avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Activitate barbu2

Activitate barbu2

Răspuns la discuția Pensie din Israel
asta nu este raspuns....omul are o intrebare clara.De citit putea citi si singur documentul;
Stimata D-na Mirela noi suntem doar la faza Cadastru.
Si aici este valabila recomandarea dv ??
Stimata D-na Mirela este pentru a doua oara cand imi raspundeti prompt si la obiect.
Va multumesc din suflet.

Fac doar o precizare in complctarea tabloului care poate nu a rezultat complect din expunerea mea si anume ca: - bunul este precizat in certificatul de mostenitor,doar ca in continuare scrie "fara adeverinta de proprietate" lucru real la acea vreme.
Adeverinta de proprietate ce era in curs,am obtinut-o ulterior.
Răspuns la discuția cadastru
La masuratori s-au stabilit punctele fixe care trebuie sa coincida cu cele ale vecinilor daca si acestia au facut cadastru.
Daca ati cumparat,nu ati fost pacalit,pentru ca suprafata reala este mai mare,daca este a Dv s-a facut corectura prin masuratoare.
Nu trebuie avocat,nu trebuie proces, nu trebuie nimic din toate cele ce vi se recomanda.
Faceti intabularea pa baza cadastrului,ea va fi valabila si la o eventuala succesiune .
Pastrati-va banii pentru o vacanta de un an in Caraibe !!
Buna seara.
acum 5 ani am dat procura fratelui meu spre a ma reprezenta la succesiune.Succesiunea s-a impartit egal intre noi fara probleme,in total acors.
La una din proprietati-teren parte vila,parte intravilan nu aveam atunci certificat de proprietate,ca atare s-a specificat;
"teren in zona...,in supr de ....
intre timp s-a capatat certificatul de proprietate si vrem sa facem masuratoarea exacta in vedera partajarii intre noi.

echipa a facut masuratoarea pe teren,darla finalizarea dosarului de cadastru,ni s-a atras atentia sa modificam in certificatele de mostenitor exstenta adeverintei de proprietate.

Am crezut ca este simplu si ca este o adaugire fireasca ca atare este valabila procura data fratelui acum 5 ani.

din pacate dupa doua saptamani ,consultand 6 avocati si notari nu s-a putut stabili daca:

-trebuie modificare in certificatul de mostenitor sau existenta actului de proprietatein sine este suficienta,completandu-l

-daca trebuie facuta modificarea certificatului de mostenitor in original sau printr-o notita insotitoare, legalizata scrisa si autentificate de un notar

-daca in cazul modificarii sub o forma sau alta,este valabila procura care a stat la baza intocmirii actului original acum 5 ani,avand in vedera ca nu poate apare nici-un conflict de interese,modificarea fiind in avantajul amanduora.

multumesc pentru atentie
D-na Mirela,este atat de plini de notari aici,incat cred ca e tara cu cei mai multi avocati si notari pe metru patrat,doar ca au fost practici,un avocat face si treaba de notar si ia dublu pret,eu sunt multumit ca imi rezolv repede treaba si complet.
Doar avocatii in primii ani de functiune nu sunt si notari,apoi devin si ei...

multumirile mele sincere pentru ajutorul Dv rapid si la obiect.Am aflat esentialul si modul in care sa procedez,asa ca va raman recunoscator
Sa aveti numai bine si multe realizari.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca Camera Notarilor nu a dat nicio recomandare in acest sens inseamna ca se respecta Legea nr 51...

Domnul considera ca nu are nevoie de avocat,ci de madatar, caz in care se impune o procura notariala autentica...

Este exact ce am spus mai sus,este exact ce am gandit din momentul cand am intelesca trebuie sa fiu prezent sau reprezentat

Dupa parerea mea ar fi avantajos sa beneficieze si de asitenta juridica din partea unui avocat, dar daca dumnealui a ajuns la concluzia ca avocatii sunt inutili si in alte state din UE...nu mai am comentarii...

D-le Avocat,lucrurile sunt simple si clare si nu necesita asistenta din partea unui avocat.
Nu pentru ca avocatii sunt inutili cum afirmati dv ca asi fi zis,ci pentru ca nefiind litigiu,pentru ca amandoi fratii stim ca scriem si sa citim,intelegem si ce trebuie sa facem,
Lucrurile sunt simple si clare este de consemnat dorinta noastra comuna intr-un document pe care notarul pune sigiliul.Atat si nimic mai mult.Regret dar nu inteleg care ar fi rolul unui avocat suplimentar.cand ne prezentam deja in fata unui avocat.

Poate ca are dreptate...din punctul dumnealui de vedere...
El traieste acolo...

Nu are legatura, - cu tot respectul...
Noi discutam aici o procedura din Romania si nu din alta tara.

.............................

D-na Mirela,buna dimineata !
V-a frapat expresia: ce am folosit-o "avocat-notar"

M-am referit la faptul ca unde locuiesc eu, in general procedurile sunt simple si eficiente.Sunt avocati specializati in anume domenii,dar majoritatea avocatilor au si calitatea sau imputernicirea sa finalizeze notarial actele,adica sigiliul si apostila,Asa ca intr-o singura sedinta rezolv totul,
In cazul meu,nici nu exista sectie finaciara,sau alte institutii interpuse pe filiera; dupa "intabulare" avocatul trimite hartiile la fondul funciar iar restul merge automat eu doar primesc acasa ce impozit anual am de platit,il platesc la telefon si gata.Toata problema se rezolva intr-o sedinta la avocat de o ora maximum]

Stimate d-le Avocat,de la inceput mi-a fost clar ca trebuie o procura autentica,facuta in fata unui notar si apostilata in tara mea,pe care apoi sa o trimit persoanei aleasa sa ma reprezinte.
Nu cred ca astazi cineva isi poate inchipui ca o asemenea procedura se poate face prin fax sau mail.
Nu consider ca este caziul sa ma reprezinte un avocat,atat datorita simplitatii situatiei,faptului ca nu exista nici-o divergenta sau conflict intre parti,dar si din cauza costului.
Am inteles....
D-na Mirela ,calde multumiri pentru ajutorul primit.
Categoric..categoric imi este clar acest lucru privind specificul celor doua procuri.
Intreb doar daca procura pentru finalizarea partii fiscale de dupa intabulare poate avea un titlu generic cum ar fi "Reprezentarea intereselor mele in inscrierea terenului la toate institutiile aferente" ,sau aceste institutii trebuiesc nominal mentionate pentru a nu apare probleme