avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Activitate VeronicaRaisa

Activitate VeronicaRaisa

Nu,am stat în concubinaj,iar eu am plecat din locuința conjugala anul trecut în Iunie.Iar de atunci copilul nu a primit nici un fel de ajutor de la el,și nici alocația de la stat.Fetita locuiește cu mine.

Corina Capotã a scris:

Sunteti casatorita cu tatal minorei? Ati divortat?

Bună ziua,fetita mea face pe 10 august 3 ani.De mai bine de 1 an jumate,aceasta nu ia alocatia de stat.Care este pe numele tatălui ei,el nu o ia,dar refuza sa facă ceva în privința aceasta.Alocatia este la IJPIS Prahova,am sunat la ei și eu singura nu pot face nimic,doar el trebuie sa trimita din nou cererea pt plata alocației.
Este vre o metoda de a îl obliga sa meargă sa facă ceva în privința alocației,ca fetita mea sa o primească.El nu se ocupa de creșterea ei,nu o vizitează.Mai pe scurt nu ii pasa de viata ei.
Ce soluție as avea sa il oblig sa meargă sa rezolve cu alocatia?
Eu ma gândeam sa sun la politie și sa ii explic problema.
Am o fetita de 2 ani și 7 luni,care de mai bine de 1 an nu a mai primit alocatia de la stat,care este pe numele tatălui ei,(noi ca si parinti nu am fost civil căsătoriți)
Tatăl ei refuza sa ii de a acesti bani,ce as putea face pt a il face sa ii dea dreptul ei?El susține ca nu a luat o,si ca ar fi la casa de pensii,insa eu am sunat insa nu imi rasp nimeni sa imi ofere o explicație.
Va mulțumesc și o zi buna!
Am înțeles,insa exista posibilitatea de al il obliga pe el,legea pentru a imi acorda procura de a părăsi România,momentan procura notariala o am pentru 1 an de zile,dar fostul concubin spune ca alta procura nu imi va mai da...
Care ar fii soluția,având în vedere ca eu locuiesc impreuna cu fetita mea si actualul partener în Germania?!
Bună ziua,am o fetita de 2 ani,fata ii porta numele de familie al fostului concubin.Prin înțelegere,fostul(tatal ei ),mi a facut procura pentru a părăsi România,si de a pleca cu cea mica in Germania.Acum,vreau sa înaintez proces pentru pensia alimentara,având domiciliul aici,fata merge aici la gradinita,cum se calculează pensia alimentara
-din prima luna de viata a minorului sau din luna in care eu am depus dosarul pentru pensia alimentara.
Eu nu doresc,sa aibă termen de vizita,nu sa ocupat deloc de ea,in niciun fel nici financiar nici prezent in viata ei.
Va mulțumesc pentru ajutor.
Ok dar se poate anula?

Adrian ALBU a scris:

Nu v-a făcut procură ci declarație de acord de călătorie.

Daca tatal copilului meu mi a făcut procura pt a parasi tara,valabila 1 an de zile...o poate anula înainte ca eu sa impreuna cu fiica mea de 2 ani sa plecam?!
Buna seara,am o prietena ce este despartia de sotul ei care impreuna au un copil.Intre timp ea,a gasit pe altcineva.Aceasta persoana vazand ca prietena mea se descurca greu avand un copil in grija, a inceput sa ii trimita bani din propria initiativa, fara ca aceasta sa ii ceara. Trimisul banilor au fost atat prin tranzactii bancare cat si prin MoneyGram. Valoarea totala a baniilor se ridica undeva la 4000 de euro. Acum prietena mea a incercat sa se indeparteze de aceasta persoana din cauza ca a aflat ca are mari probleme de sanatate cu transmitere sexuala. Iar actualul iubit cel care i-a trimis bani o ameninta ca merge la politie si o baga la inchisoare si o hartuieste prin telefon si mesaje.
Ea insa nu are posibilitatea sa ii inapoieze aceasta suma. Ce ar trebui sa faca si care sunt sansele ca el sa actioneze impotriva ei in vreun fel??
Discuție Loc de munca
Buna ziua,sotul meu a lucrat timp de 2 saptamani ca ospatar.Din prima zi de munca patronul ia promis ca ii va face contract de munca,insa au trecut 2 saptamani si nu ia facut cu toate ca sotul meu sa rugat de mai multe ori sa ii fac contract de munca.Cand a fost sa isi ia bani din cei 2 500 lei promisi la interviu a ma luat decat 750 lei.Acum sotul meu vrea sa il dea in judecata.
Care ar fii probabilitatea ca sotul meu sa castige procesul?Si cand va dura acesta?
Mentionez ca el deja a sunat la ITM pentru a face plangere!
Multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Buna seara.Se mai poate obtine permisul de conducere,daca ai doar 8 clase?