avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Activitate penan

Activitate penan

Discuție buna ziua,
pentru ca traim in Romania, si pentru ca legile si politia nu sunt facute ca sa ne protejeze, am intalnit o persoana care a reusit sa iasa din tipare. daca am fost lovit pentru ca acelei persoane nu i-a placut decizia fostei lui prietene, si facand asta mi-a crapat buza pe jumatate, pot intenta proces civil in acest caz? stiu ca daca depun plangere penala, nu o sa rezolv nimic, pentru ca nu am zile de spitalizare, as dori totusi sa incerc sa imi gasesc dreptatea intr-o sala de judecata. as vrea sa stiu in ce conditii il pot da in judecata, si cum as putea sa il fac sa plateasca cat mai mult.
adinasmn a scris:

Buna ziua.
Ce se poate face in situatia in care duci masina in service, o repara, e totul ok...dar firma de asigurare intarzie in mod nejustificat sa dea acceptul de plata? Concret, masina e gata de o saptamana, dar nu o pot ridica din cauza acelui accept de plata.
Multumesc anticipat.

Domnilor avocati, sa inteleg, ca daca firma asiguratoare intarzie 1 luna cu acceptul de plata , eu nu imi pot ridica masina? e lege? este absurd, eu merg regulamentar pe sosea, un dobitoc ma loveste, ma duc la rca, imi face constatare, duc masina in service, ei imi rezolva problema la 4 saptamani(f mult, dar asta e alta problema), si cei de la asigurari mai intarzie cu acceptul de plata inca 2 saptamani, din cauza birocratiei, sau cel mai sigur ca isi tin banii in banca sa faca pui, si cu cat intarzie mai mult, cu atat castiga mai mult, tot eu trebuie sa sufar? de ce ? consider ca daca service-ul a facut contract cu o firma de asigurare, sa isi rezolve problemele de plata intre ei, eu nu am nici o vina, exista vre-o lege care imi interzice sa imi iau masina din service, atata timp cat acceptul de plata nu a fost facut? ......

welcome to romania....
Discuție urmarire penala
Buna ziua, am ajuns intr-o situatie complet inutila din cauza unui om care crede ca i se cuvine totul. am fost agresat intr-un loc public, de catre o anumita persoana, si dupa ce am ripostat(l-am impins in zona barbiei) , s-a dus la politie si a facut o plangere penala impotriva mea. a fost la doctor si a scos certificat medico-legal, pentru niste "escariatii", parca asa ii zice, zgarieturi mai exact. desi el a fost persoana care m-a agresat, eu nu am facut nimic altceva decat sa ma apar, si acuma ma aflu in aceasta situatie. se pare ca aceasta persoana are posibilitatea financiara pentru a ma duce in judecata, lucru de care eu duc lipsa. este prima oara in viata mea cand am ajuns intr-o astfel de situatie. imi puteti spune care sunt pasii care urmeaza dupa ce am dat declaratia la politie? as mai vrea sa stiu ce trebuie sa fac pentru a putea depune plangere penala impotriva cestui individ, unde sa o depun, pentru plangere penala este neaparat nevoie de certificat medico-legal?

multumesc.
Discuție incadrare post
salut,

am si eu o intrebare,

am lucrat la o multinationala si am fost incadrat cu postul " analist servicii client" problema este k inca nu am diploma de licenta , si se pare ca in legislatie pt acest post este nevoie de studii superioare. am primit un telefon de la HR spunandu-mi ca nu imi pot inchide cartea de munca deoarece nu am facultatea terminata, si ca trebuie sa imi schimbe incadrarea in " agent servicii clienti" . eu vad acest lucru ca o retrogradare si imi este teama pe viitor sa nu imi afecteze cariera. in contract scrie negru pe alb " analist servicii client" , pot sa ii dau in judecata pt aceasta miscare a lor?

multumesc.
o intrebare am si eu ;

in cazul in care permisul a fost suspendat pe o perioada de 60 de zile, neacordare de prioritate, si perioada de 60 de zile a luat sfarsit, mai este necesar sustinerea examenului ?

am sunat la politie si mi s-a zis ca daca nu sustin examenul, perioada se extinde cu inca 30 de zile.

este adevarat?