Buna ziua ! In cazul recuperarii datoriei de catre un s.r.l. de la o institutie bugetara(primarie) somatia de plata o adresez judecatoriei sau tribunalului de pe raza unde isi are sediul debitorul ?
Va multumesc !
Va rog , sa -mi spuneti cum as putea sa recuperez c/val facturilor taiate in urma incheierii unor contracte prestari servicii cu primariile ? Pe scurt sotul ad-torul firmei a decedat in urma unui infarct. Firma , Teatrul de Varietati srl Galati prezenta spectacole pt copii. Unele spectacole au fost prezentate in baza incheierii unor contracte , iar in ziua spectacolului s-a si facturat. In urma facturarii s-au platit toate taxele si impozitele aferente, plus ca din acte reiese ca suntem si pe profit. Banii nu au fost incasati nici pana azi din 2008 chiar.Am apelat telefonic, fax, scrisori dar nu am primit niciun raspuns. Uneori motiveaza spunand ca e criza, dar in 2008 nici nu se punea problema. Eu nu doresc ca mostenitor al sotului si asociat la aceasta firma decat sa o inchid , dar nu pot din cauza banilor care mi se cer si nu am de unde sa ii dau. Ca sa ii chem in judecata o pot face de la Galati?Aceste primarii isi au sediul prin jud. Suceava , Arges , Olt, Valcea, Cluj, Bacau, Maramures, Bistrita.Va rog sa ma sprijiniti in acest demers deoarece eu cred ca nu a fost si in continuare este neglijenta , rea vointa din partea primarilor si a contabililor. Va multumesc ! Numai cate forfetare s-au adunat asteptand sa primesc banii...............
Va rog sa ma ajutati ! Sotul (administratorul societatii) a decedat , eu- sotia (asociat). Doresc sa inchid firma , dar am de recuperat aprox. 60 000 lei de la diverse primarii din tara, sume facturate pe baza unor contracte prestari servicii.
Datorita faptului ca amana plata facturilor(1050-2100 lei /factura pt o primarie) am ajuns sa platesc nu numai tva-ul si impozitul aferent facturii , dar si impozitul forfetar cu toate ca firma nu mai desfasoara activitate .Daca deschid proces o pot face la Galati - sediul societatii sau acolo unde apartin primariile respective ?
Buna ziua ! Impreuna cu sotul meu am detinut un SRL (TEATRUL DE VARIETATI SRL GALATI) 50% fiecare dintre noi -asociati ; sotul fiind administrator. Necazul cel mare e ca sotul a decedat in urma unui infarct in mai 2009. Societatea detine un contract cu Romtelecom prin care in afara abonamentului beneficiaza de un pachet de servicii destul de costisitor(200 lei/lunar).Am vrut sa renunt la pachetul suplimentar de servicii pt ca societatea nu mai are acelasi randament (cifra de afaceri), nici de inchis nu am putut pt ca trebuie dezbatuta succesiunea(iar bani).
In concluzie , Romtelecom-ul mi-a raspuns ca acel contract nu poate fi reziliat pt ca la clauze nu a fost prevazut si pct in caz de deces al celui care a incheiat contractul. In plus , pachetul contine si internet, iar dansii din dec 2008 nici pana in prezent nu s-au prezentat sa instaleze modem-ul(sigilat actualmente).
Exista alta cale de a rezilia contractul , in afara faptului in care sa dovedesc ca societatea este in imposibilitate de plata, pt ca mai bine sau mai rau societatea inca functioneaza. Va multumesc!
Teatrul de Varietati srl Galati- in anul 2007 a depasit 130 000 lei si dupa noul cod fiscal am fost informati ca vom deveni platitori de TVA; dar realizarea şi prezentarea de spectacole nu sunt operatiuni scutite de plata TVA ? Chiar daca suntem srl platim 2% impozit pe spectacol la bugetul local ;5% taxa timbru teatral la UNITER şi 5%+TVA drepturi ORDA- UCMR-ADA Bucuresti ;impozit pe venit 2,5% din 2008
Ex :un bilet de spectacol pentru copii are pretul de 4 lei +0,2 lei T.T.(timbru teatral).
Dacă vom plati TVA cum vom calcula 2%; timbrul teatral sau muzical ?
Avem multe taxeşi cheltuieli fara tva:2%, 5% ,cazarea la pensiuni (persoane fizice), etc.
Devenind platitori de TVA suntem obligati sa majoram pretul biletului de spectacol . Cine va mai veni la spectacol ?......