ce inseamna in acceptiunea art 275 cpciv prima zi de infatisare ? si ce se poate intreprinde pana atunci ? ex sa invoci exceptiile prescriptia etc sunt permise fara a se considera ca judeci fondul ? multumesc
buna seara va intreb daca la primul termen de judecata invoc art 156c proc civ ptr lipsa de aparare mai pot depune intampinare dupa aceea invocand exceptia prescriptiei exctintive si pana unde pot sa ma duc cu apararea ca sa pot invoca art 275 c proc civ
Nu ! cererea pe care o formulez e destul de simpla invoc disp art 728 iar daca partile nu doresc o lotizare care e facuta deja de un expert topo atunci solicit procedura impartirii judiciare 673 ind 1 c pr civ
ei surpriza astazi am fost la instanta de fond ptr a depune o cerere de iesire din indiviziune iar la registratura doamna de acolo a inceput sa rada cand i-am spus ca taxa de timbru ptr o astfel de actiune este in suma fixa de 19 lei si un timbru jud de 0.30 lei asa cum stiam eu ea spunandu-mi ca o astfel de actiune se timbreaza intradevar cu 19.3lei dar si procent din valoarea terenului care urma sa fie partajat spunandu-mi ca daca nu o timbrez la valoare ea va fi respinsa sau mi-i se va cere la primul tremen de catre judecator sa timbrez corespunzator adica la valoare Va rog sa-mi spune-ti exact cum trebuie procedat si care e taxa de timbru ???
Haide-ti sa lamurim o data conventia asta Tatal meu a reconstruit casa parinteasca din temelii cu efort propriu iar dupa moartea tatalui in 1982 fratele lui mai mic vrea sa se mute in locul lui tata ptr a o ingiji pe mama vaduva Dar tatal meu ii pretinde o suma de bani 15000 lei ptr a parasi casa parinteasca si se muta la bloc bani care reprezenta suma cheltuita de tatal meu ptr reconstructia casei oricum o suma mult mult mai mica decat ceea investita Si de aici povestea CONVENTIEI din ea rezulta ca ar fii incasat suma ptr 10000 ptr reparatiile casei si aici e problema ptr ca fratele lui a marjat si a introdus si cota partea a tatalui meu contra a 5000 lei lucru la care tatal meu nu i-a dat importanta ptr ca el a primit pretul cerut mai ales ca tatal meu stia atunci ca terenurile nu se pot vinde nu erau intabulate nici casa nimic plus ca era o hartie de mana semnata cu 2 martori undeva cu o bere in fata Dar acum fratele lui pretinde ca tatal meu i-ar fi vandut cota lui din imobil ceeace nu adevarat si niciodata la o discutie normala fratele lui nu a pretins cota lui tata dar acum sunt actionat in instanta ptr prestatie tabulara M-am gandit la 2 variante 1 sa invoc art 953 954 c civ ptr eroare obstacol cand o parte crede ca trateaza asupra unui bun si cealalta parte are in vedere alt bun si 2 sa invoc ca accea conventie era de fapt un contract de uzufruct deoarece nicaieri in conventie nu se folosesc termeni ca ex eu vand eu cumpar sau obligatia partilor de a incheia in viitor un contract de vanz -cumparare Aici va rog sa-mi spune-ti daca ptr contract de uzufruct e necesara forma autentica sau nu?//
sper sa nu va suparati pe mine dar am incercat sa evoc cazul cat mai succint si nu pe vreo 3 pagini cat ar fi de spus si va asigur ca inteleg termenii juridici din explicatiile care mi-au fost prezentate de accea chiar vreau sa ma consult pe acest forum cu avocatii binevoitori si cu experienta pe care au dobandit-o in salile de judecata si nu numai din carti si auzite
ptr AVLIL observ ca aveti ceva cu mine desi m-a asteptam sa -mi raspundeti mai concret la problema mea deoarece consider ca aveti o viziune foarte pertinenta in unele cazuri unde chiar mi-a placut cum ati pus problemele