Deschidere magazin general
Si care ar fi pasii ce trebuiesc urmati...cum se procedeaza si ce fel de societate imi recomandati pentru o astfel de activitate?
Buna ziua,as vrea si eu sa deschid un magazin general pe terenul pe care am casa si as vrea sa stiu daca pot sa accesez fonduri europene nerambursabile avand varsta de 24ani si neavand un loc de munca momentan.Ce fel de intreprindere as putea deschide si care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez?

Dreptul de habitatie este pentru casa cea vanduta(2 camere si sala) si este pentru ambii parinti,iar mama nu este de acord cu el sa sparga actul.Eu mi-am construit o alta casa unde stau,langa casa veche,am cuplat ambele case la utilitati(apa,canalizare),singura modificare la casa cea veche a fost amenajarea unei bai si a unei bucatarii ambele in sala casei si reparatia acoperisului si a uneia din camere.

Mai exact in hotarare scrie "cu asumarea obligatiei de a le permite sa locuiasca in casa pana la sfarsitul vietii"
Buna ziua,anul trecut parintii mei mi-au vandut prin judecatorie un teren de 2600mp pe care erau construite o casa cu 2 camere si sala si un grajd,act in care este specificat drept de habitatie pana la sfarsitul vietii.Ulterior s-a renovat casa,si am inceput o noua constructie,cu autorizatie,langa casa veche si s-a schimbat si acoperisul la cea veche,fiind comun.Zilele trecute l-am auzit pe tatal meu ca ar vrea sa se duca la un avocat sa sparga actul(doar el,mama nefiind de acord).As vrea sa stiu daca este posibil si in ce conditii ar putea sa sparga acest act,cat timp i se respecta dreptul de habitatie in locuinta pe care mi-a vandut-o.

Cu stima,
Marian Dinca
Răspuns la discuția teren intre gard si sant
multumesc mult
Buna seara.
Vreau si eu sa stiu daca terenul ce se afla intre gardul meu si santul de pe marginea drumului(ulita) intra in propietatea mea sau in propietatea primariei?
Răspuns la discuția cand pot sa ies la pensie?
si in cazul in care mi sunt recunoscuti si anii din toamna lui 2005 pana in prezent ca fiind lucrati tot in conditii deosebite cand as putea sa ies la pensie.
multumesc!
Răspuns la discuția cand pot sa ies la pensie?
din 2001 si pana in toamna lui 2005 intra la conditii deosebine.
din toamna lui 2005 si pana in prezent nu stiu sigur daca m-au incadrat la conditii deosebite
buna ziua.
sunt nascut pe 8 ianuarie 1954 si lucrez din anul 1975 fiind incadrat la grupa a2 a de munca,asta pana la 1 aprilie 2001,de la aceasta data am lucrat la acelasi loc de munca,in aceleasi conditii pana in toamna anului 2005.din toamna anului 2005 lucrez pana in prezent la o alta societate in aceleasi conditii.
Intrebarea mea este,cand pot sa ies la pensiea?
Multumesc anticipat!
buna ziua, vreau si eu sa stiu ce drept are mama mea asupra unui imobil pe care l-a cumparat impreuna cu tatal meu de la bunicul meu dupa tata,specific ca in act scrie ca imobilul a fost vandut la valoarea de 12000lei din care 3000lei i-a primit bunicul meu iar de restul de 9000lei sa aiba grija mama si cu tatal meu de el si sa-l inmormanteze,bunicum leu a murit in 1993 iar in momentul in care s-a intocmit actul de vanzare cumparare tatal si mama mea erau casatoriti.