avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua,am o fetita de 2 ani,fata ii porta numele ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua,am o fetita de 2 ani,fata ii porta numele de familie ...

Bună ziua,am o fetita de 2 ani,fata ii porta numele de familie al fostului concubin.Prin înțelegere,fostul(tatal ei ),mi a facut procura pentru a părăsi România,si de a pleca cu cea mica in Germania.Acum,vreau sa înaintez proces pentru pensia alimentara,având domiciliul aici,fata merge aici la gradinita,cum se calculează pensia alimentara
-din prima luna de viata a minorului sau din luna in care eu am depus dosarul pentru pensia alimentara.
Eu nu doresc,sa aibă termen de vizita,nu sa ocupat deloc de ea,in niciun fel nici financiar nici prezent in viata ei.
Va mulțumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 14:42, 21 Octombrie 2020
Buna ziua
Pensia de intretinere se acorda de la data introducerii cererii.
Dreptul a avea legaturi personale cu minora nu poate fi ingradit de dorinta dvs.

Codul civil,
Art. 401. Drepturile părintelui separat de copil
1) În cazurile prevăzute la art. 400, părintele sau, după caz, părinţii separaţi de copilul lor au dreptul de a avea legături personale cu acesta.
(2) În caz de neînţelegere între părinţi, instanţa de tutelă decide cu privire la modalităţile de exercitare a acestui drept
Am înțeles,insa exista posibilitatea de al il obliga pe el,legea pentru a imi acorda procura de a părăsi România,momentan procura notariala o am pentru 1 an de zile,dar fostul concubin spune ca alta procura nu imi va mai da...
Care ar fii soluția,având în vedere ca eu locuiesc impreuna cu fetita mea si actualul partener în Germania?!
Daca sunteti toti in Germania acolo va judecati.
Instanta competenta este cea din Germania potrivit art 8 din Regulamentul 2201/2003, contractati serviciile unui avocat de acolo si solicitati stabilirea domiciliului minorei la dvs in strainatate plus pensie de intretinere de la parat (de la data introducerii cererii de chemare in judecata)!
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avem custodie comună cu domiciliul la mama pentru fiica noastră, însă acum fosta soție vrea s-o abandoneze și să-și refacă viața. cum să opresc șantajul și amenințările ei? geoxgeorge1983 geoxgeorge1983 Buna seara Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat Sunt divortat de cateva luni si avem impreuna o fetita de 6 ani Divortul a fost pe cale amiabila , la ... (vezi toată discuția)
Alocatie germania iuliaiulia1972 iuliaiulia1972 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns, in legatura cu alocatia acordata de statul german. Fostul sot lucreaza in Germania de aproximativ 10 luni. ... (vezi toată discuția)
Custodie copil cris095 cris095 am un copil de 3 luni nascut in germania. in prezent suntem tot in germania locuind cu tatal copilului (român). suntem necasatoriti. tatăl este violent, ... (vezi toată discuția)