avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... urmarire penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

urmarire penala

Buna ziua, am ajuns intr-o situatie complet inutila din cauza unui om care crede ca i se cuvine totul. am fost agresat intr-un loc public, de catre o anumita persoana, si dupa ce am ripostat(l-am impins in zona barbiei) , s-a dus la politie si a facut o plangere penala impotriva mea. a fost la doctor si a scos certificat medico-legal, pentru niste "escariatii", parca asa ii zice, zgarieturi mai exact. desi el a fost persoana care m-a agresat, eu nu am facut nimic altceva decat sa ma apar, si acuma ma aflu in aceasta situatie. se pare ca aceasta persoana are posibilitatea financiara pentru a ma duce in judecata, lucru de care eu duc lipsa. este prima oara in viata mea cand am ajuns intr-o astfel de situatie. imi puteti spune care sunt pasii care urmeaza dupa ce am dat declaratia la politie? as mai vrea sa stiu ce trebuie sa fac pentru a putea depune plangere penala impotriva cestui individ, unde sa o depun, pentru plangere penala este neaparat nevoie de certificat medico-legal?

multumesc.
Cel mai recent răspuns: danl92831 , utilizator 03:23, 22 Septembrie 2008
Dvs ati actionat in conditiile legitimei aparari , daca exista un atac proportional, imediat , injust asupra dvs.
Aceasta reprezinta o cauza care inlatura raspunderea penala , astfel incat nu veti fi sanctionat pt savarsirea unei asemenea actiuni.
Fiti sincer , colaborati cu organele politiei judiciare , relatati-i cu exactitate imprejurarile in care a fost savarsita agresiune asupra dvs .Dvs puteti depune o plangere penala prelabila , si , in functie de nr de ingrijiri medicale , va fi stabilita si incadrarea juridica a faptei (in speta loviri sau alte violente daca este vorba de max 20 de ingrijiri med sau vatamare corporala ,peste 20 de zile dar nu mai mult de 60).
Pot fi apreciate in concret si depozitiile martorilor.
Plangerea penala prealabila se introduce fie la organele politiei judiciare sau la Parchet, in termen de 2 luni de la data la care dvs ati cunoscut sau ati putut cunoaste pe faptuitor , ulterior putand fi retrasa .
Puteti lua legatura cu un avocat pt indrumari in acest sens .
Daca situatia sta asa cum o prezentati, este greu sa dovediti agresiunea savirsita asupra dvs. Dat fiind un loc public, incercati identificarea de martori.Ati dat declaratie la politie,banuiesc ca vati facut apararea. Depuneti in termenul prevazut de lege plingere inpotriva celui care spuneti ca va agresat, daca nu cumva este prea tirziu. Si atentie daca nu aveti dovada si probe asupra presupusei agresiuni va fi foarte greu. Colaborati cu organele de politie.
penan a scris:

Buna ziua, am ajuns intr-o situatie complet inutila din cauza unui om care crede ca i se cuvine totul. am fost agresat intr-un loc public, de catre o anumita persoana, si dupa ce am ripostat(l-am impins in zona barbiei) , s-a dus la politie si a facut o plangere penala impotriva mea. a fost la doctor si a scos certificat medico-legal, pentru niste "escariatii", parca asa ii zice, zgarieturi mai exact. desi el a fost persoana care m-a agresat, eu nu am facut nimic altceva decat sa ma apar, si acuma ma aflu in aceasta situatie. se pare ca aceasta persoana are posibilitatea financiara pentru a ma duce in judecata, lucru de care eu duc lipsa. este prima oara in viata mea cand am ajuns intr-o astfel de situatie. imi puteti spune care sunt pasii care urmeaza dupa ce am dat declaratia la politie? as mai vrea sa stiu ce trebuie sa fac pentru a putea depune plangere penala impotriva cestui individ, unde sa o depun, pentru plangere penala este neaparat nevoie de certificat medico-legal?

multumesc.

Daca ati fost agresat puteti sa faceti plangere penala si dvs.
Sa nu fi trecut mai mult de 2 luni.
Se pare ca l-ati zgariat.Nu cred ca puteti pati mare lucru. Mai ales daca v-ati aparat atunci nu vad sa patiti nimic.
Prolema este la probe.De acest lucru depinde cercetarea penala.

avocat Claudiu Lascoschi
penan a scris:

multumesc.
Da, o plangere penala depusa la parchet(fosta procuratura) insotita de un certificat medico-legal daca asa considerati sa va sustineti plangerea! In rest, asteptati cercetarea...!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bataie sultanoiu ionela sultanoiu ionela daca cineva a dat un pumn lu taicasu, acesta cei poate face? poate sa faca plangere penala ptr vatamare corporala? (vezi toată discuția)
Agresiune nicu6121 nicu6121 va rog frumos sa imi spuneti cat costa deschiderea unui proces civil de agresiune? In cat timp de la o agresiune poti sa iti scoti certificat ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a da imagini ValentinConti ValentinConti Va salut! Fiul meu a fost batut de un vecin. Erau mai multi in fata blocului si probabil faceau galagie. Al meu fiind mai mic a fost prins si batut. La scara ... (vezi toată discuția)