serbanmaria a scris:
Ajutati-ma si pe mine cu o problema. Am o masina cu numere vechi pe numele socrului meu care a decedat acum 15 ani. Vreau sa o inmatriculez si nu stiu ce pasi trebuiesc urmati, ce acte, ce taxe... etc. Va rog mult de tot!!!!
Buna ziua!
Daca masina are numere vechi de romania, din pacate este radiata. Aveti 2 variante si anume:
1. Daca radierea mai e recunoscuta de legislatia romana, atunci va trebui sa platiti taxa de inmatriculare aferenta anului de fabricatie, normei de poluare si emisiilor de noxe ale masinii.
2. Daca radierea nu mai e recunoscuta, adica masina nu mai apare in evidente ca ar fi fost inmatriculata vreodata, atunci din pacate nu o mai puteti inmatricula, decat daca corespunde normei de poluare euro 4.
Cel mai bine va puteti interesa pe site-ul RAR www.rarom.ro , sau puteti contacta telefonic un consilier RAR.
Cat despre acte, aveti nevoie de certificatul de inmatriculare si cartea de identitate a masinii, precum si de un act care sa ateste ca sunteti proprietar legitim al autoturismului( de regula contract de vanzare-cumparare).