avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Activitate oana_bercu

Activitate oana_bercu

O societate de asigurare ce are un contract de bancassurance cu o banca doreste sa recompenseze salariatii bancii care aduc clienti pentru respectiva societate de asigurare. Ce tip de contract se poate incheia intre societatea de asigurare si salariatul bancii?
conventie civila ?(in sesnul codului fiscal?), contract de agentie?
multumesc
In anul 2010, din cauze care nu au depins de persoana in cauza, i s-au platit de catre angajator contributiile cas pentru lunile august, sept, oct 2010 in luna decembrie 2010 la CASMB, desi persoana pentru care s-au platit are domiciliul in Arges. Acum, la 3 ani de zile i s-a pus poprire pe contul de salariu de catre ANAF Arges pentru restante privind plata CAS.Pentru ridicare popririi au fost platite inca o data la ANAF Arges. Cu dovada platii de la Anaf Arges, cu adeverinta din partea angajatorului ca i s-au platit in anul 2010 contributiile(ce-i drept la CASMB), cu copii dupa op-urile care demonstreaza acest lucru, as dori sa stiu ce sanse sunt ca persoana in cauza sa isi recupereze suma platita a doua oara, si care ar fi caile ce ar trebui urmate. Se poate recupera suma pe cale amiabila sau este nevoie de proces? Pentru ridicarea popririi este nevoie si de alte acte in afara dovezii platii?

Multumesc
Buna ziua.
pentru un srl care are ca asociati o persoana juridica (99%) si o persoana fizica (1%) s-a depus o cerere de reducere a capitalului social. Ca urmare a acestei reduceri, asociatul persoana fizica doreste sa achizitioneze partea asociatului persoana juridica. Legea spune ca reducerea capitalui social va putea fi facuta numai dupa trecerea a doua luni din ziua in care hotararea a fost publicata in MO(art 208), intrebarea este...persoana fizica trebuie sa astepte 2 luni pentru a achizitiona partea persoanei juridice? sau poate sa o faca mai inainte?

multumesc!
Discuție intrebare
Buna ziua!
va rog sa ma ajutati intr-o problema, am o firma care din cauza conditiilor actuale nu mai are activitate, cu posibilitatea de a-si suspenda activitatea.Aceasta firma are 2 angajate, ambele in concediu de maternitate.
Cum trebuie sa procedez in momentul in care vor dori sa se intoarca la serviciu, dar activitatea societatii este suspendata?
buna ziua!
am o problema...societatea unde lucrez a incheiat un contract de colaborare cu o persoana fizica.
pe 2008 a venit cu regularizarea de la Directia Impozite din care rezulta ca nu a platit impozitul de 10% retinut la sursa, desi acesta a fost platit de Societate si a si adus o adeverinta care sa ateste acest lucru, numai ca i s-a spus ca daca nu e specificat in contract, ei nu pot lua in considerare doar o adeverinta.
Intrebarea mea este...cum pot insera aceasta prevedere in contract? ca anexa, act aditional?(exista deja un act aditional, si este vorba de impozitul din 2008)
Exista vreun model de astfel de anexa care sa mentioneze ca respectivul impozit este platit de societate sau a fost platit ca e vorba de impoztiul pe 2008.
multumesc!
Răspuns la discuția buna ziua
#:-S, ce bine!
o data ce ma duc cu cererea intemeiata pe art 245 alin 1 cod pr civ, trebuie sa am si dovada achitarii vreunei taxe, sau dupa ce instanta ia act de ea, stabileste cuantumul...scuze pt insistenta si inca o data multumesc pt ajutor:)
Răspuns la discuția buna ziua
M-am mai linistit, ideea recursului ma ingrijora pentru ca am inteles ca taxa era undeva la jumatate din valoarea despagubirii, adica vreo 5000 de ron, de aceea aveam nevoie de o confirmare sau infirmare a acestei sume....dar luni la prima ora trimit cererea de redeschidere a procesului, nr dosarului, data la care s-a pronuntat suspendarea, motivul...desi, cred ca si aici trebuie platita o taxa...
Răspuns la discuția buna ziua
multumesc
da ,suntem reclamanti,deci o astfel de cerere este suficienta.
pot solicita in cerere judecarea in lipsa, sau deja este prea mult?:)
Discuție buna ziua
am si eu nevoie de ajutor.
am avut un proces cu obiect pretentii civile, este vorba de un regres indreptat impotriva conducatorului auto vinovat.
valoarea dosarului este de 10 000 de ron.cauza s-a suspendat ca urmare a neprezentarii niciuneia dintre parti,cu drept de recurs pe toata durata suspendarii.intrebarea mea se refera la cuantumul taxei acestui recurs,cum se calculeaza ea, precum si la continutul lui,ce trebuie specificat in el.

multumesc